1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“ÇOCUKLARINIZIN OKUL HEYACININA ORTAK OLUN”

“ÇOCUKLARINIZIN OKUL HEYACININA ORTAK OLUN”
Bu haber 05 Eylül 2022 - 14:02 'de eklendi ve 752 views kez görüntülendi.

 Eğitimci Kemal Önal’dan Tavsiyeler:

“ÇOCUKLARINIZIN OKUL HEYACININA ORTAK OLUN”

Okulların açılmasına, öğrencilerin ders başı yapmalarına da,  artık sayılı günler kaldı. Çocuklar, okullarına ve arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşarken veliler ise, artan zamların en fazla etkilediği öğrenci ihtiyaçlarını, karşılamakta büyük ölçüde zorlanıyorlar. Böylesi zor şartlar içerisinde başlayacak olan, 2022/ 2023 eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere, eğitimcilere, velilere ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Araştırmacı Eğitimci Kemal Önal,  Uzman Psikolog Ezi Dokuzlu’nun bir yazısından  alıntılar yaptı. Okula yeni başlayacak öğrenciler için, ailelerin neler yapması gerektiği konusuna açıklık getirdi. Önal bu önerilerini de bir dilekçe ile, Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verdi.

HEYECAN

Eğitimci Kemal Önal, yazısında şu görüşlere yer verdi:

“Okula başlamak, hem çocuklar hem de ebeveynler için, heyecan veren bir durum olmakla beraber, bir yönden de kaygılı bir dönem. Aileler, çocuğa okulun faydalarını,  arkadaşları ile keyifli   vakit geçirebilecekleri bir yer olduğunu, açık ve yalın bir dille anlatarak, okula uyum süresini hızlandırmaları konusun da, aşağıdaki önerileri dikkate almalıdırlar.

GÜVEN

Çocuğunuzun okul saatleri, öğretmen ve okulla ilgili detaylı bilgiye sahip olmasını sağlayın.  Güven veren sohbetler edin. Yanında olmadığınızda bile, onun mutlu huzurlu ve güvende olacağına dair açıklamalar yaparak, onu rahatlatın.

ZAMANINDA

Okul çıkışı onu tam zamanında alın. Evde mutlaka onu karşılayacak, bir yakının olduğunu hissettirin. Böylece, çocukların aklında belirsizlik kalmaz. Anne ve babalar, sabırla her zaman çocuklarına destek olmalıdır. Çocukların da aynı şekilde, sabırlı olmaları gerektiğini onlara anlatmalısınız. Yeni okul düzeni başlamadan önce, uyku düzenini oluşturmaya başlamalısınız. Ebeveynler her okul gününden sonra, çocukları ile günü değerlendirerek onu üzecek veya endişelendirecek, bir durum olup olmadığını daima sormalıdırlar. Böylece, ebeveynler sorunlara büyümeden müdahale edebilirler.

Çocuklar ise, duygu ve düşüncelerini paylayacakları bu özel zamanda, kendilerini daha değerli ve önemli olduklarını hissederler. Okulla ilgili kaygı, okula gitmek istememe, öfke, hırçınlık gibi durumlar da, sınıf öğretmeninden veya okuldaki rehberlik biriminden destek alarak işbirliği içerisinde, çocukların okula alışma süresini daha sağlıklı bir şekilde oluşturulmuş olurlar.” dedi.  ( Haber Merkezi)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER