1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

CHP’li KADINLAR YENİ YILA YENİ BAŞKANLA GİRDİLER

CHP’li KADINLAR YENİ YILA  YENİ BAŞKANLA GİRDİLER
Bu haber 03 Ocak 2018 - 12:39 'de eklendi ve 885 views kez görüntülendi.

Fatma Kapuz Tek Liste İle Seçildi.

CHP’li KADINLAR YENİ YILA

YENİ BAŞKANLA GİRDİLER

Cumhuriyet Halk Partisi, Pozantı İlçe Kadın Kolları Kongresi, geçtiğimiz hafta 29 Aralık 2017 Cuma günü, Saat 14.00’de Çınaraltı Lokantası salonunda yapıldı. Pozantı’da, 2017 yılının son siyasi etkinliği olan, bu kongrede, CHP kadınlar, tek liste ile yapılan seçimde, Fatma Kapuz ve Ekibini, oy birliği ile seçti. Böylece, CHP Yeni yıla yeni başkanla girmiş oldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Sonrası, Başkan Vekili Gülcan Kaya, açış konuşmasını yaptı. Faaliyetlerini özetledi. Sıcak ve samimi bir ortam içerisinde geçen kongreye, partinin Adana Millet Vekillerinden Elif Doğan Türkmen de katıldı.Divan Başkanlığını, Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz Sarı Eroğlu’nun yanı sıra, Huriye Dinç ve Nurşen Gürsoy da, divanda yer alan isimler oldular.İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’da, yaptığı anlamlı konuşmada, 1.Meclisin kuruluşundan, 1950 yılına kadar olan, yaklaşık 30 yıllık dönemde, Cumhuriyetin temel ilkelerinin oluşturulduğunu, dünyada ilk olarak, kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu tavrının demokrasiye olan, bağlığının da bir göstergesi olduğuna değindi.

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, konuşmasının devamında, laikliğin çok önemli bir kavram olduğunu, sahip çıkılmaması halinde, bundan en büyük zararı kadınların göreceğini belirterek, en büyük hedefimiz Cumhuriyet İlkelerini korumanın yanı sıra, CHP bayrağını, yerel de Pozantı Belediyesine, Genel de ise Çankaya burçlarına dikmek olduğunu, bunun içinde, kadınlara büyük görevler düştüğünü belirtti. Başkan Eroğlu, AKP iktidarının artık ülkeyi yönetemez halde olduğunu, onları iktidardan düşürmek için, kadınlara büyük görev düştüğünü, ifade etti. Seçilecek olanlara da başarılar diledi.

Genel Kurulun son konuşmacısı ise, CHP Adana Millet Vekillerinden Elif Doğan Türkmen oldu. Türkmen de, çok önemli konulara değindiği konuşmasında, özetle şu görüşlere yer verdi:

“Biz kadınlar, evimizin olduğu kadar, siyasetin de en önemli unsurlarıyız. Başbakan, Türkiye’nin %11 Büyüdüğünü söylüyor. Ama ben şimdi soruyorum? sizin cebinize, bu %11”den giren bir şey oldu mu? cevap zaten belli. HAYIR güle oynaya, askere gönderdiğimiz gençlerimiz, tabutlar içerisinde, anne ve babalarına teslim ediliyorlar. Niçin şehit olduklarını ise, kimse bilmiyor. İşte bütün bu sıkıntıların, tek muhatabı, AKP iktidarınca güçsüz kılınmaya çalışılan, biz kadınlarız. AKP iktidarına son vermek, CHP’yi iktidar yapmak için de çok çalışmalıyız” dedi.

Genel Kurula katılan öğretmenlerden, Türkan Akın ile Özden Aybar’a, CHP ilçe Başkanı Şenol Eroğlu, birer buket çiçek takdim etti. Emekli Öğretmen Türkan Akın, yaptığı konuşmada Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerini, Türk kadının başta, siyaset olmak üzere yaşamın her aşamasında, öne çektiğini dolayısıyla da, bu oluşumu sağlayan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, kadınların daha fazla, minnet ve vefa borçları olduğunu dile getirdi. CHP Pozantı İlçe Kadın Kolları Kongresinde, Divan Başkanlığını yapan, Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz Sarı Eroğluları, aday Fatma Kapuz’a söz verdi.

Kapuz, kendisini bu göreve layık görenlere tek, tek, teşekkür etti. Başarılı olacağına inandığını, ama desteklerin eksilmemesi gerektiğini de, sözlerine ekledi. Daha sonra yapılan seçimlerde, Fatma Kapuz Başkan seçilirken, Yönetim Kuruluna ise, Mucide Dilemen, Sevim Zengül, Gülcan Kaya, Gülsüm Sakın, Ayşegül Durmuz, Şerife Özkul, Nermin Genç, Feride Gumru, Eşe Kesen, Melek Coşkun, Hatice Kapuz, Nuray Akbay, İl Delegeliklerine ise, Fatma Kapuz, Gülcan Kaya ve Mucide Dilmen seçildiler. Genel Kurul Başladığı gibi sıcak, samimi bir ortam içerisinde yapılan, sohbetlerle sona erdi.

Haber: Tamer ÜNAL

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER