1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

CUMHURİYETLE BİR KERE DAHA COŞTUK

CUMHURİYETLE BİR KERE DAHA COŞTUK
Bu haber 06 Kasım 2017 - 12:09 'de eklendi ve 781 views kez görüntülendi.
  1. Kutlama Yıl Dönümünde Heyecan Dorukta İdi.

CUMHURİYETLE BİR KERE DAHA COŞTUK

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, dünyaya örnek olan ve “EN BÜYÜK ESERİM” olarak, tanımladığı CUMHURİYETİN İlanın, 94. Yıl dönümü coşkusu, tüm yurtta olduğu gibi, Pozantı’da da büyük bir heyecanla ile, kutlandı. Kaymakam Taner Tengir ve Belediye Başkan Vekili Murat Kutlu’nun çelenk koyma töreni sonrası, geniş kapsamlı program 29 Ekim 2017 Pazar gün, Saat 10.00’dan itibaren 25 Mayıs alanında devam etti. Öncelikli olarak, Kaymakam Taner Tengir, Saat 09.30’da makamında tebrikleri kabul etti.25 Mayıs alanındaki törenler ise, Kaymakam Taner Tengir ve Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ın, halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutlamaları ile başladı.

TENGİR’İN ÖZET KONUŞMASI

Kaymakam Taner Tengir 25 Mayıs alanında yaptığı günle ilgili konuşmasında şunları söyledi:

“ Cumhuriyet, Halkın kendi kendisini yönetmesidir. Bundan 97 Sene önce, Toros dağlarının eteklerinde, Belemedik ve Pozantı’ya gelen, Fransız ordusu ve silah sesleri, Pozantı mahalle mekteplerinde okuyan, küçük yavrularımızın kalplerini tir tir, titretiyordu. Pozantı’lı birlik oldu. Kasım Hocalar, Hatice Analar, kılavuz Veliler, bir araya geldiler. Pozantı’dan, bir karış toprak vermediler. Bir millet oldular. Bu vatanı kurtardılar. Ve bu bayramı hak ettiler. 29 Ekim, CUMHURİYETİN adıdır. Cumhuriyet, bir kadının Pozantı Pazarında, başı dik alnı ak bir şekilde, alışveriş yapabilme hürriyetidir. Cumhuriyet, Bugün biz burada olalım diye, hep birlikte bu coşkuyu yaşayalım diye, çocuklarımızla, evlatlarımızla, bir arada olalım diye, çarpışan Muhammet Ali’nin adıdır. Cumhuriyet, Şehit düşen Mustafa’nın adıdır. Cumhuriyet Erhan’nın adıdır. Bu vesile ile, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını bir kere daha saygı ile yad ediyor , tüm gazilerimize de, acil şifalar diliyorum” dedi.

Kaymakam Taner Tengir’in alkış alan bu konuşması sonrası, İlçedeki okul öğrencilerinin, çeşitli müzik, dans oyunları gösterisi ve Cumhuriyet temalı Şiirlerin okunması ardından, Futbol, Masa Tenisi, Okuçuluk ve Karate gibi dallarda, dereceye girenlere protokol tarafından verilen ödüllerle, bir Cumhuriyet Bayramı törenleri daha sona erdi.Kaymakam Tengir’in konuşmasında, Cumhuriyet Savcılarının, Cumhuriyet Bayramı törenlerinin 2. Günkü bölümünde de, bulunmamalarını eleştiren konuşması,  dikkatini çekti.

Protokol daha sonra, 25 Mayıs parkı alanında  Cumhuriyet İlkokulu Öğretmenleri ve Öğrencilerinin hazırlamış oldukları ” 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ” onuruna açmış oldukları resim sergisini ziyaret ettiler.

Foğrataf ve Haber: Hayriye EROĞLU

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER