1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇAY’DAN İKİNCİ BORÇLANMA

ÇAY’DAN İKİNCİ BORÇLANMA
Bu haber 23 Mart 2020 - 15:02 'de eklendi ve 691 views kez görüntülendi.

         Sürpriz Çağrı İle, Meclis Olağan Üstü Toplandı.

                 ÇAY’DAN İKİNCİ BORÇLANMA

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yaklaşık üç ay önce, Pozantı Belediye Meclisinden “Araç Alacağım” talebi ile, 750 Bin Liralık bir borçlanma yetkisi alarak bunu kullandı.  Harcama ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu parayı kendisine makam arabası alarak değerlendirmediğini, Belediyeye üç adet yeni arazi tipi araç aldığını açıkladı. Ve önceki Kayyım, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ı, fahiş fiyatlarla kiralık araç kullanmakla itham ederek,  kendisinin belediyeye kazandırdığı bu yeni araçlarla,  israfı önleyerek, Tasarruf sağladığını belirten açıklamasıyla takdir toplamış idi.  

“BİR MİLYONLUK”  İKİNCİ BORÇLANMA

 On Üç Mart 2020 Cuma gün, Pozantı Belediye Meclis Üyelerinin telefonlarına, beklenmeyen bir mesaj geldi. Mart Ayı Olağan Meclis toplantısında, konusu bile geçmeyen bir konuyla ilgili olarak, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Meclis Üyelerine 17 Mart 2020 Salı gün Saat 11.00’de, olağan üstü toplantı daveti yaptı.

Görüşülecek, tek maddelik gündemin konusu ise, “ Bir Milyon Liralık” ikinci borçlanma talebi ve Teminat Mektubu” isteği idi.

GİZLİLİK

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, bu sürpriz çağrısı ise, her nedense kamuoyundan da, adeta gizlenir bir tavır içerisinde basın dahil, sanal ortamda bile paylaşılmayarak gerçekleştirildi.

Toplantıya Cumhur İttifakının, MHP’li Üyesi Rafet Avan’nın, mazeretli olarak katılmadı. Dikkat çeken bir başka gelişme ise, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun bilgisi dışında, dört meclis üyesi, kendi aralarında bir gurup kararı bile almadan bu toplantıya katıldılar.

NASIL HABERDAR OLDULAR?

Biz, bu konuyu derinlemesine araştırdık.  Mesajın çekildiği saatlerde, Pozantı’nın CHP’li dört Belediye Meclis Üyesi, partilerinin örgüt toplantısındalarmış. Çağrı ile ilgili olarak, sadece ayak üstü kısa bir konuşma yapmışlar. Ama, neden bir tavır belirlemedikleri ise, bizim dikkatimizden kaçmadı.   

ARAŞTIRDIK

17 Mart 2020 Salı gün saat 11.00’de yapılan, Pozantı Belediye  Başkanı Mustafa Çay’ın, talep ettiği Borçlanma Yetkisi ve  İller Bankasından almak istediği Teminat Mektubuna “RED”  oyu veren ,Meclisin CHP’li İki Üyesi Bekir Gumru ve Ahmet Sarıaslan’la ayrı- ayrı görüştük.

Ve açıklamaları, aynen şöyle oldu:

GUMRU: ALACAKLAR TAHSİL EDİLEMEMİŞ

Pozantı  Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Bekir Gumru, görüşmeleri ve gelişmeleri bize aynen, şöyle özetledi:

“Meclis toplantısı rutin olarak başladı. Başkan Mustafa Çay, borçlanma gerekçesini şöyle açıkladı. Belediyenin, esnaflara borcu olduğunu piyasanın, ekonomik olarak durgun geçtiğini bunun için, esnafları desteklemek adına, alınacak olan kredi ile, esnafa olan borçların ödenerek, onları  rahatlatacağını söyledi.

Ayrıca, belediyenin alacakları ile ilgili olarak, tahsilat yapamadıklarını söyledi. Emlak Vergisi, Çevre Temizlik ve Kira Gelirleri de olmak üzere, yüklü bir miktar alacakları olduğunu belirtti. Yine, ekonomik koşulların zor olduğundan dolayı, esnafın üzerine gidemediklerini bunun içinde, borçlanma  yetkisi istediğini açıkladı.  

SÖZ ALDIM

Başkanın bu açıklaması üzerine, ben söz aldım ve şunları söyledim:

“Öncelikli olarak, mecburi olmadığı sürece borçlanmaya karşıyım. Belediyemizin bu kadar alacağı varken, tahsilatların yapılmaması hem belediye’yi, hem de esnafı zor durumda bırakmaktadır.

Tahsilatlar zamanında yapılmış olsa idi, borçlanmaya gerek olmadığına inanıyorum. Bunun yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’ın,  üç ay geriden gelen, işçi maaşları ve bayram ikramiyelerini ödemek için borçlanma talep ettiğindeki  gerçeklere rağmen, bu yetkiyi ilk talepte vermemeniz, son derece düşündürücüdür.

Bu gelişme sonrası, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar, yurt dışından kredi sağlayarak, gerekli ödemeleri yaptı.  Sizin, bu isteğe karşı çıkmanızı, içime sindiremiyorum. Sonraki kararınızı ise çok da olumlu bulmuyorum.”

KARAR ALMADIK

Pozantı Belediye Meclisinin CHP’li Üyesi Bekir Gumru, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, ikinci  defa istediği borçlanama ve teminat mektubu yetkisi ile ilgili olarak, açıklamasına şöyle devam etti:

“Biz, bu konuda, CHP olarak bir gurup kararı almadık. Ancak, sizin bu talebinize de  “ RED” oyu vereceğimi, şahsım adına  hem sözlü, hem de oyumla önceden açıklıyorum. Ben, arkadaşlarım adına bir konuşma yapmıyorum.  Karar ve tavır kendilerini bağlar. Bu, benim kişisel düşünce ve davranışımdır” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, sürpriz olağan üstü toplantı ile  olarak istediği, ikinci borçlanma yetkisi ve devamı olan, İller Bankasından teminat mektubu teklifine “RED” oyu veren CHP’li Meclis Üyelerinden  biri olan, Akçatekir kökenli Ahmet Sarıaslan da, bu konuda şunları söyledi:

SARIASLAN: “ANİ OLDU”

Bu gelişme, çok  ani oldu. Telefonlarımıza mesaj geldiğinde biz, dört CHP’li meclis üyesi  olarak,  Seyhan Belediyesinde toplandaydık.

Tek maddelik gündem ile ilgili, gelen iletiyi diğer arkadaşlarımızla birlikte, ayak üstü değerlendirdik.  Bir gurup kararı almadık. Başkan Mustafa Çay’ın, daha önce isteyip almış olduğu 750 Bin  Liralık borçlanma kullanımını, Belediye’ye araç alarak değerlendireceğini, bize  açıklamıştı. CHP gurubu adına da  “ EVET” demiştik.

Meclisimizin, 5 Mart 2020’da yaptığı olağan toplantısında Başkan Mustafa Çay, borçlanma  konusuyla ilgili, hiçbir  talep de bulunmadı. Aradan geçen 15 gün zarfında ne değişti ki, BİR MİLYON LİRALIK BORÇLANAMA ve İLLER BANKASI TEMİNAT MEKUTUBU isteğinde bulundu. Bunu, hala anlamış değilim. Başkanın, borçlanama talebi ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar ise, beni asla tatmin etmedi “ RED”  oyu verdiğim gibi, kendisini de kamuoyu önünde, açıklama yapamaya davet ediyorum” dedi.

NASIL SONUÇLANACAK.

Başkan Çay’ın, aradan geçen üç sonrasında ikinci defa istediği “BİR MİLYON LİRALIK” borçlanama yetkisi, Pozantı’da  konuşulmaya başlandı.

Bunun yanı sıra, CHP’li dört belediye meclis üyelerinden  Nuri Akkaya ve Seyhan İnce’nin “ EVET”,  Bekir Gumru ve Ahmet Sarıaslan’nın  ise, “RED” oyu vermesinin, öncelikli olarak İl Teşkilatında görüşüleceği ve halen  CHP’nin Adana’daki en etkili  konumunda bulunan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın bu konudaki tavrının, nasıl şekilleneceği, Pozantı CHP örgütünde  olduğu  kadar, kamuoyunda da, merakla beklenmeye başlandı. ( Özel Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER