1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇUKUROVALI ÇOCUKLAR İŞARET DİLİYLE ÖRNEK OLUYOR

ÇUKUROVALI ÇOCUKLAR İŞARET DİLİYLE ÖRNEK OLUYOR
Bu haber 18 Temmuz 2022 - 13:58 'de eklendi ve 737 views kez görüntülendi.

Çukurova Belediyesinden ilgi çeken uygulama

ÇUKUROVALI ÇOCUKLAR İŞARET DİLİYLE ÖRNEK OLUYOR

Çukurova Belediyesi toplumsal bilincin ve yardımlaşmanın oluşması adına, önemli bir çalışmayı hayata geçirdi. Başkan Soner Çetin, öğrencilerin ve her yaştan Çukurovalı’nın, yaz tatillerini değerlendirerek, onları faydalı aktivitelere yönlendirmek amacıyla, pek çok alanda sosyal, sanat ve sporla iç -içe olan ücretsiz yaz kursları açtı.

Bunlardan en çok dikkat çekeni ise, 8-15 yaş arasındaki çocuklara verilen işaret dili kursu oldu. Küçük yaşta yardımlaşma ve iletişim kurma becerilerini geliştiren, toplum içerisinde kendilerini ifade etmekte zorlanan işitme engelli bireylerin sesi olmaya çalışan çocuklar, bu kez büyüklere örnek oluyor. Eğlenceli geçen derslerde, işaret diliyle şarkılar söyleniyor, oyunlar oynanıyor, nasıl konuşacakları hakkında temel bilgiler veriliyor.

Öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirerek, onları faydalı aktivitelere yönlendirmek, aynı zamanda sanatın ve sporun yaratıcı, birleştirici gücünü eğlenceli kurslara dönüştürerek, ücretsiz olarak 12 branşta hazırlanan yaz kursları, 5 merkez de Çukurova Belediyesi Tesisler Müdürlüğü, Güzelyalı Toplum Merkezi’nde verdiği işaret dili kursuyla, diğer belediyelere de örnek oldu. ve 4 spor kulübünde hizmet vermeye başladı. ( Basın Bürosu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER