1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“ ÇUKUROVA AVRUPA’NIN ÇÖPLÜĞÜ OLAMAZ”

“ ÇUKUROVA AVRUPA’NIN ÇÖPLÜĞÜ OLAMAZ”
Bu haber 28 Şubat 2022 - 11:12 'de eklendi ve 459 views kez görüntülendi.

Önal’dan Çevre Kirliliği Önerisi:  

“ ÇUKUROVA AVRUPA’NIN ÇÖPLÜĞÜ OLAMAZ”

Araştırmacı- Eğitimci Kemal Önal, artan gıda fiyatlarının düşmesi, bitkisel ve hayvansal üretimin artırılması ile ilgili olarak, Tarım ve Orman Bakanlığına gönderdiği ve Gazetemizle de paylaştığı bir öneri  dilekçesinde, aşağıdaki görüşlere yer verdi:

“Ziraat Fakülteleri, Veteriner Fakülteleri, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Devlet Üretme Çiftliklerinin, Büyükşehirler ve yerleşim yerleri yakınlarında değil, kırsal bölgelerde kurulması önemlidir.  Bu kurumların aynı alan üzerinde, birlikte konumlandırılması ise, çalışmalar açısından da, önemli kolaylıklar sağlar.

KARSIZ

Fakültelerde %50 teorik,  %50’de pratik eğitim verilmeli, uygulamalı eğitim, köylerde  ve çiftlikler de, köylü ve çiftçi ile birlikte yapılmalıdır. Çiftçinin ihtiyacı olan girdi ürünleri,  aracısız ve karsız  satılmalıdır.  Çiftçinin ürünleri, üretici ve tüketici kooperatifleri tarafından alınıp aracısız ve karsız, Halk Eğitim ve Tarım Kooperatifleri aracılığı ile, tüketiciye ulaştırılmalıdır.

BAŞLATILMALI

Üreticiye, verimin ve kalitenin artırılması için, düzenli kurslar verilmelidir. Şehirlerimiz, gelecekte insanların günlük yaşam ihtiyaçlarını, karşılayamayacak duruma gelecektir.

Trafik yoğunluğu, hava kirliliği, artacak olan suç olayları, bedensel ve ruhsal hastalıklar, işsizlik ve yoksulluk daha da artacaktır.  İnsanların, daha sağlıklı şartlar da yaşayacakları kendi topraklarında, kendi gıdalarını üretecekleri, köy kentlerin kurulması ile ilgili olarak bu konuda, şimdiden çalışmalar başlatılmalıdır.

ZARARLI

Çukurova, Avrupa’nın çöplüğü olamaz.  Dünya Çevre Örgütü Greenpeace’nin araştırmalarına göre, Avrupa Birliğinden Türkiye’ye gönderilen plastik atıklar, 2004 yılından beri 173 kat artmıştır. Bu atıkların önemli bölümü, Çukurova da yol kenarlarına, akarsu yataklarına atılıyor veya yakılıyor. Greenpeace’nin, bölge de yaptığı toprak ve su analizlerinde insan, hayvan ve çevre sağlığına, çok zararlı zehirli kimyasallar ve metaller tespit edilmiştir. 

YAŞANIYOR

Türkiye’nin, sebze meyve ve narenciye ihtiyacının %50’si, Çukurova topraklarında yetişir ve büyür. Türkiye’de satılır. Çukurova’lıların en büyük erdemleri, yiğitlik, dostluk ve dürüstlüktür. Karacaoğlan, Dadaloğlu, Yaşar Kemal ve Orhan Kemal’in torunları olan bu insanlar, göz göre – göre adeta zehirleniyor. Çukurova da, bir doğa katliamı yaşanıyor.

63. SIRA

Çukurova zehirlenirse, Türkiye zehirlenir. Bakanlığınızın çöp ithalatının durdurulması için, diğer bakanlıklarla iş birliği yaparak, bu çevre felaketine engel olması gerekir. Türkiye gıda da, tekrar  kendi -kendine yeten, bir Ülke olmalıdır. Dünya, Gıda ve Tarım Örgütü FAO’nun raporlarına göre, Dünya da gıda da sürdürülebilirlik endeksinde, 78 Ülke için de Türkiye  63’cü. Sırada yer bulabildi.

Türkiye’nin, gıda da tekrar kendine yeten bir ülke olması için, önerilerimin değerlendirilmesi, en büyük arzumdur. Bu konuda, ücretsiz de danışmanlık yapabilirim. Sayın Bakanlığınızın arzu etmesi  halinde,  “Kemal Önal. Menderes Mahallesi Bakanlık Caddesi No:23. Kardelen sitesi A – Blok Mezitli/ Mersin adresinden, benimle temas kurabilir. Saygılarımla” ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER