1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇÖLLER’DEN OLUŞAN BİR TÜRKİYE GELİYOR.

ÇÖLLER’DEN OLUŞAN BİR TÜRKİYE GELİYOR.
Bu haber 20 Kasım 2017 - 10:41 'de eklendi ve 866 views kez görüntülendi.

EĞİTİMCİ KEMAL ÖNAL’DAN CİDDİ UYARI

ÇÖLLER’DEN OLUŞAN BİR TÜRKİYE GELİYOR.

Doğa Dostu, Eğitimci Kemal Önal’ın, bir süreden beri Gazetemizde yayınlanmakta olan, Çevre, Sağlık, Eğitim ve Turizm gibi, Pozantı’nın temel Meselelerini konu alarak, çözümleri ile birlikteki yazıları, büyük ilgi çekmeye devam ediyor. Kemal Önal’ın, bu haftaki yazı konusu sadece Pozantı’nın değil, Türkiye’nin en önemli ve en başta gelen, ÇEVRE KİRLİLİĞİ sorunları olup, Kemal Önal’ın yazısı aynen şöyle:

“Türkiye’de son 60 yılda, Marmara Denizinin, iki katı büyüklüğüne denk gelen, İki Milyon Hektarlık Sulak alan kurudu. 120 Doğal Göl ve Göletlerde risk altında. Seller, Kuraklık, Aşırı Sıcak, Aşırı Soğuk, Fırtınalar, Küresel İklim Değişikliğinin, en önemli belirtileridir. Dağlarda artık KAR yok. Göletlerin suyu çekiliyor. En uzun nehirlerimiz bile kuruyor.

Yer altı suları, sebze bahçeleri ve meyve ağaçlarını sulamak için, kuyulardan çekiliyor. Sadece Konya Ovasında, 700 Bin kaçak kuyu var. Yağmur ve kar yağmadığı için, kuyulardan çekilen suyun yeri dolmuyor. Kuraklıkla birlikte, bu topraklarda yaşayan göçmen kuşlar, diğer canlılar ve bitkiler de yok oluyor. Her yıl, binlerce orman yangını çıkıyor. Ormanlarımız da uygulanan tıraşlama, kesim, toprak kaymasına, pınarların kurumasına, ormanda yaşayan canlıların ve şifalı bitkilerin yok olmasına neden oluyor.

Ormanlarımızın yanması, akarsuların kuruması, toprağın çölleşmesi, insan sağlığına zarar veriyor. Kuraklık, zirai ilaçların ve suni gübrenin kullanılması, meyve ve sebzenin verimini, aynı zamanda da kalitesini düşürüyor. Kuzey ve Güney Kutbundaki buz dağları, hızla eriyor. 2100 yılına doğru, Denizlerin 5 Metre Yükselme ihtimali var. Kömürle çalışan termik santraller, doğaya çok zarar verirken, HES’ler, aşırı otomobil kullanımı, şehirler de bilinçsiz ağaç katliamı, çarpık kentleşme, sulama amacı ile, göllerin ve ovaların kurutulması, evsel kirli suların ve fabrika sularının, temizlenmeden akarsulara bırakılması, sağlımızı ve geleceğimizi tehdit ediyor. Bütün bu olumsuz gelişmeler karışışında şimdiden önlem almazsak çocuklarımıza çöllerden oluşan, bir TÜRKİYE bırakacağız.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER