1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇAY’IN SEL FERYADINI TÜRKİYE DUYDU.

ÇAY’IN SEL FERYADINI TÜRKİYE DUYDU.
Bu haber 17 Şubat 2020 - 9:01 'de eklendi ve 776 views kez görüntülendi.

AFET’İN Yaraları Sarılıyor      

ÇAY’IN SEL FERYADINI TÜRKİYE DUYDU.

Kar, Yağmur ve Selle birlikte, derelerin taştığı, köprülerin göçtüğü, ağaçların kökünden söküldüğü, bazı tesislerin sular altında kaldığı, yolların kullanılamaz hale geldiği, doğa felaketinin yarattığı tahribat, giderilmeye başlandı.

FERYAD

Sel’in ve su taşkınlarının, tehlikeli boyutlara ulaşması Çakıt Çayı’nın- koca -koca kayaları sürüklemesi, Belemedik Demir Yolunun bile, tehlike altına girdiği taşkında, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, çaresizliğinin feryadını, önce sanal ortamında paylaştı. Sonrasında da, yaygın Televizyon kanalları ile, bunu Türkiye’ye duyurdu.

Felaketin boyutlarının, büyüklüğü önceden tahmin edilemedi. Ancak, Kaymakam Muammer Sarıdoğan ve Belediye Başkanı Mustafa Çay, yaptırdıkları anonslarla, halkı tedbirli olmaya davet ettiler.

YALNIZ BIRAKMADILAR

Çay’ın, tehlikenin geleceğine ilişkin öngörüsü ile başlattığı, yardım isteme çağrılarına, başta Adana Valiliği olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve DSİ ekipleri, sel ve taşkın önleme müdahalelerini başlattılar.

 Ekipler arasında, koordinasyon eksikliği, kısa sürede giderildi.  Kaymakam Muammer Sarıdoğan ile, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın oluşturduğu kriz masası, kısa sürede çalışmalara hakim oldu. Gecenin çok geç saatlerine kadar tipi, kar ve yağmur altında, çalışan ekipleri Sarıdoğan ve Çay, biran olsun bile yalnız bırakmadılar.

VALİ DEMİRTAŞ’A BİLGİ

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Kaymakam Muammer Sarıdoğan aracılığı ile, sık- sık bilgilendirildi. 5 Şubat 2020 Çarşamba gün öğleden sonra başlayan, aşırı yağış ve yarattığı sel, yaklaşık iki gün, aralıksız devam etti.

7 Şubat 2020 Cuma günü, akşamından itibaren, sağanak yağmurun etkileri azalmaya başladı.  Devamı olan Cumartesi, Pazar ve pazartesi günleri, tahribatın boyutlarının büyüklüğü ortaya çıktı. Karakışlakçı,  Aşçıbekirli, Kamışlı, Göçekli,  Ömerli ve Aşağı Belemedik Mahallerinde, sel den zarar gören yolların,  köprülerin, menfezlerin, derhal onarılmasına başlandı. 

KISA SÜREDE ONARIM

Devlet gücünü yanlarında gören vatandaşlar, kısa sürede yolların tekrar ulaşıma açılması, adam boyundaki büzlerle, yeni köprüler yapılması, Belemedik yolunun tek yönlü olarak kullanıma açılması, vatandaşlar tarafından büyük bir takdirle karşılandı.

Bu gelişmeler sırasında, önce Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sonrasında Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Pozantı’ya gelerek Kaymakam Sarıdoğan ve Belediye Başkanı Çay ile görüşerek bilgi aldılar. Vatandaşlara, geçmiş olsun dileğin de bulundular. Yapılan çalışmaları yerinde incelediler.

Son 80 yılın, en büyük doğa felaketi olarak nitelendirilen, bu ve benzeri afetlerin, bir daha yaşanmaması dileği ile, Pozantı’lılara geçmiş olsun diyoruz. ( Özel Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER