1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

DEMİRTAŞ: “ İLANSIZ İHALE YAPMAYIN”

DEMİRTAŞ: “ İLANSIZ İHALE YAPMAYIN”
Bu haber 03 Haziran 2019 - 10:50 'de eklendi ve 654 views kez görüntülendi.

Vali Demirtaş Uyardı ve Genelge yayınladı.

“ İLANSIZ İHALE YAPMAYIN”

Yatırımların giderek azalıyor olmasından, en fazla etkilenen meslek gurubu ise yerel basın yayın organları oluyor.
Başta kamu kurumları olmak üzere, belediyelerin hizmet ve mal alımlarında, rekabeti artırmanın yanı sıra, pazarlık imkanını da oluşturan yatırım ihale ilanlarının, gazetelerde yayınlanmıyor olması, gazeteleri de artık bitiş noktasına getirdi.Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Basın İlan Kurumu Müdürü Mehmet Feramuz Ayan’ı, makamında ziyaret ederek, ihale ilanlarının durumu ile ilgili bilgi aldı.

GENELGEYE UYUN

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, başta Valilik olmak üzere, yerel yönetimlerinde aralarında bulunduğu, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, gerçekleştireceği mal veya hizmet alımları ile, yapım işleri ihalelerinin, kanun hükümlerine göre yapılmasına ilişkin, bir genelge yayınladı.Vali Demirtaş, Basın İlan Kurumunun da, konun takipçisi olması gerektiği belirterek, şu görüşlere yer verdi:
“Basın İlan Kurumu teşkiline dair, 195 sayılı kanun resmi ilanlar, Basın İlan Kurumunun Şubesi bulunan yerlerin, Belediye hudutları için de, bu şubeler aracılığı ile yayınlanır. Hükmünün yer aldığı, 31. Maddesine atıfta bulunan genelgede,kamu ihale kanunun,belirtilen koşulların dışına çıkılmaması, arzu edilen rekabet ortamının oluşturularak, kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanması gerektiği, vurgulandı.

Genelgede ayrıca, süreli yayınlarda yapılmayan ilanlar nedeni ile, ihalelerin olası iptalleri ile, kamu zararına meydan verilmemesi, kanunda belirtilen özel koşullar dışına çıkılmaması, doğrudan alım usulünün, genel ihale yöntemi olarak algılanmaması, doğrudan temin hükümlerinden faydalanmak için, gerçekleştirilecek yada alınacak mal ve hizmetlerin bölünmemesi gerektiği genelgede belirtildi.

HAYIRLI OLSUN

Basın İlan Kurumu Adana Şube Müdürü Mehmet Feramuz Ayan, bu genelgenin sağlayacağı yararların, Adana ve yerel basın için, hayırlı olması dileğinde bulunarak, şunları söyledi:
“Bu genelgenin yayınlanması ile, ihalelerin daha şeffaf ve rekabetçi bir ortamda yapılması sağlanacaktır. Aynı zamanda, bu genelge yerel gazeteler için de, ayrı bir önem taşımaktadır.
Bu sürece sunduğu, katkı ve gösterdiği hassasiyet için, Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’a, şükranlarımı sunuyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER