1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇEVRE KİRLİLİĞİNE ÇÖZÜM YOLLARI

ÇEVRE KİRLİLİĞİNE ÇÖZÜM YOLLARI
Bu haber 21 Eylül 2023 - 15:21 'de eklendi ve 351 views kez görüntülendi.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNE ÇÖZÜM YOLLARI

Çevre kirliliği sadece ülkemizin değil, dünyanın en büyük ve giderek felaket halini almaya başlayan bir sorunumuzdur.

Çocuklarımızın da geleceğini ve yaşamını çok büyük ölçüde etkileyecek olan, bu sorunun çözümü ile ilgili olarak, çeşitli kaynaklardan derlediğim öneriler aşağıdaki gibidir:

  1. Çevreyi korumak bir eğitim, bilinçlenme, farkındalık konusundur. Bu konuda Eğitim kurumlarına, Medyaya büyük görevler düşmektedir.  
  2. Kağıt, cam, plastik, demir atıklarının geri dönüşümle tekrar kullanılması, bu konuda belediyelerin ve  okulların birlikte  işbirliği yapmaları gerekir.
  3. Fabrika atık sularının ve evsel atık sularının arıtma tesislerinden temizlenmesi aksi halde kanunlara uymayanların, en ağır şekilde cezalandırılması önemlidir.
  4.  İklim değişikliğinin durdurulması için odun, kömür, petrol gibi fosil yakıtlardan vazgeçilmesi, güneş, rüzgar ve biyo -enerjiden faydalanılması önemli bir tedbirdir.
  5. Ulaşımda özel otomobil yerine, toplu taşıma araçları ve bisikletten faydalanılması, şehirlerde bisiklet yollarının yapılmasına ağırlık verilmesi, gelişmiş ülkelerin uygulamaya başladıkları önemli bir çözüm yoludur.
  6. Dünyada bir milyar insan açlık çekerken, 1.3 milyar ton gıda çöpe gidiyor. Bu israf önlenirse, sudan ve enerjiden tasarruf yapılır, çevre kirliliği önlenir.
  7. Benzinli ve mazotlu otomobil, kamyon, lokomotif, uçak ve motosikletlerin yerine,  güneş enerjisi ile çalışan araçların kullanılması artırılmalıdır.
  8. Sebze ve meyve atıklarından biyo enerji ve bunların kurularından da hayvan yemi yapılması da, önleyici bir yol olur.
  9. Binalarda enerji tasarrufu için, mantolama yapılması ve güneş enerjisinden faydalanılması imkanları artırılmalıdır.   
  10. Dünyanın ve insanlığın yok olmaması, çevre koruma konusunda alınacak önlemlere ve okullarda verilecek eğitime bağlıdır. Bu konuda medyaya ve özellikle belgesel filmlere ağırlık verilmelidir.
Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER