1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇUKUROVA

ÇUKUROVA
Bu haber 11 Ekim 2023 - 17:16 'de eklendi ve 356 views kez görüntülendi.

 ÇGC Eski Başkanı Erdoğan Varol’un Kaleminden                 

 ÇUKUROVA

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin adının neden böyle olduğunu daha önceki yazılarımda yazmıştım. Hatırlayalım. O sıralar Adana’da işlevini tamamen yitirmiş bir “Adana Gazeteciler Cemiyeti” olduğu için, o dönemin gazetecileri yeni bir cemiyet kurmak zorunda kalmış, ayırmak için başına “Çukurova” sözcüğünü eklemişlerdir

*****

Ancak 1968 yılında 5 kilovat gücündeki Adana Radyosu, postası kapandıktan, yani yayın bittikten sonra, sabahı Mersin’den 300 kilovat gücünde yayına geçmiş ve Radyonun adı Çukurova Radyosu olmuştur. Daha sonra da Çukurova Bölge Radyosu adını almıştır. Sebep olarak da Mersin’in Kazanlı beldesinde, Amerikalılardan alınan 4 anten direği gösterilmiştir. Bu yüzden Çukurova Bölge Radyosunun yayını diğer radyoların aksine dairesel değil elips şeklindedir. Ancak direkler, istasyonun Ortadoğu ülkelerinde bile rahat bir şekilde dinlenmesini sağlamıştır. Öyle ki İsrail’de ikamet eden ve İstabul’dan göç ettiklerini belirten bir çok İsrail vatandaşı O tarihlerde “Dinleyici İstekleri” programından istekde bulunmuş ve radyo bu istekleri karşılamıştır. Radyonun taşınmasında çok az teknik bir gerekçe olsa ve haklı görülse de, bu teknik gerekçeler Adana lehine düzeltilebilirdi. Adana’daki  vericinin gücü arttırılabilir ve bir link aracılığıyla Mersin’deki vericiye gönderilebilir, radyonun adı Adana olarak kalabilirdi.

Ama nedense bu olmamıştır. Adanalıların çoğu bu durumu Adanalı milletvekillerinin iş bilmezliğine bağlamışlardır.

*****

Radyo Mersin’e kaptırılmış ancak, haber müdürlüğü Adana’da kalmıştır. Onun başına da “Çukurova” kelimesi eklenmiş ve isim “Çukurova Bölge Haber Müdürlüğü” olmuştur.

Mersin Adana’ya göre çok çok yeni bir yerleşim yeri olmasına karşın, bir çok olayda Adana’nın önüne geçmiştir. Örnek olarak “Turizm Sektörü”nü   gösterebiliriz Adana’nın Yumurtalık ve Karataş gibi iki sahil beldesi olmasına karşın, Mersin turizm olayında bile Adana’nın önüne geçmiştir. Hatta bu kez “Çukurova” kelimesini eklemeden bunu yapmıştır.

Herkesin malumudur, Çukurova Üniversitesi, Adana’da bulunan Adana İktisadi Ticari İlimler Akademisi ile Ankara Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı olarak ders vermeye başlayan Tıp Fakültesi ve Ziraat Fakültelerinin bir araya getirlmesi ile kurulmuş ve kavganın dışında kalmıştır.

*****

Ancak Adana havaalanının durumu muğlaktır. Yıllardır sorunsuz bir şekilde çalışan havaalanı, Tarsus sınırları içine taşınarak adının “Çukurova Havaalanı” olması istenmektedir.

Bakalım Adanalılar bu sorunu nasıl cözecekler.

Zaman her şeyin ilacıdır. Bekleyip göreceğiz.

Bu seferlik de bu kadar.

Kalın Sağlıcakla.

Pozantı Gazetesi’nde beni okumaya devam edin.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER