1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

CHP KADINLAR GÜNÜNÜ KIRSALDA KUTLADI.

CHP KADINLAR GÜNÜNÜ KIRSALDA KUTLADI.
Bu haber 12 Mart 2018 - 13:34 'de eklendi ve 908 views kez görüntülendi.

Başkan Fatma Kapuz 120 Kadını Ağırladı.

CHP KADINLAR GÜNÜNÜ KIRSALDA KUTLADI.

Dünyanın her ülkesinde, çeşitli etkinliklerle kutlanan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde, CHP Pozantı Kadın Kolları İlçe örgütü. Kırsalda düzenlediği sabah kahvaltısında,120 Kadını ağırlayarak, Pozantı siyasetinde bir İLK’e imza attı.

120 KADIN

Pozantı’da CHP Örgütünce, Hamidiye Kırsalında, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Kapuz’un konuğu olan, 120 Kadın sabah kahvaltısında bir araya geldiler. Günü değerlendirdiler. Siyaset, Ekonomi ve Türkiye’nin geleceği hakkında, görüş alışverişinde bulundular.

DİKKATLERİ ÇEKİYOR

Pozantı İlçe Kadın Kollarına, Hamidiye Köyünden seçilen gösterdiği büyük performansla, adı CHP Örgütünde, giderek ilgi çekmeye başlayan Pozantı, Kadın Kolları Başkanı Fatma Kapuz, geçtiğimiz günlerde yapılan Kadın Kurultayında da, İl Delegesi olarak yaptığı konuşmada, yine dikkatleri üzerine çekmiş idi.

AYRICALIKLIYIZ

Hamidiye’li Fatma Kapuz’un, 8 MART dolayısıyla düzenlediği toplantı da, davetlilerle tek, tek ilgilendiği, çok çeşitli kahvaltının yanı sıra, kendi eliyle yaptığı sıkmaları, konukları ile paylaştı.

Fatma Kapuz, yaptığı açılış konuşmasında, bir İLK’e imza attı. Dünya Kadınlar Günün, neden ve nasıl kutlanmaya başlandığını, aşağıdaki şekilde açıkladı. Bitiminde ise, konuşması büyük takdir ve alkış aldı. Değerli Kadınlar. Bizler, dünyanın en AYRICALIKLI YARATIKLARIYIZ. Öncelikle, KADINIZ. Anayız. Ablayız. Kız Kardeşiz. Geliniz. Erkeklerimizin can yoldaşıyız. Ayrıca, Türk Kadını olarak, tarihi geçmişimize baktığımızda, ULU HAKAN’ların Akıl Hocasıyız. Yol göstericisiyiz.

NENE HATUNLARIZ

Kurtuluş Savaşımızda, Kaağnı da top güllesi, omuzumuzda mermi taşıyan ve bunlar ıslanmasın diye, çocuklarımızın yorganını, taşıdıklarımızın üstüne örten TÜRK KADINIYIZ. İşte bu özellikler, biz Türk Kadınlarını, diğer Kadınlardan ayrın en büyük özelliğimiz olup ve aynı zamanda genetik yapımızdır. Her birimiz bugün, birer NENE HATUNUZDUR. Buradan, hem cinslerime sesleniyorum. Başta Ülkemizin, Milletimizin, Çocuklarımızın, Torunlarımızın, geleceği açısından siyasetteki yerimizin değerini çok iyi bilerek, lider olarak da siyasetin en üstün kademesinde yer almalıyız” dedi.

TARİHÇESİ

Değerli Kadınlarımız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günün, KUTLANIŞ TARİHİNE bakıldığında, bir büyük ıstırabın yaşanması sonrası, Kadınların canları ile yazdığı, tarihi bir gelişme olduğunu görürüz. 8 Mart 1852 yılında, Amerikan’ının New York Kentinde, bir tekstil fabrikasında çalışan Kadınların, kendi haklarının mücadelesi için başlattığı grevde, fabrika kapılarının polis barikatları ile, kapatılması sonrası çıkan yangında, 120 Kadın işçi yanarak can vermiş, yüzlercesi ise, yaralanmıştı. İşte, bu acı gün, bugün kutlamakta olduğumuz, 8 Mart Dünya Kadınlar günün başlangıcıdır.

ATATÜRK’ÜN ESERİYİZ

CHP, Pozantı İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Kapuz, Ülkemizde ise, 1921 yılında, Emekçi Kadınlar Günü olarak, kutlanmaya başlanan, 8 Mart Dünya Kadınlar günün önderinin ise, “BÜYÜK ATATÜRK” olduğuna ve bu büyük liderin, TÜRK Kadınına verdiği önemin yanı sıra, siyasette seçme-seçilme hakkını da, yine, İLK olarak, Atatürk’ün verdiğini, bunun Avrupa Ülkelerine örnek teşkil etmesi yıllar sonra onların, kadınlara seçme- seçilme hakkını vermelerinin Atatürk’ün, siyasi dehasının örnek alınan, bir eseri olduğuna değindi.

FARKINDALIĞIMIZI BİLELİM

CHP, Pozantı İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Kapuz, bu kadar özellikleri, tek bir kelime olarak KADIN, tanımlamasında birleştirilmesinin, büyük bir farkındalık yarattığını bununda, mutlaka değerinin bilinmesinin gerekliliğine değinerek, sözlerine şöyle devam etti:

KARŞIYIZ

“Biz Kadınlar, ayaklarımızın üzerinde, dimdik durmalıyız. Yeri ve zamanı geldiğinde, bu üstün özelliklerimizin de, birer savunucu olmalıyız. Başta, çocuk istismarı olmak üzere kadına, her türlü şiddete ve tecavüze karşı olmak için, EL ve GÖNÜL seferberliği içerisinde, mücadelemizi sürdürmeliyiz.Bu konuda, asla hoşgörü ve taviz verici olmayalım. Birbirimize destek olalım. Yeri geldiğinde, sırt –sırta, omuz –omuza, mücadelemize devam etmeliyiz. Her toplumsal olayda olduğu gibi siyasette de, en ön saflarda yer alarak, haklarımızın savunucusu olmaya devam etmeliyiz”.

Fatma Kapuz’un, bu duygulu, açıklayıcı ve coşkulu konuşması, Hamidiye Kırsalında bir-araya gelen kadınların, büyük bir takdir ve alkışı ile karşılandı. Toplantıyı, başından sonuna kadar izleyen, Adana’nın 28 Kurultay Delegesinden biri olup, 2. Dönemini devam ettirmekte olan, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun da, aynı zamanda eşi olan, Pelin Eroğlu’nun kahvaltıda hazır bulunarak, tüm davetlilerle tek , tek ilgilenmesi ise, takdir edilen bir davranış oldu. Konuşma ve kahvaltı sonrası, davetli kadınların Kadın Kolları İlçe Başkanı Fatma Kapuz’u öperek tebrik ve teşekkür etmelerinin yanı sıra, yaptıkları ortak açıklamada, “ Bundan böyle sen nerede isen, biz ordayız” takdir dolu konuşmaları toplantının, ne kadar başarılı olduğunun da, sözlü bir ifadesi oldu.

TARİHİN ANASI.

Her toplumsal çıkışı ile, Pozantı CHP İlçe Örgütünün adını, Adana ve Genel Merkez bazında duyuran Şenol Eroğlu’nun, yaptığı kapanış konuşmasın da, yine büyük takdir topladı. Eroğlu, özetle şunları söyledi:

“Partili partisiz, tüm kadınlarımıza düşen, en önemli görev, çocuklarının geleceği kadar, Ülkemizin geleceği konusunda da, çok hassas davranmalarıdır. Her geçen gün artan, Kadına Şiddet, Tecavüz ve Çocuk istismarları, ülkemizin itibarını, dış dünya da giderek düşürmektedir. Kadın, sadece çocuk doğuran, kocasına hizmet eden KÖLE değildir. Yanı sıra, SEVGİ ve KORUYUCU özellikleri de, bünyesinde toplayan, kutsal ve saygın bir yaratıktır.Türk Kadının hasleti ise, Kurtuluş Savaşında, erkeğinin yanında mermi taşıyan, asaleti ve asilliği, tarih boyunca devam edecek olan farklılığıdır. Kadınlarımız, siyasetin belirleyici unsurlarıdır. Seçimlerde, gösterecekleri bu hassasiyet, sadece ülkemizin değil, kendilerinin devamı olacak olan, Atatürk düşüncesindeki, nesillerinin de geleceği olacaktır.

Ülkemizin içinde bulunduğu, bu hassas ortamdan dolayı, kendilerini daha dikkatli olmaya, gelişmeleri gözlemleyerek, oyları ile, kararlarını buna göre vermeleri, çocuklarının ve torunlarının da, geleceğini oluşturacaktır. Bu vesile ile, İlçe Kadın Kolları Başkanımız, Sayın Fatma Kapuza’a, böyle bir toplantı ile, siz değerli kadınlarımızı bir-araya getirdiği için, teşekkür ediyor ve tüm kadınlara saygılarımı sunuyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kadın Kollarınca, Hamidiye Kırsalında düzenlenen, sabah kahvaltısına, Kadın Kollarının yanı sıra, İlçe Gençlik Örgütleri, Pozantı’nın ve Adana’nın değişik yerlerinden gelen, kadınlar katılımı da, coşkuyu büyük ölçüde artırdı.

Haber: TAMER ÜNAL

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER