
İlçe Örgütünde Gruplaşmalar Ve Hareketlilik Başladı
CHP POZANTI DANIŞMA MECLİSİ 28 MAYIS SALI GÜN YAPILACAK
Bilindiği gibi yerel seçimler de, CHP Adana genelinde de iktidar oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Ceyhan, Aladağ, İmamoğlu, Karataş, Yumurtalık ve Tufanbeyli ile birlikte, 10 Belediye Başkanlığını kazandı. Pozantı da ise, 105 oyla Belediye Başkanlığının kaybı ise, CHP Pozantı İlçe Örgütünde büyük bir karmaşaya sebep oldu. Gruplaşmalar başladı. Bilinen bazı isimler sanal ortam paylaşımları ile, başkanlık kaybının faturasını karşılıklı birbirlerine kesme yoluna gittiler.
İŞTAH
Cumhuriyet Halk Partisinin, Adana’da da yerel de iktidar olması, parti içerisinde bekleyen bazılarını harekete geçirdi. Özellikle Adana genelinde 10 Belediye Başkanlığının kazanılması ise, birilerinin iştahlarını kabarttı. Beraberinde de hareketliliği başlattı.
İSTİFA VE ATAMA
2014 yılından itibaren, 10 yıl CHP İlçe Başkanlığını yapan ve bu sürede de, partisine önemli hizmet katkısı sunan, iki defa Pozantı Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Şenol Eroğlu, 2019 ve 2024 Belediye Başkanlığı seçimlerinde, mecburen ilçe başkanlığı görevinden istifa etti. 2019’da İl Başkanlığınca yeniden CHP İlçe Başkanlığına atandı. Yapılan olağanüstü ilçe kongresi ile, seçilmiş ilçe başkanı oldu. Daha sonra yapılan olağan ilçe kongresinde de, tekrar seçilerek başkanlık ünvanını korudu.
Şenol Eroğlu, 2024 seçimlerinde de aynı 2019’da olduğu gibi, ilçe başkanlığı görevinden istifa etti. Yerine, atama ile 2. Başkanlık görevini yürütmekte olan Fahri Çay, CHP İl tarafından Pozantı CHP İlçe Başkanlığına atandı.
MECLİSTE İKTİDAR
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, Belediye Başkanlığı 105 oy farkı ile ikinci defa kaybeden Şenol Eroğlu’nun bu yenilgisine karşılık, CHP Pozantı İlçe Örgütü siyasi tarihinde uzun yıllardan sonra, ilk defa olarak kazandığı 8 Meclis Üyesi ile rekor kırdı. Belediye Meclisinde çoğunluğu farklı olarak kazandı. Bunun sonucunda da, İki Meclis Başkan Vekilliğinin yanı sıra, Komisyonlarda da Üye çoğunluğu ile Belediye Meclisinde söz ve karar sahibi oldular.
“ABİLİK GÖREVİMİ YAPACAĞIM”
Çok tartışmalı bir şekilde ikinci defa seçim hezimetine uğrayan Şenol Eroğlu, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’a yaptığı açıklamada seçimi kaybetmesinin faturasını, kendisi yerine başka birilerine kesti. Üstü örtülü olarak, seçim kaybından onları sorumlu tuttu. Kısa ve net bir şekilde ise, “Ben siyasette artık aktif görev almayacağım. Bir partili olarak kalacağım. Bana ihtiyaç olması halinde de abilik görevimi yapacağım” şeklinde açıklaması ile, oy verenlere de teşekkür etti.
HAREKETLİLİK VE TEŞEKKÜR
Şenol Eroğlu’nun bu açıklaması, CHP Pozantı Örgütünde hareketliliği daha da artırdı. Atama ile CHP İlçe Başkanlığa getirilen Fahri Çay, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’a yaptığı “Yereldeki başarımız geneldeki iktidarımızın başlangıcıdır” şeklindeki açıklamasının yanı sıra da, kendisini bu göreve layık görenlere teşekkür etti. Partisinin oylarını artırmak için de, büyük bir caba harcayacağını söyledi.
GELİŞMELER
CHP Pozantı İlçe Örgütündeki bu gelişmeler ise, Şenol Eroğlu’nun ve Fahri Çay’ın açıklamaları paralelinde olmadı. Kapı arkalarında konuşulmakta olan iddia ve kulis bilgilerine göre Şenol Eroğlu, tekrar CHP İlçe Başkanlığı arayışı içerisine girdiği, İl Başkanlığı başta olmak üzere, Millet Vekilleri ve Genel Merkez bazında da temas halinde olduğu iddiaları, Pozantı da sıkça konuşulmaya başlandı.
GELMEDİ
CHP Pozantı Örgütünün atanmış İlçe Başkanı Fahri Çay, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’la yaptığı iki telefon görüşmesinde ise, büromuza gelerek bu son gelişmelerle ilgili olarak, çarpıcı açıklamalar yapacağını söylemesine rağmen, gelmediği gibi herhangi bir girişimde de bulunmadı.
TOPLANTI
Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Örgütü bu gelişmeler çerçevesinde, 28 Mayıs 2024 Salı gün İlçe Danışma Kurulu Toplantısı için bir araya gelecek.
Adana İl Başkanı ve Yönetiminin yanı sıra, Milletvekillerinin de katılması beklenilen bu toplantının, çok hareketli geçeceği her geçen gün giderek ivme kazanıyor.
Örgüt adeta fokur -fokur kaynıyor. İlçe Dayanışma Kurulu Toplantısında seçim çalışmaları sonrası kasada kalan 65 bin TL’lik bir paranın, nereye ve nasıl harcandığı, hangi şekilde fatura edildiği ise, gündem de ağırlıklı olarak yer alması bekleniyor.
KADIN KOLLARI
CHP Pozantı İlçe Örgütünde bir başka hareketlilik ise, Kadın Kolları seçimleri ile ilgili olacak. Bir süreden beri Kadın Kolları Başkanlığını yapmakta olan Fatma Kapuz’un, yeniden Başkanlığa aday olacağı kesinlik kazanmaya başladı. Kapuz yaptığı paylaşımda, delege listesinin ilçe binasında askıya çıkarıldığını duyurdu. Bu gelişmenin ilginç olan yanı ise, CHP Pozantı Kadın Kolları Başkanı Fatma Kapuz’un, yerel seçim çalışmalarında Pozantı Merkezinde ne kadar görülüp görülmediğini kapsayan, yazımızı gelecek kendisi ile yapacağımız görüşmeler sonrası, kamuoyu ile paylaşacağız.