1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

CHP VE BELEDİYE MECLİSLERİ

CHP VE BELEDİYE MECLİSLERİ
Bu haber 23 Mart 2020 - 14:57 'de eklendi ve 728 views kez görüntülendi.

CHP VE BELEDİYE MECLİSLERİ

Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Örgütü,  2009 yerel seçimlerinden itibaren, Belediye Meclislerinde,  kilit parti konumunda olmuştur. 2009 yerel seçimlerinde, Pozantı  Esnaf Odasının, Efsane Başkanlarından Merhum Tahsin Güler ile, İsmail Güven’nin, Meclis Üyesi olarak yer aldığı bu dönemde Güler’in, Belediye Başkanı Mustafa  Çay’ın almış olduğu kararlar ve  yapmak istediği uygulamalara karşı koyduğu  tepkiler,  hala hafızalarda yaşamaya devam ediyor.

    2009

Bunlardan en önemlilerinden biri ise, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve halen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü  olarak kullanılan binanın, Başkan Çay tarafından  satılmak istenmesi idi. Merhum Tahsin Güler, o dönemlerde koyduğu tavırlar ve tepkiler ile, bu satışı önlemiş, bu haberde gazetemizde “ Çay’a Yetki Darbesi” başlığı altında kamuoyuyla paylaşılmış idi.

2014

CHP Pozantı İlçe Örgütü, 2014 yerel seçimlerinde de, bu defa Hasibe Gültepe, Muzaffer Özdemir  ve Yalçın Gürgen’le girdiği meclisin, son dönemine Merhum Yalçın Gürgen’nin MHP’ye geçmesi sonrası, iki kişi kalmasına rağmen, yürüttüğü  muhalefet stratejisi ile, hayli başarılı olmuştu.  Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, icraat ve kararlarında önemli destekçisi olan CHP Başkan  Çay’ı  o tarihlerde, Ak Parti Meclis Üyelerine  karşı, elini daima güçlü kılmıştı.

Yanı sıra, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, başına gelen talihsiz olayda da, kendi partileri fulü görüntü verirken,  CHP Pozantı  İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Belediye Meclis Üyeleri  Hasibe Gültepe ve Muzaffer Özdemir, bu sıkıntılı süreçte  net tavırları ile,  Çay’ı yalnız bırakmayarak, büyük bir vefa örneği göstermişlerdi.

2019

2019 Yerel seçimlerinde, Cumhur İttifakı Pozantı’nın 15 olan Belediye Meclis Üyeliklerinden 11’ini alarak, Mecliste önemli bir çoğunluk elde ettiler. CHP ise, aldığı 4 Meclis Üyeliği ile, Cumhur İttifakı karşısında, henüz anahtar konumunda olamadı.

CHP’li Üyelerden Bekir Gumru ve Ahmet Sarısalan, meclis toplantılarında Belediye Başkanı Mustafa Çay’ı, yaptığı icraatlarından dolayı, zaman -zaman eleştirdiler. Zaman- zaman da teşekkür ettiler. Altı Ok’un diğer iki Meclis Üyesi olan, Nuri Akkaya ile Seyhan İnce’de, çoğunlukla sesiz kalmayı tercih ediyorlar.

NEDEN ALMADILAR?

Pozantı Belediye Meclisinin, 17 Mart 2020 Salı gün yaptığı, sürpriz olağan üstü toplantı da, “Borçlanma ve Teminat Mektubu” isteğine, CHP’nin dört Belediye Meclis Üyesi, gurup kararı almadan oy kullandılar.

 Bunlardan, Bekir Gumru ve Ahmet Sarıaslan, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Meclis toplantılarında, borçlanma yetkisi isteğine, söz alarak karşı çıkan Mustafa Çay’a, bir hatırlatma yaparak, Borçlanma ve Teminat Mektubu isteğine “RED” oyu vereceklerini beyan ettiler,

CHP’nin, diğer iki meclis üyesi olan, Nuri Akkaya ve Seyhan İnce ise, herhangi bir açıklama yapmayarak, “KABUL OYU” vererek, ayrı bir tutum sergilediler. Bu gelişmeyle ilgili olarak, neden gurup kararı alınmadığına ilişkin olarak, görüşüne başvurduğumuz, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ise, bize tatmin edici bir açıklama yapmadı.

SÜPRİZ OLACAK MI?

 Pozantı Belediye Meclisinin, Nisan 2020 Olağan toplantısında, Encümen, İmar, Plan Bütçe Komisyonu Üyelikleri seçimi yapılacak olup, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, çalışmalarını kapsayan faaliyet raporu, görüşülerek oylanacak. 

Bu süre zarfında, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Meclis Başkanlığı görevini geçici olarak, Meclis 1. Başkan Vekili Zeki Bülbül’e bırakacak. Kendisi ise, salon dışına çıkacak olup, rapor  görüşülüp oylandıktan sonra, tekrar salona girerek, Meclis Başkanlığı koltuğuna oturacak.

Faaliyet Raporu, Cumhur İttifakı Üyelerinin çoğunlukta olması nedeni ile,  zaten kabul edilmiş olacak. Sonucu değiştirmeyecek. Olası “RED” oyları ise, faaliyet raporunun oy birliği ile değil, oy çokluğu ile kabulünü sağlarken, Başkan Çay’ın çalışmalarının yetersizliği ise, bu sonuç ile, paylaşılmış olacaktır. Bununla ilgili oy dağılımında ise, Encümen ve imar Komisyonu Üyeliklerinin seçimleri sonuç üzerinde, önemli etken olacaktır.

ENCÜMEN

2019 yılında yapılan, komisyon seçimlerinde MHP’li Ebru Doğucu ve Ak Partili Kamil Erbil,  Encümen Üyesi olarak seçilmişlerdi.

Belediye Başkanı Mustafa Çay ve İki Belediye Bürokratının da, doğal üye olarak yer aldığı Encümen Üyeliklerinin 2020 seçimleri,  geçen yıl da olduğu gibi, bu sene de hareketli geçecek gibi görünüyor.

Bu seçimlerde rakamsal olarak Cumhur İttifakı, 11 Meclis Üyesi ile, çoğunluğu zaten elinde bulunduruyor. CHP lehine olası bir sürpriz ise, zor görülüyor. Geçen yıl seçilen Ebru Doğucu ile, Kamil Erbil’in yerlerini koruyup koruyamayacakları, seçim sonunda belli olacak.

Ancak, siyasi kulislerde şimdiden konuşulmaya başlanan ise, her iki encümen üyesinin de, Bu seçimlerde yerlerini, Cumhur İttifakın dan başka isimlere bırakacağı şeklinde yorumlanıyor. Bu  ise, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ı,  sıkıntıya sokacak bir tercih olarak dillendiriliyor.

İMAR KOMİSYONU

Belediye Meclisinin en önemli komisyonlarından birisi ise, İmar Komisyonudur. Cumhur İttifakından Zeki Bülbül, Çetin Boz, Fatih Yenel ve Selçuk Coşkun’unun yanı sıra, CHP’den Ahmet Sarısalan’nın oluşturduğu, bu beş kişilik komisyonda, üye değişikliği olabileceği de duyumlarımız arasında yer alıyor.

CHP’li Ahmet Sarıaslan’nın yerini korumaya devam edeceği netleşmiş gibi. Halen bu komisyonun Cumhur İttifakından Başkanı  olan Zeki Bülbül’ün Meclis 1. Başkan Vekili olması dolayısıyla, yine aynı ittifaktan İmar komisyonunda bulunan diğer bazı isimlerinde, 2020 nisan Ayı seçimlerinde yenileneceği, siyasi kulislerde  konuşulanların başında yer alıyor.

TEŞEKKÜR

Belediyelerin, en önemli oluşumu olan İmar Komisyonunda, yer alan ve alacak olan isimlerin, kentleşme konusunda, bilgi ve deneyim sahibi olmaları son derece önemlidir. Yapacakları yanlış bir uygulama, Belediye Başkanı ile birlikte, tüm meclis üyelerini de, yasal sorumlulukla karşı- karşıya bırakır.

Böylesine hassas bir komisyonla ilgili olarak, Belediye Başkanı Mustafa Çay, geçtiğimiz hafta  yaptığı bir teşekkür açıklaması ile, çalışmalar ve gösterdikleri hassasiyetten  dolayı, İmar Komisyonu Üyelerine teşekkür etmiş, bu da gazetemiz aracılığı ile, kamuoyuyla paylaşılmıştı.

02 Nisan 2020 Tarihinde olağan meclis toplantısında, seçimi yenilenecek olan İmar Komisyonu ile ilgili olarak, Başkan Çay’ın yaptığı teşekkür konuşmasının,  “Veda mı, yoksa göreve devam mı,” olduğunu, seçim sonucu gösterecek.

PLAN BÜTÇE

Meclisin, 2020 Nisan Ayı olağan toplantısında, yapılacak bir diğer komisyon seçimi ise, Plan Bütçe olacak. Zeki Bülbül, Kamil Erbil, Aziz Şen, Nuri Akkaya ve Mehmet Say’dan oluşan bu komisyonda da, bazı yeni isimlerin, seçileceği de dillendiriliyor.

Bu  meclis toplantısın da,  görüşülecek olan bir diğer konu ise, Faaliyet Raporu olacak. Bu raporun oy birliği, veya oy çokluğu ile kabul edilmesi arasındaki fark ise, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, icraatlarının da kabul derecesini yansıtması açısından, son derece önemli olacaktır.

Bu kapsamdaki seçimler öncesi, özellikle Cumhur İttifakında önemli çekişmelerin yaşanacağı, Pozantı kulislerinde konuşulmaya başlandı.

2019 Komisyon seçimlerinde, özellikle Encümen Üyelikleri konusunda, hararetli tartışmalar yaşandı.  2020 seçimlerinde ise, benzeri tartışmaların  daha da artarak devam edeceği, meclis üyeleri arasında,  daha şimdiden dillendiriliyor

DENETİM

Nisan Ayı Meclis toplantısında, görüşülerek, ancak oylanmayacak olan bir diğer madde ise, Denetim Kurulu Raporu olacak. Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, harcamalarını kontrol ederek raporlaştıracak olan, bu komisyonun hazırladığı rapor üzerinde de, üyeler görüşlerini dile getirecekler. Üç üyeden oluşan bu Komisyonda, Zeki Bülbül, Selçuk Coşkun, Bekir Gumru yer almaktadır.

NOKTASIYLA VİRGÜLÜ İLE “ İKİ”

Aşırı yağışların sebep olduğu sel felaketin suların götürdüğü belemedik köprüsü Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ile CHP Pozantı İlçe başkanı Şenol Eroğlu’nu sanal ortamda karşı karşıya getirmiş idi. Biz bunu  noktası virgülü ile köprü atışması başlığı altında okurlarımızla geçen hafta sütunlarımızdan paylaşmış idik. Sanal ortam atışması devam etti.  aynı şekilde bizde geçen haftanın devamı olarak bunu noktasıyla virgülü ile “İKİ” başlığında değerlendirerek kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Mustafa Çay 

“Bunu paylaşana Tavsiyemdir. Hiç olmazsa bu durumda siyaset çirkinliğine girmeyin. Ayrıca saat 20.15’te aradığımda Fen İşleri Daire Başkanı Öner bey benim telefonum sonrası haberdar oldu. Benim sorumluluk alanında olan bölgede sizin bileğiniz dışında Demir köprü yapılacağını ifade ederek ihale edileceğini söyleyenlere ellerini çabuk tutmaları tavsiyesidir. Artık insanların tahammülü kalmadı şuan Belemedik tarafında 3 araç mahsur kaldı. Biz sahadayız sanırım klavye başından yönetim böyle oluyor. Parti sayfası bu kadar aciz bir paylaşım içermemeli polemiklere sebep olmamalı. Muhatabımız Büyükşehir ve ilgili Daire Başkanlığıdır. Bu paylaşımınız çok ama çok anlamsız olmuş..”

CHP Pozantı İlçe Başkanlığı

 “Mustafa Çay Sn. Başkan CHP Pozantı İlçe Örgütü son 6 yıldır yaptığı siyasi faaliyetleri bile Kendi sitesinde paylaşmaktan imtina etmiş ve sitesini kapalı tutmuştur ancak Büyükşehir Belediyesi’ni yönetme sorumluluğunu halkımız Cumhuriyet Halk partisine tevdi ettiği günden beri, siz; Büyükşehir Belediyemizle ve yaptığı icraatlarla ilgili sosyal medyada anlamsız bir husumet içindesiniz biz son 1 yıldır bunları da ilçemizde gerginliği arttırmamak adına görmezden gelip bir cevap vermeyi tercih etmedik ancak üzülerek gördük ki siz bu husumeti sosyal medyada devam ettirme kanaatindesiniz bundan sonra bizlerde ilçe örgütü olarak Pozantı Belediyesi’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin kendi sorumluluk alanları ile ilgili yaptıklarını ve yapamadıklarını Kendi sitemizde yayınlama kararına vardık bu böyle bilene bilgilerinize, Saygılarımızla”

Ahmet Sarıaslan  “Sayın başkan ortalığı germene gerek yok Büyükşehir Senin emir erinmi pozantı ile ilgili her zaman ilk önce gereken yapılıyor zaten”

Mustafa Çay  “Ahmet Sarıaslan verecek cevap çok ama susmakta bazen erdemdir. Kimin gerdiği ortadayken!” Bekir Kumru “ Aynı eleştiriyi bende mecliste yapmıştım. Eleştirim bu haftaki Milli Mücadelenin kalesi Pozantı gazetesinde haber olmuştu.” ( Haber Merkezi)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER