1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

CHP POZANTI DANIŞMA MECLİSİ 28 MAYIS SALI GÜN YAPILACAK

CHP POZANTI DANIŞMA MECLİSİ  28 MAYIS SALI GÜN YAPILACAK
Bu haber 23 Mayıs 2024 - 10:31 'de eklendi ve 247 views kez görüntülendi.

 İlçe Örgütünde Gruplaşmalar Ve Hareketlilik Başladı

CHP POZANTI DANIŞMA MECLİSİ 28 MAYIS SALI GÜN YAPILACAK  

Bilindiği gibi yerel seçimler de,  CHP Adana genelinde de iktidar oldu.  Adana Büyükşehir Belediyesi  başta olmak üzere Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Ceyhan, Aladağ, İmamoğlu, Karataş, Yumurtalık ve  Tufanbeyli ile birlikte, 10 Belediye Başkanlığını kazandı. Pozantı da ise, 105 oyla Belediye Başkanlığının kaybı ise, CHP Pozantı İlçe Örgütünde büyük bir karmaşaya sebep oldu. Gruplaşmalar başladı. Bilinen bazı isimler sanal ortam paylaşımları ile, başkanlık kaybının faturasını  karşılıklı birbirlerine kesme yoluna gittiler.  

İŞTAH

Cumhuriyet Halk Partisinin, Adana’da da yerel de iktidar olması, parti içerisinde bekleyen bazılarını  harekete geçirdi. Özellikle Adana genelinde  10 Belediye Başkanlığının kazanılması ise, birilerinin iştahlarını kabarttı.  Beraberinde de hareketliliği başlattı.

 İSTİFA VE ATAMA

2014 yılından itibaren, 10 yıl CHP İlçe Başkanlığını yapan ve bu sürede de, partisine önemli hizmet katkısı sunan, iki defa Pozantı Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen  Şenol Eroğlu,  2019  ve 2024 Belediye Başkanlığı seçimlerinde, mecburen ilçe başkanlığı görevinden istifa etti.  2019’da İl Başkanlığınca yeniden CHP İlçe Başkanlığına atandı. Yapılan olağanüstü ilçe kongresi ile, seçilmiş ilçe başkanı oldu. Daha sonra yapılan olağan ilçe kongresinde de, tekrar seçilerek  başkanlık  ünvanını korudu.  

Şenol Eroğlu, 2024 seçimlerinde de aynı 2019’da olduğu gibi, ilçe başkanlığı görevinden istifa etti. Yerine, atama ile 2. Başkanlık görevini yürütmekte olan Fahri Çay, CHP İl tarafından Pozantı CHP İlçe Başkanlığına atandı.

MECLİSTE İKTİDAR

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, Belediye Başkanlığı  105 oy farkı ile ikinci defa kaybeden Şenol Eroğlu’nun  bu yenilgisine karşılık, CHP Pozantı İlçe Örgütü siyasi tarihinde uzun yıllardan  sonra, ilk defa olarak  kazandığı 8 Meclis Üyesi ile rekor kırdı. Belediye Meclisinde çoğunluğu farklı olarak kazandı. Bunun sonucunda da,  İki Meclis Başkan Vekilliğinin yanı sıra, Komisyonlarda da Üye çoğunluğu ile Belediye Meclisinde  söz ve karar  sahibi oldular.

“ABİLİK GÖREVİMİ YAPACAĞIM”

Çok tartışmalı bir şekilde ikinci defa seçim hezimetine uğrayan Şenol Eroğlu, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’a yaptığı açıklamada seçimi kaybetmesinin faturasını, kendisi yerine başka birilerine kesti. Üstü örtülü olarak, seçim kaybından onları sorumlu tuttu.  Kısa ve net bir şekilde ise, “Ben siyasette artık aktif görev almayacağım. Bir partili olarak kalacağım. Bana ihtiyaç olması halinde de abilik görevimi yapacağım” şeklinde açıklaması ile,  oy verenlere de  teşekkür etti.

HAREKETLİLİK  VE TEŞEKKÜR

Şenol Eroğlu’nun bu açıklaması, CHP Pozantı Örgütünde hareketliliği daha da artırdı. Atama ile CHP İlçe  Başkanlığa getirilen Fahri Çay, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’a yaptığı “Yereldeki başarımız geneldeki iktidarımızın başlangıcıdır” şeklindeki  açıklamasının yanı sıra da,  kendisini bu göreve layık görenlere teşekkür etti. Partisinin oylarını artırmak için de, büyük bir caba harcayacağını söyledi.

GELİŞMELER

CHP Pozantı İlçe Örgütündeki bu gelişmeler ise, Şenol Eroğlu’nun ve Fahri Çay’ın  açıklamaları paralelinde olmadı.   Kapı arkalarında konuşulmakta olan iddia ve kulis bilgilerine göre Şenol Eroğlu, tekrar CHP İlçe Başkanlığı arayışı içerisine girdiği,  İl Başkanlığı başta olmak üzere, Millet Vekilleri ve Genel Merkez bazında da   temas halinde olduğu iddiaları, Pozantı da sıkça konuşulmaya başlandı.

GELMEDİ

CHP Pozantı Örgütünün atanmış İlçe Başkanı Fahri Çay, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’la yaptığı  iki telefon görüşmesinde ise, büromuza gelerek bu son gelişmelerle ilgili  olarak,  çarpıcı açıklamalar yapacağını söylemesine rağmen, gelmediği gibi herhangi bir girişimde de bulunmadı.  

TOPLANTI

Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Örgütü bu gelişmeler çerçevesinde, 28 Mayıs 2024 Salı gün İlçe Danışma Kurulu Toplantısı için bir araya gelecek.

 Adana İl Başkanı ve Yönetiminin yanı sıra, Milletvekillerinin de katılması beklenilen bu toplantının, çok hareketli geçeceği  her geçen gün giderek ivme kazanıyor. 

Örgüt adeta fokur -fokur kaynıyor. İlçe Dayanışma Kurulu Toplantısında seçim çalışmaları sonrası kasada kalan  65 bin TL’lik bir paranın, nereye ve nasıl harcandığı, hangi şekilde fatura edildiği ise,  gündem de  ağırlıklı olarak yer alması bekleniyor.

KADIN KOLLARI

CHP Pozantı İlçe Örgütünde bir başka hareketlilik ise, Kadın Kolları seçimleri ile ilgili olacak. Bir süreden beri Kadın Kolları Başkanlığını yapmakta olan Fatma Kapuz’un, yeniden Başkanlığa aday olacağı  kesinlik kazanmaya başladı. Kapuz yaptığı paylaşımda, delege listesinin ilçe binasında askıya çıkarıldığını duyurdu.  Bu gelişmenin ilginç olan yanı ise, CHP Pozantı  Kadın Kolları Başkanı Fatma Kapuz’un, yerel seçim çalışmalarında Pozantı Merkezinde ne kadar görülüp görülmediğini kapsayan, yazımızı gelecek kendisi ile yapacağımız görüşmeler sonrası, kamuoyu ile paylaşacağız.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER