1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

CEMİYET YÖNETİMİ TATİLE ÇIKMIŞ!

CEMİYET YÖNETİMİ TATİLE ÇIKMIŞ!
Bu haber 19 Ağustos 2018 - 15:54 'de eklendi ve 781 views kez görüntülendi.

CEMİYET YÖNETİMİ TATİLE ÇIKMIŞ!

Ülke zor günlerden geçiyor. ABD’nin her yönden Türkiye’yi kuşatma altına almak istemesinden kaynaklı ekonomik sıkıntıları aşmak adına herkes elini taşın altına koyar iken, halkın bilgilenmesini temin edecek olan basın kuruluşlarının Adana’daki üst birliği olan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin tatile çıkması bizleri üzüyor.

Başta meslektaşlarımız olmak üzere şimdi bana yönelik ‘Bak yine cemiyeti eleştirmiş’ diyerek yaklaşım sergileyeceklerin varlığından haberdarım. Hoş, bu ifadeleri kullanan arkadaşlarımızın cemiyet seçimleri sırasında mevcut yönetimi destekleyerek seçimlerin ardından aynı yönetimi bizlere şikâyet edecek noktaya geldiklerini bildiğim için onların eleştirilerini de çok önemsemiyorum.

Burada eleştirilen cemiyet değil, cemiyet yöneticileridir. Kimse eleştirilmez olmadığına göre mesleğimiz adına duyduğumuz endişeleri de dile getirmek durumundayım. Eleştiride bulunacak her meslektaşıma da verebileceğim yanıtımın olduğunun bilinmesinde yarar var diyorum. Neden cemiyet yönetimi tatile çıkmış dedim? Bu sorunun yanıtını vereyim istiyorum.

Bakanlıkların birleştirilmesi nedeniyle bazı ihaleler ötelenmiş, bazıları da bakanlıkların konumu nedeniyle iptal edilmiştir. Bu nedenledir ki basın ilan gelirleri azalan gazeteler Ağustos ayından başlayarak ciddi sıkıntılar içerisine düşmüştür. Meslek örgütü olan kuruluşumuz, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun bu konudaki açıklamalarının ardına sığınarak etliye ve sütlüye karışmadan konuyla ilgilenmeden adeta yasak savmaktadır. Bu gazetelerin hali ne olacak diyerek bir tek endişe duyduklarını görmediğim için tatile çıktıklarını düşünüyorum.

Doların aşırı artış göstermesi nedeniyle baskı giderleri artan basın kuruluşlarının durumu konusunda uzlaştırıcı bir yaklaşım ile ‘maliyetleri nasıl aşağıya çekebiliriz? Baskı konusunda ne yapabiliriz?’ gibi konular başta olmak üzere yerel gazetelerle istişare yapılmadığı gibi bu konuda bir tek çalışma dahi başlatılamamaktadır. Bu nedenle cemiyet yönetimi tatile çıkmış diyorum.

Seçim dönemlerinde ellerine aldıkları çetele listesi ile yönetime kimler girmek ister? Sorusuna yanıt arayan cemiyet yönetimi, gazetelerin ne sıkıntısı var? Sorusuna ise ne yazık ki 3 yıllık dönem içinde yanıt aramaktan uzak kalıp, gazetelerin kapılarını aralamaktan imtina ederler! Bu nedenledir ki cemiyet yönetimi tatile çıkmış diyorum.

Hoş, cemiyet yönetimi mi kaldı! Cemiyet genel sekreteri milletvekili danışmanı, cemiyet yönetim kurulu üyesi milletvekili danışmanı. Yani aktif iki yöneticiyi danışman yapan bu yönetim, cemiyet binasını da ‘tadilat yapacağız’ diyerek kırıp döküp, bulamadıkları sponsorlar, alamadıkları yardımlar nedeniyle ibreti âleme kırık dökük binayı her gün teşhir ederek kendileri tatile çıktı diyorum.

Kim ne kadar memnundur halinden bilemem ama ikili ilişkiler ile cemiyet yönetimiyle beraberliklerini sürdürenlerin de yarın için kaygı taşıdıklarını düşünmüyorum. Meslek adına günden güne kötüye giden bir mesleğin erbabı olarak işin doğrusu cemiyet yönetimlerinin de sorunları çözmeye ilaç olduklarını, olacaklarını da düşünmüyorum.

Bu kadar politize olmuş, siyasetin merkezine girmiş cemiyeti siyasi partinin basın bürosu haline getirmiş bir anlayış ile de asla yolumuzun kesişmediğini her daim dile getiren bir kişi olarak, cemiyette yönetim arayışı içerisinde de olmadığımızı belirtelim ki, bugün tatile çıkan yönetim tatili yarıda kesmek durumunda kalmaz!

8 aydır cemiyet yarışmasına ait eserleri değerlendirip sonuçları açıklayamayan yöneticilerin, başka cemiyetlerin ödül törenlerine katıldıklarında duydukları mutluluğu doğrusu merak ediyorum ve bunun içindir ki cemiyet yönetimi tatilde diyorum. Sonuç olarak yerel gazetelerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar cemiyet yönetimini ilgilendirmiyor! Basın İlan Kurumu’nun bu sıkıntılı dönemi atlatmak adına yerel gazeteler için getirebileceği iyileştirmeler konusunda fikir teatisinde bulunmak gerekmez mi? Gazetelere ‘durum nedir? Ne aşamadasınız? Sıkıntınız nedir?’ diye sorulup bir yol haritası çıkarılması için çalışılamaz mı?

‘Bizim yaptırım gücümüz yok’ mazeretine sığınmadan önerilerinizi çıkarıp kamuoyu ile paylaşmak da bir çözümdür. Bunu dahi yapamaz mısınız? TGF’ye topu havale edip işin içinden çıkmak doğru bir yöntem mi? Sonuç olarak gazetecilerin sorunları cemiyeti ilgilendirmiyor! Tatil güzel olmasına güzel de tatil dönüşü sendromunu nasıl yaşayacaklar onu da doğrusu merak ediyorum.

KÖŞE YAZISI: ÖZCAN ALADAĞ

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER