1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Durmuş İş buldu. Siyaseti Bıraktı.

Durmuş İş buldu. Siyaseti Bıraktı.
Bu haber 21 Temmuz 2019 - 13:11 'de eklendi ve 914 views kez görüntülendi.

Durmuş İş buldu. Siyaseti Bıraktı.

YUSUF ARISOY’DAN YANLIŞ TERCİH

( ÖZEL HABER: TANER ÜNAL)

Siyasette tavır olmaz. Bunun en güzel örneğini ise, Merhum Cumhurbaşkanlarımızdan Süleyman Demirel, “ Dün, Dündür. Bugünde, Bugündür” şeklindeki söylemi il, bu tavırsızlığı net bir şekilde ifade etmiştir.Pozantı’da siyasetinde de bunun bir örneği, geçtiğimiz aylar içerisinde yaşandı.

GENEL MERKEZE YÜKLEDİLER.

31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde, siyasi gelişmeler, Cumhur ve Millet ittifakını doğurdu. Yerel Yönetimler Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri, bu ittifaklar çerçevesinde oluşturulan, ortak liste ile seçmenin karşısına çıktılar.
Partilerin hiç biri, Belediye Başkan ve Meclis Üyeliği Adaylarını, kendi düşündükleri şekilde oluşturamadılar. Buna bir de, Genel Merkezin gösterdiği Adayların listelere eklenmesi, karmaşayı da beraberinde getirdi. Ancak, sütre gerisindeki gerçek ise, İl ve İlçe Başkanları, kendilerine rakip olabilecek adayları, liste dışı bırakırken, suya sabuna dokunmayacak nitelikteki isimleri de, listelerinin seçilebilecek sıralarına koyarak, büyük bir yükümlülükten de kurtulurken, sorumluluğu da genel merkeze yüklediler.

EMEKTARLAR LİSTE DIŞI

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için, Pozantı Siyasetinin çok önemli isimleri, Ak Parti Listesinden, Belediye Meclis Üyeliğine, aday adayı olarak müracaat ettiler.
Ancak, Cumhur İttifakı doğrultusunda hazırlanan aday listesinde de, aralarında Ak Partinin Kurucularının da yer aldığı, çok önemli ve partiyi gönül vermiş ve yıllarca onu sırtlamış emektar isimler, ya liste dışı kaldı, ya da seçilemeyecek sıralara yerleştirildi.

SORUMLUSU YUSUF ARISOY

Bu sürpriz gelişmenin, hazırlayıcısı konumundaki isim, Ak Parti Pozantı İlçe Başkanız Yusuf Arısoy oldu.
Pozantı, Belediye Meclis Üyeliği sıralamasında kendisini, ittifak listesinin 2. Sırasına, Kadın Kolları Başkanı Büşra Durmuş’u 3. Sıraya, Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Coşkun’u da, 5. Sıraya koyarak, seçimi garantiye aldı.Siyasete yeni başlangıç yapmış olan, Kadın Kolları Başkanı Büşra Durmuş ile, aynı konumdaki, Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Coşkun’unun sıralama sürprizi, Pozantı kamuoyunda adeta deprem yarattı.

“TALİMATA UYDUM.”

İlçe Başkanlığı görevinden, Adaylığı dolayısıyla istifa etmiş bulunan Yusuf Arısoy, bu sürprizi, “ Genel Başkan Yardımcımız ve Adana Millet Vekillerimizden, Sayın Jülide Sarıeroğlu’ları beni telefonla arayarak, başta sen olmak üzere, bir Kadın Kollarından, bir de Gençlik Kollarından isim koy. Gerisi sana ait. Şeklindeki talimatına uyarak, listeyi oluşturdum. Şeklinde cevaplayarak, sorumluluğu da üstünden atmış oldu. Böylece, Pozantı Ak Partinin üç başkanı da, seçilme garantisi altında, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerine, gönül rahatlığı içerisinde girdiler.

ÖNEMLİ KILDI

Ak Parti Pozantı Kadın Kolları Başkanlığının yanı sıra, Makina Mühendisi olması da Büşra Durmuş, siyaset sahnesinde önemli kıldı. Bu avantaj Durmuş’u, Yusuf Arısoy’un sahibi olduğu, ARTU İNŞAAT Şirketinde de, önemli bir pozisyona taşıdı. Ancak bu iş birlikteliği, sürpriz bir şekilde, yerel seçimler öncesi sonlandırıldı.

GÖREVLER

Yerel Seçimler, Büşra Durmuş’ önemli yerlere getirdi. Meclis Üyeliğinin yanı sıra, Encümen Üyeliği başta olmak üzere, diğer bazı Komisyonlarda da Asil ve Yedek Üye olarak yer aldı. Dahası, Büyükşehrin önemli bir Komisyonu olan Çukurova Belediyeler Birliğinin de, Asil Üyesi oldu.

İŞ BULDU, VE GİTTİ.

Büşra Durmuş, “ Pozantı’ya Hizmet Sloganı” ile yer aldığı, Meclis Üyeliği başta olmak üzere, tüm görevlerinden, seçildikten dört ay sonra, Yüreğir Belediyesinin Teknik Kadrosunda işe başlayarak, sürpriz istifası ile, siyasetten ayrılmış oldu.Boşalan Meclis Üyeliğine ise, Ak Parti Eski İlçe Başkanlarından Kamil Erbil Yedek ten, Asil olarak geldi.

ÇAY “BEN BULDUM.”

Bu gelişme sonrası, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ile yaptığımız bir sohbette şöyle anlattı.
“ Büşra Durmuş Kızımızın, acil işe ihtiyacı vardı. Bende, zaten bu durumu biliyordum. Ak Parti İl Başkanını arayarak, kendisine durumu ilettim. Durmuş’un bu konumunu bilmediğini ifade etti.
Önce kendisi, sonra da ben, Yüreğir Belediye Başkanımız Fatih Kocaispir’i arayarak, konuyu çözümledik. Böylece Büşra Durmuş’u siyasetten, iş hayatına yolcu etmiş olduk” dedi.
Biz bu gelişmeyi, yorumsuz bir şekilde, kamuoyuyla paylaşırken, Yusuf Arısoy’un yaptığı, liste tercihi ve etikliğinin derecesini, yanı sıra, siyasetin nelere kadir olduğu da, bir kere daha, gözler önüne serilmiş oldu.

Diyarbakır mutlu son masaj

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER