1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“CHP POZANTI’DA YEREL İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ BAŞLATTI”

“CHP POZANTI’DA YEREL İKTİDAR  YÜRÜYÜŞÜNÜ BAŞLATTI”
Bu haber 07 Mart 2022 - 11:20 'de eklendi ve 574 views kez görüntülendi.

Başkan Zeydan Karalar Hamidiye’den Mesaj Verdi:

“CHP POZANTI’DA YEREL İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ BAŞLATTI”

Cumhuriyet Halk Partisinin, Yurt Genelinde Millet Vekilleri, Belediye Başkanları ve Örgüt Temsilcilerinin, vatandaşlarla bir araya gelerek, sorunların ve önerilerin dinlenerek, tespit  edilmesi, çözümleri konusunda fikir alışverişinde bulunulması toplantılarından birisi de, Pozantı’nın Hamidiye Mahallesinde yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Yönetim Kurulu, Kadın ve Gençlik Kolları Üyeleri, Örgüt Eski Temsilcilerinin, birlikte gerçekleştirildiği İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, 5 Mart 2022 Cumartesi günü öğleden sonra, Hamidiye Mahallesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

KATILIMCILAR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, Adana’daki açılışlar nedeniyle, gecikmeli olarak katıldığı bu geniş katılımlı toplantıya, CHP Adana Millet Vekillerinden Orhan  Sümer, Önceki Dönem Millet Vekili İbrahim Özdiş, İl Başkan Yardımcısı Hacı Karaaslan, Çukurova İlçe Örgütü Başkanı Ümit Remzi Atay, Sarıçam İlçe Başkanı Hüseyin Göçmen,  Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat  Bülent Maraklı,  Kurultay Delesi Pelin Eroğlu, Geçmiş Dönem İl Yöneticilerinden Senayi Gedik, Salman Serttepe, Yüksel Karaaslan, Pozantı İlçe Örgütü Üyeleri,  Belediye Meclis Üyelerinden Bekir Gumru, Ahmet Sarıaslan, Nuri Akkaya, Önceki Dönem İlçe Başkanı Ersin Kozan, Kadın Kolları Önceki Başkanı Nuray Güven, MHP’den CHP’ye geçiş yapan Bağımsız Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Pozantı Muhtarlar Derneği ve Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Zafer Konuk’un, çok sayıda  Muhtar, bazı Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Hamidiye ve civar Mahallerden da çok sayıda vatandaş,  toplantıya katılım sağladılar.

DİVAN

Toplantının Divan Heyetini ise, Kadın Kolları Başkanı Fatma Kapuz, Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İbrahim Haklı, 1980 yılı öncesi Gençlik Kolları Eski Başkanı Faruk Köroğlu, Divanı oluşturdular. Başkanlığını ise, İlçe Başkanı Şenol Eroğlu yaptı.

SUNUM

Programın sunuculuğunu İlçe Yöneticilerinden, Şerife Özkul yaptı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, ilk konuşmayı CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu yaparak, özetle şunları söyledi:

“Katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. CHP Örgütü olarak, sadece parti içi toplantılar değil, ilçe danışma kurulu toplantılarını, muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla birlikte yaparak,  Ülkemizin içinde bulunduğu sorunların boyutlarını ve sıkıntılarını  görüşerek, çözüm arayışlarımızı sürdürüyoruz. Halkla bütünleşerek iktidar olmak, CHP’nin ana hedefidir. Bu toplantılarda, belediyelerimiz aracılığı ile, mahallerimize  ve vatandaşlarımıza hizmet götürmenin yanı sıra, eksiklikler ve yapılacaklar konusunda da birlikte karar alıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’da, Adana’daki yoğun programı nedeni ile, gecikmeli olarak İlçe Danışma Kurulu toplantımıza katılacaktır. Ben konuşmamı uzun tutmayacağım. Devamında muhtarlarımız başta olmak üzere, isteyen  vatandaşlarımızda söz alarak, bu kürsüden sorunları dile getireceklerdir.

İçinde bulunduğumuz Mart Ayında,  İlçe Örgütü olarak yapacağımız diğer faaliyetler ise, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin yanı sıra, 12 Mart  İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif’i Anma Yıl Dönümü, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası Yıl Dönümünde de, sizlerin de katılımı ile, meydanlarda olacağız. Sözü, Adana Millet Vekillerimizden Sayın Orhan Sümer’e bırakıyorum” dedi.  

 SÜMER: MECLİSİ OYALIYORLAR

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Millet Vekillerinden Orhan Sümer konuşmasına, kadınlar başta olmak üzere,  toplantıyı düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkür ederek başladı. Diğer üç Adana Millet Vekilinin de, selamını getirdiğini söyleyerek şöyle devam etti:

“İktidarın zam yapmaktan başka bir görevi yok. Özellikle son üç günden beri, meclisi Zeytin bahçelerinin madenlere tahsis edilerek, beşli çeteye yeni kaynaklar sağlanması için, oyalıyorlar.  Zamlar, artık günü birlik hale geldi. Alım gücünün her geçen gün düşüyor olması nedeniyle, vatandaşlarımız da her geçen gün daha da fakirleşiyor. CHP’nin, Sosyal Devlet ilkesi altında birleşip bütünleşerek, bu iktidarın ve sarayın saltanatına, son verilmesinin zamanı, çoktan  şart hale gelmiştir.

CHP Millet Vekilleri olarak, bize iletilen sorunların çözümü konusunu da,  meclis çalışmalarımızda da devamlı dile getiriyoruz. Ancak, bunları yasalaştırmada, engellemelerle karşılaşıyoruz.  Sizleri dinleyerek burada alacağım notları da,  yine meclis gündemine getireceğim” dedi.  

KARALAR GELDİ.

Millet Vekili Sümer’in konuşması sırasında,  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da, toplantıya katılım sağladığı anonsu, alkışlarla karşılandı. Ve Sümer, konuşmasını sonlandırdı.

Divan Başkanı Şenol Eroğlu, Karalar’a hoşgeldin dedikten sonra, isteyen herkese söz verileceğini belirtti. Ve Pozantı Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Zafer Konuk’u mikrofona davet etti.

MUHTARLAR

Başkan Zafer Konuk, teşekkürle başladığı konuşmasına ayrı bir bölüm ayırdı ve Kurtuluş  Mahallesinde  25 yıldır büyük sorun olan  Kanalizasyon problemini çözmesinden dolayı, Zeydan Karalar’a  kendisi ve mahalle halkı adına teşekkür etti.  

Kürsüye çıkan bir diğer muhtarlardan bazıları ise, Kamışlı Köyü Muhtarı Mehmet Öner, Karakışlakçı Muhtarı Harun Yetkin, Fındıklı Muhtarı Halil Sezgin, Alpu Muhtarı Arif Yavuz, Yağlıtaş Muhtarı Yunus Aygün,  Çamlıbel Muhtarı Duran Aydın,  Dağdibi Köyü Muhtarı Refik Günan oldular.

Muhtarların ortak sıkıntıları, içme su şebeklerinin islah edilerek,  kapasitelerinin artırılması  Kanalizasyon sorununa çözüm getirilmesi, sulama kanalların rehabilite edilmesi, su depolarının  kapasitesinin artırılması, kış dolayısıyla bozulan yolların onarılması, gübre- ilaç ve   akaryakıta yapılan zamlardan dolayı, artık  tarım ve ziraat yapamaz hale geldiklerini bu konuda da, Büyükşehir’in sürdürmekte olduğu, desteklere giderek daha fazla ihtiyaç duyar hale geldiklerini belirttiler. Özellikle, Çilek Fidesi ve Fidan dağıtımının zamanında yapılmasının  çok önemli olacağını, Çilek Örtülerinin yıprandığını, yenilenmesine ihtiyaç duyulduğunu belirttiler.  Kışın, karlı ve yağmurlu geçmesinin bereket olduğunu, ifade ettiler.  Büyükşehir Belediyesinin, kar ve yol açma çalışmalarında, ASKİ’nin çok başarılı olduğunu, kurak mevsimde, tankerlerle taşınan suyun, tarımın ve ziraatin can suyu hale geldiğini, çöp konteynırlarının yenilenmesi, çöplerin sıkça toplanıyor olmasından dolayı da,  Büyükşehir Belediyesi Ekiplerine  ve Başkan Zeydan Karalar’a, teşekkür  ettiler.  

KARALAR’DAN CEVAP

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaptığı cevabi konuşmasına, İlçe Danışma Kurulu toplantısının kırsal da ve bu kadar yoğun bir katılımla yapılıyor olmasından dolayı, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ve ekibine teşekkür etti. “ Böylesi kalabalık ve heyecanlı bir toplantı olacağını bilseydim, bürokratlarımı da getirerek, sorularınızı da anında cevaplamış ve sorunlarınıza da, çözüm getirmiş olurdum. Ama bundan sonra ki toplantıya, daha geniş bir kadro ile katılacağım” şeklinde konuşarak, İlçe Danışma Kurulu toplantısının önemine vurgu yaptı. Ve konuşmasına şöyle devam etti:

BAŞLATTI

“Yıllardır yapılamayanları, en kısa sürede yapmak için büyük mücadele veriyoruz. Pozantı, benim için özel ve önemlidir. Çünkü, burası Kurtuluş Savaşında, Adana’nın Vilayet Merkezi olmuştur.  Kuzeyimizde devam etmekte olan, Ukrayna ve Rusya Savaşının yarattığı, ekonomik sıkıntının yanı sıra, başta akaryakıt, elektrik, doğalgaz zamları da, günü birlik hale gelmiştir.  Temel gıda maddeleri de, bundan fazlasıyla etkilenmeye devam etmektedir. Vatandaşlar tencerelerin de, adeta dert kaynatır hale gelmiştir.

ARTIYOR

Akaryakıt  ve elektrik giderlerimiz, her geçen gün artmaktadır. Adana’mızın, nüfusu çevre illerden çok daha fazla olmasına rağmen, devletten en az pay alan belediye konumundadır.  Geçen yıl, 1.300 liraya aldığımız asfaltın tonu, 8 Bin liraya çıkmıştır. Geçen sene, tanesini 40 kuruşa aldığımız çilek fidesinin, bu yıl ki tane fiyatı 2 liradır.  Toplu taşımdaki maliyet de, her geçen gün artmaktadır. Bu olumuz gelişmelerden ve artan fiyatlardan,  Büyükşehir Belediyemiz de, önemli ölçüde etkilenmektedir.  Yanı sıra, hizmetlerimiz de engellenmeye çalışılmaktadır. Ancak, ben yılmıyorum.  Kısıtlı bütçeye rağmen, hizmetlerimize siyasi ayrım yapmadan  birlikte devam ederek, başarıya ulaşacağız.

Benim sizlere destek olduğum kadar, sizlerin de zamanı ve yeri geldiğinde, bana  destek olacağınıza inanıyorum. Hizmet yolunda, sizi asla yalnız bırakmayacağım. Sosyal Belediyecilik ve Sosyal Devletin, uygulayıcısı olan CHP İktidarı ile, Ülke Genelinde ve Yerel de, iktidar olarak, bu mevcut olumsuz gidişata son vereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, yandaşlara değil, vatandaşlarımıza hizmet için varız.” dedi.

Karalar’ın bu konuşması başta muhtarlar olmak üzere toplantıya katılanlar tarafından da sözlü takdir nidaları ve alkışlarla karşılandı.  Toplantının son bölümünde, Pozantı Meslek Yüksek Okulunda eğitim görmekte olan, bir kız öğrenci kürsüye çıkarak, kendilerine ücretsiz barınma imkanı sağlayan,  Başkan Zeydan Karalar’a, teşekkür etti.

ROZET TAKILANLAR

 Toplantının son bölümünde ise, değişik partilere mensup vatandaşların, topluca CHP’ye geçiş töreni yapıldı. Rozetleri takılan isimler ise şunlar:

“ Muzaffer Özdemir, Kasım Şener, Fahri Çay, İsmail Canatan, Mehmet Çalık, Fatma Yeni, Özgür Gören, Sultan Çetin, Mehmet Bekçi, Mehmet Gültepe, Mehmet  Dedeoğlu, Veysel Özden, Emre Can Haklı, Muhteber Boz, Havva Kapuz, Fadime Hanım, Hatice Kapuz, Nuray Akbay, Ahmet Yurtçu.” ( Özel Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER