1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇAY’LA SÖZLÜ’NÜN SİYASİ KADERİ AYNI

ÇAY’LA SÖZLÜ’NÜN SİYASİ KADERİ AYNI
Bu haber 10 Eylül 2018 - 10:12 'de eklendi ve 822 views kez görüntülendi.

BAHÇELİ DENGELERİ ANİDEN DEĞİŞTİRDİ.

ÇAY’LA SÖZLÜ’NÜN SİYASİ KADERİ AYNI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, adaylığını ilk açıklayarak, YOLA DEVAM” onayı verdiği Hüseyin Sözlü’nün, siyasi kaderi Mustafa Çay’la çakıştı.

Mart 2009 yerel seçimlerinde, sürpriz bir şekilde MHP’ye, Pozantı Belediye Başkanlığını kazandıran Mustafa Çay, aradan geçen iki yıl sonrası, yine Devlet Bahçeli tarafından, 2014’deki seçimlerde de adaylığı ilk açıklanarak, “YOLA DEVAM” kararı verilen, Belediye Başkanı oldu. Çay’ın, özellikle tutuklu olduğu dönemde, SÖZLÜ ’nün gösterdiği “VEFA” bu ikili arasında oluşan, kadim dostluğun yanı sıra, siyasi birlikteliklerinde de, çok önemli bir etken olmuştur. Aynı şekilde, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’da, bu ayrılamaz ikilinin 3. İsmi olarak birlikte, kamuoyunda büyük takdir görmüşlerdir.

DENGELER DEĞİŞTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, adaylığının ilk olarak açıklanması siyasi kulislere bomba gibi düşerken, Adana’da da dengelerin değişeceği konuşulmaya başlanmıştır.

İTTİFAK NE GETİRECEK

Genel seçimlerde, Ak Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakının, yerel seçimlerde de, devam ettirilecek olmasının, giderek ağırlık kazanması ile birlikte,   Adana, Mersin, Osmaniye, gibi illerde, siyasi dengelerin, değişmeye başlamasına neden oldu.

Ak Partinin, İstanbul, Ankara, Antalya, gibi Büyükşehirlerdeki Belediye Başkanlıklarını ellerinde tutabilecek olmasının tek yolunun, MHP’nin desteği ile gerçekleşeceği, gün gibi aşikardır. Ak Partinin göz diktiği ve halen CHP’nin elinde bulunan, İzmir ve Eskişehir Belediye Başkanlıklarını alma mücadelesini kazanabilmesi içinde, yine MHP’nin kesin desteğine, ihtiyacı vardır.

Cumhur İttifakında, Büyükşehirlerin kaderlerinin böyle belirlenmesi kaçınılmaz olurken, bu illere bağlı İlçe Belediye Başkanlıklarında ise, aynı İttifakın sürdürülerek, mevcut partilerin Belediye Başkanlıklarının devamına onay verileceği de, yapılan tahminler arasında, üst sıralarda yer alıyor. Bu gelişmeler çerçevesinde, Ak Parti ve MHP, kazanamayacağı İl ve İlçelerde, kuvvetli adaylar göstermeyerek, İttifakın çatısının çatırdamasını, önleyeceklerdir.

ADANA

Halen MHP’nin elinde bulunan, Büyükşehrin yanı sıra, Sarıçam, Kozan, Feke, Saimbeyli, İmamoğlu, Karaisalı, Yumurtalık ve Pozantı Belediye Başkanlıklarında da, aynı ittifakın uygulanarak seçmenlerin, mevcut Belediye Başkanları için, oy kullanacağı görüşü, siyasi dengelerde ağırlık kazanmaya başladı. Mersin’de de, Burhanettin Kocamaz’la birlikte diğer MHP’li İlçe Belediye Başkanlarının da ittifak sonrası, sandıktan “ YOLA DEVAM” kararı alabilecekleri de , güçlü bir ihtimal olarak kendisini hissettirmeye başladı.

OSMANİYE

Halen, Ak Parti elinde bulunan, Osmaniye Belediye Başkanlığının, MHP’ye verilmesi ise, asla sürpriz olmayacaktır. Nedeni ise, Devlet Bahçeli’nin kendi memleketinde, MHP’li bir Belediye Başkanı çıkarması, prestiji açısından da son derece önemli olacaktır. yöremizle ilgili olası bu siyasi gelişmeler, kendi görüşlerimiz olduğu kadar, kamuoyunda da, şimdiden dillendirilmeye başlanan ve giderek ağırlık kazanan, fikirler olmaya başlamıştır.

ÖZEL HABER: TAMER ÜNAL

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER