1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

CUMHUR VE MİLLET SİYASİ YARIŞDA

CUMHUR VE MİLLET SİYASİ YARIŞDA
Bu haber 07 Ocak 2019 - 10:56 'de eklendi ve 951 views kez görüntülendi.

CUMHUR VE MİLLET
SİYASİ YARIŞDA

Siyasetin diğer adı olan Politika, Latincedir. İki ayrı kelimenin birleşmesiyle oluşur. POLİ, Latince de çok anlamına gelir. TİKA’nın anlamı ise Yol’dur. Dolayısıyla da, Politika kelimesinin Türkçe karşılığı, “ ÇOK YOL” şeklindedir. Keza, sık-sık konuştuğumuz Latince bir başka cümle ise, “PATİKA”DIR”

Yazı konumuz, Politikadır. Siyasette sonuçlar, çoğu zaman, sürprizlerle doğarlar.Uzun süre çekilen bu doğum sancıları zaman, zaman son ana kadar devam eder.
2019 yılı yerel seçimlerin de, ilk defa uygulanacak olan, CUMHUR ve MİLLET İttifakları, Genel Başkanların aday tespitindeki kararlarını, o kadar çok etkiliyor ki, liderler bir yanlış yapmama adına, kılı -kırk yarma tabiri bile, bu tespitin çok gerisinde kalıyor. Bunun yaşanmakta olan örneğini ise, Adana teşkil etmeye devam ediyor. Özellikle, CUMHUR ittifakının iki liderinin, Adana konusunda kesin bir anlaşama sağlayamaması, ittifakı da nerede ise kopma noktasına kadar getirdi.

Bu, aday tereddüttü ile ilgili gelişmeleri, gazetemizin yaklaşık bir ay önce, kamuoyu ile paylaştığı “ Siyasete Kök Söktüren İl ADANA :” başlıklı yazımız ile, etkinliğini sürdürmeye devam ediyor.Bu belirsizliğin, seçmenler başta olmak üzere, parti tabanlarında da, büyük hareketliliğe yol açtığı, kaçınılmaz bir gerçek olmayı sürdürüyor.

Bu siyasi oluşumda, MİLLET İttifakı, Belediye Başkan adaylarını açıklaması ile, arayı açmaya başladı. bu avantajlı konumun başında da ADANA yer alıyor.Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yaklaşık 15 gün önce Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e DE YOLA DEVAM onayı verilmesi sonrası, örgütte büyük hareketliliği de beraberinden getrdi. Geçtiğimiz hafta içiresinde Pozantı’da Şenol Eroğlu başta olmak üzere, Ceyhan’da Kadir Aydar, Yumurtalık’ da Erdinç Altıok’un adaylıklarının, kesinlik kazanması da, MİLLETİ canlandırdı.

Adana’da, Cumhur ittifakında ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükşehir Hüseyin Sözlü’nün adaylığı, kesinleşmiş gibi. Ancak, Sarıçam başta olmak üzere, mevcut MHP’li Belediye Başkanlarının durumlarının henüz kesinlik kazamamış olması sadece kendilerinde değil, bu ittifakı oluşturan Ak Parti- MHP tabanında da, aynı şekilde huzursuzluğa sebep oluyor.
Büyük bir olasılıkla, CUMHUR ittifakında da, bu hafta içerisinde adaylar netleşecek. Böylece, 2019 yerel seçimlerinde, CUMHUR ve MİLLET arasında da, siyasi yarış başlamış olacak. (TAMER ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER