1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

DEMİR YOLU GÖREV ŞEHİTLERİ TOPRAĞA VERİLDİ.

DEMİR YOLU GÖREV ŞEHİTLERİ TOPRAĞA VERİLDİ.
Bu haber 19 Mart 2017 - 13:59 'de eklendi ve 900 views kez görüntülendi.

DEMİR YOLU GÖREV ŞEHİTLERİ

TOPRAĞA VERİLDİ.

Pozantı ve Demir Yolu camiasını yasa bürüyen, üç demiryolcu çalışanın görev şahidi olmalarıyla sonuçlanan, kazanın üzüntüsü devam ediyor.

Pozantı Demir Yolların da uzun yıllardır çalışmakta olan, Pozantı Kamışlı Doğumlu Erdal Acar ile, yine Pozantı’lı olup, taşeron firmada görev yapan, Aşçıbekirli’li Semih Tezcan’nın aile ocakları, acıyı paylaşanlarla dolup taştı.Tarsus’un Yenice İlçesinde, toprağa verilen, üçüncü demir yolu görevlisi, Sedat Aktaş’ında aile ocağı da   yine üzüntüye ortak olanlarla dolup taşıtı.

NASIL OLDU ?

Demir Yollarında yapımı halen devam etmekte olan, Elektrifikasyon çalışmalarında kullanılmakta olan, Demir Yolu tamir aracında bulunanların, ecel yolculuğu, tamir makinasının frenlerinin boşalmasıyla başladı.Hacıkırı istasyonun dan hareket sonrası, Karaisalı Bucağına girişte, arkasındaki ağır tonajlı tamir vagonlarının, baskısı ile frenleri tutmayan, tamir makinası, hızını alamayarak, Karaisalı Bucağı’na büyük bir süratle giriş yaptı. Aşırı hızın yarattığı dengesizlik sonrası, tamir aracı raydan çıkarak devrilirken, arkasındaki vagonlar da, aynı şekilde büyük bir hızla tamir aracına çarptı. Bu çarpışma sırasında, tamir aracında bulunan, Pozantı’lı Erdal Acar ve Semih Tezcan ile Tarsus’lu Sedat Aktaş, araçta sıkışarak hayatlarını kaybettiler.Kazaya müdahale sonrası yaşamlarını yitiren, üç demiryolu görevlisinin cenazeleri, Karaisalı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Üzücü kazanın Adana’da da duyulması üzerine, Vali Mahmut Demirtaş ile, Adana da bulunan Kalkınma Bakanı Lütfü Elvanda derhal olay yerine gelerek, incelemelerde ve başsağlığı dileğinde bulundular

POZANTI DA HÜZÜN

Kaza, kısa zamanda da Pozantı’da da duyularak büyük bir acı yarattı. Dost ve akrabaları, her iki demir yolu görevlisinin evlerine, taziye ziyaretlerini başlattılar. Belediye taziye çadırları kurdu. İlk olarak, Semih Tezcan 15 Mart 2017 Çarşamba gün, öğle namazı öncesi, Pozantı Merkez Camiinde kalabalık eşliğinde kılınan namaz sonrası, göz yaşları arasında Pozantı mezarlığında toprağa verildi.

GAR ÖNÜNDE TÖREN

Devlet Demir Yolları teşkilatı Pozantı İstasyonun da, uzun yıllar görev yapan Erdal Acar için, önce yıllarını verdiği istasyon önünde tören düzenlendi.

Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni başta olmak üzere, diğer Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum örgütü temsilcileri kalabalık bir vatandaş topluluğu ve merhum Acar’ın mesai arkadaşları ile aileleri hazır bulundu. Kaymakam Taner Tengir, yaptığı konuşmada, görev şehidi Erdal Acar’ın kişiliği, görevine bağlılığı ve çevresinde çok sevilen bir kişi olmasının da üzüntüyü daha da artırdığını ifade ederek, ailesine Demir Yolu camiasına, dost, akraba ve arkadaşlarına baş sağılığı dileğinde bulundu.Acar’ın cenazesi daha sonra, Merkez camii önüne getirildi. Burada da yine aynı şekilde büyük bir kalabalığın katılımı eşliğinde, kılınan cenaze namazı sonrası Pozantı Mezarlığında göz yaşları içerisinde toprağa verildi.

 

VALİ DEMİRTAŞ “OLAY TAKİBİMİZ’DE”

Adana Valisi Mahmut Demirtaş yaptığı açıklamada, kazanın takipçisi olduklarını, nedenlerinin mutlaka açığa çıkarılacağını belirtip, önce Tarsus’un Yenice İlçesin de toprağa verilen Sedat Aktaş’ın, daha sonra da, Pozantı’ya gelerek Erdal Acar ve Semih Tezcan’ının acılı ailelerine, taziye ziyaretinde bulunarak baş sağlığı diledi.

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak bizde Demir Yolu şehitlerimizin acısına yürekten katılıyor. Kederli ailelerine ve Demir Yolu camiasına Başsağlığı diliyoruz.

HABER: Tamer ÜNAL

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER