1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Cenap Erol’dan KELEBEK atağı

Cenap Erol’dan KELEBEK atağı
Bu haber 13 Ağustos 2018 - 11:11 'de eklendi ve 770 views kez görüntülendi.

Toroslar Federasyonu Başkanı Doğa ile İç içe

Cenap Erol’dan KELEBEK atağı

Merkezi Adana’da bulunan ve kapsam alanı, Tufanbeyli’den başlayıp, Saimbeyli, Feke, Kozan, İmamoğlu, Aladağ, Karaisalı ve Sarıçam İlçelerini kapsayan, geniş bir niterlantı temsil eden, Adana Toroslar Federasyonu Başkanı Cenap Erol, geçtiğimiz hafta beraberinde, Ak Parti Pozantı, Belediye Meclis Üyelerinden, Mehmet Yurtçu ile birlikte, büromuzu ziyaret etti.

AÇIKLAMA

Başkan Cenap Erol, Adana Toroslar Federasyonu olarak, doğayı ve tabiatı bütünleştiren, eko turizmi ile ilgili, çok büyük bir atılım içerisinde olduklarını belirterek şunları söyledi:

PROJE EKİBİ

“ Çukurova ve Toros dağlarından, günümüze yansıyan, tarihi ve tabiat dokusunu yaşatabilmek, genç nesle doğa sevgisini aşılayabilme konusunda, Adana Toroslar Federasyonu olarak, çok büyük çalışma başlattık. Çukurova Üniversitesinde oluşturulan, Prof. Dr. Zeynel Cebeci Danışmalığında oluşturulan, Prof. Dr. Oya Işık’ın Proje Başkanlığını yaptığı, Prof. Dr. Nuriye Say ve diğer ekip arkadaşlarımızın yürüttükleri bilimsel çalışmalarda, doğa, endemik bitkiler ve canlı türlerini, bütün dünyaya tanıtmak ve bilimsel destek almak için,   başlattığımız bu çalışma, Türkiye de bir ilktir.

Ülkemizde, çeşidi bulunan 400 Kelebek türünden, 160’nın Saimbeyli ve yöresinde, yaşamını sürdürmekte olduğunu tespit ettik.“ SAİMBEYLİ MAVİSİ” olarak tanımlanan bu türün, bir başka örneği bulanmamakta olup sadece, Saimbeyli Obruk Şelalesi bölgesinde yaşamaktadır. Birleşmiş Milletlere sunulan, 120 projeden ilk Üç’e giren “ Saimbeyli Mavi Kelebeğini” Koruma çalışmaları ise şöyledir:

KORUMA ALANI

“Toplam, 2727 dönümlük bir alan üzerinde, Obruk Şelaleleri, Saimbeyli Mavisi başta olmak üzere, diğer kelebek türleri ve endemik bitki çeşitlerini koruyarak, nesillerinin devamının sağlanması açısından, Orman ve Su İşleri Bakanlığına sunduğumuz proje, kabul edilmiş, bu alan, tabiat parkı olarak tescillenerek, koruma altına alınmıştır. Eko turizm açısından, son derece önemli olan bu çalışmanın, gerçekleşmeye başlamasının duyulması ile birlikte, dünyanın çeşitli ülkelerinden de, yerinde görerek, inceleme talepleri gelmeye başlamıştır. Yanı sıra, bu mücavir alan içerisinde bulunan, Avcı Pınar Köyünün de, eko turizme kazandırılması da, projelendirilmiştir.

HEDEF

Adana, Toroslar Federasyonu Başkanı Cenap Erol, proje hedeflerinin Pozantı, Karaisalı, Aladağ’a, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli İlçelerinin, kırsal turizm potansiyelini keşfetmek, yurt dışından da edinilen, deneyim ve rehberliğin katkısının yanı sıra, bölgedeki tüm tarafların katılımı ile, entegre kırsal turizm stratejisi hazırlamak, eylem planları ve destinasyonları belirlemek ve yöredeki halkın, bu konudaki bilgi ve bilinç düzeyini artırmaktır dedi. Haber: Hayriye Eroğlu

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER