1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

CUMHURİYET OKUL’UNUN ÜÇÜNCÜ İHALESİ YAPILACAK

CUMHURİYET OKUL’UNUN  ÜÇÜNCÜ İHALESİ YAPILACAK
Bu haber 16 Kasım 2023 - 11:46 'de eklendi ve 207 views kez görüntülendi.

Eskisi Yıkıldı. Yenisi  Yapılmayı Bekliyor

CUMHURİYET OKUL’UNUN ÜÇÜNCÜ İHALESİ YAPILACAK

Pozantı’nın İstiklal ve Cumhuriyet Mahallesindeki İlkokul öğrencilerine, onlarca yıldır eğitim hizmeti veren, yüzlerce öğrenci mezun eden, ancak kullanım ömrünü doldurmasından dolayı üç yıl  önce yıkılan, Cumhuriyet İlköğretim Okulunun, yeniden yapımı için, üçüncü ihalesi haftaya  ilana çıkıyor.  

SABAHÇI

Cumhuriyet ve İstiklal Mahallerinde oturan aileler, Cumhuriyet İlköğretim Okulunun üç yıl dan beri, yenisinin yapılamıyor olmasının rahatsızlığını çekmeyi sürdürüyorlar.

Pozantı’nın diğer okullarında ise, eğitim sabah başlayıp öğleden sonra biterken, Cumhuriyet İlköğretim Okulu  öğrencileri ise, bina yokluğundan dolayı eğitim ve öğrenimlerine Şehit Sefa İzbudak Ortaokulunda sabahçı olarak, devam ediyorlar.

TEHLİKE

Minik öğrencilerin sabahın çok erken saatlerinde, okula uykulu bir halde geliyor olmalarının yanı sıra ,  başı- boş köpekler açısından tehlikeli bir durum arz ediyor. Bundan dolayı, veliler çocuklarını kendileri bizzat okula kendileri götürüp- getirmek zorunda kalıyorlar. Bir  başka olumsuzluk ise, bu öğrencilerin  yarım gün eğitim ve öğretim yapıyor  olmaları da, kendileri açısından  bir dezavantaj oluşturuyor.  

TAŞINDILAR

Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin  sabah eğitim görmelerinin zorlukları karşısında,  bazı velilerin de   mahalle değiştirmesine sebep oldu. Çocuklarını okula götürüp getirmekte zorlanan bu veliler, Zafer Mahallesine taşınarak çocuklarının okul kaydını da buradaki okullara almak zorunda kaldılar.

İSTİYORLAR

Cumhuriyet İlköğretim Okulunun devam etmekte olan bu düzensiz eğitiminden dolayı, bazı velilerden bir bölümü gazetemize müracaat ederek, okullarının biran önce ihalesinin yapılarak eğitim vermeye başlamasının şart olduğunu belirttiler. Bizden yayın desteği istediler. Geçmiş sayılarımız da bu yayın desteğini, gazetemiz aracılığı ile kamuoyuyla paylaşmıştık.  

İLK  İHALE

Cumhuriyet İlkokulunun 16 derslik olarak eğitim vermeye başlaması için, kısa adı “YÜKOB” olan Adana Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı,  okulun yapımı için ilk ihaleyi 2023 yılının ortalarına doğru yaptı.  Ancak fiyatların aşırı bir şekilde artmış olmasından dolayı, ihaleyi kazanan müteahhit  inşaatı yapamayacağını belirterek  çıkan bir yasadan da faydalanarak teminatını  alarak ihaleden çekildi.  

İKİNCİ İHALE

Cumhuriyet İlköğretim okulunun ikinci ihalesi ise 11 Ekim 2023 tarihinde yapıldı. Yaklaşık  60 milyon lira tutarında olan bu ihaleyi, bir müteahhit 68 milyon lira vererek aldı.  Adana Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, ihale miktarını fazla bularak yapılan ihaleyi iptal etti.

 ÜÇÜNCÜ İHALE

Cumhuriyet İlköğretim okulunun üçüncü ihalesinin ise, önümüzdeki haftalar içerisinde yapılacağını araştırmalarımızla öğrendik.

İnşaat maliyetlerinin her geçen gün artıyor olmasından dolayı da, 16 derslik olarak projelendirilen bu okulun yeni ihale tutarının ise, ilk iki ihaledeki rakamlardan daha fazlaya mal olacağı da, bilenen bir gerçek olup,  ihale sürecini ve okul inşaatının başlamasının  takipçisi olmayı devam ettireceğiz.  ( Özel Haber: Taner Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER