1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

DUYGULANDIRAN ŞEHİT SERGİSİ

DUYGULANDIRAN ŞEHİT SERGİSİ
Bu haber 12 Kasım 2018 - 8:47 'de eklendi ve 737 views kez görüntülendi.

Pozantı’da, Şehitlerimizin Emanetine Büyük İlgi

DUYGULANDIRAN ŞEHİT SERGİSİ

Ülkemizin, bekasını ve milli varlığımızı devam ettirme uğruna şehit olan, güvenlik güçlerimizin mensuplarının, bizlere bırakmış olduğu hatıralarını taşıyan kutsal emanetleri, Pozantı’da sergilendi.

Yurdumuzun, değişik yörelerindeki terör olaylarında, yaşamını yitirerek, şehitlik mertebesine ulaşan Kahramanlarımızın, kıyafet ve eşyalarından oluşan ’16. Şehit Emanetleri Şehit Erhan Konuk Sergisi’ Pozantı Atatürk Kültür Merkezinde görüşe sunuldu.

AÇILIŞ

Sergi açılışını, Kaymakam Muammer Sarıdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Çay ve şehit aileleri birlikte yaptılar.

Sergiyi gezen öğrenci, şehit ailesi ve yakınları ile vatandaşlar, gözyaşlarını tutamadılar.  Şehit Ahmet Cihan Kilci’nin annesi Fazilet Kilci, kısa bir konuşma yaparak, sergi açılışında emeği geçenlere teşekkür etti. Törende, Şehit ailelerine Kaymakam Muammer Sarıdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Uyguralp ve İlçe Jandarma Komutanı İsmail Deniz tarafından plaket verildi.

DUYGU YOĞUNLUĞU YAŞIYORUM

Şehitlerimizin emaneti olan, özel eşyalarının açılış sergisinde konuşan, Kaymakam Muammer Sarıdoğan, özetle şunları söyledi:

“Büyük bir duygu yoğunluğu yaşıyorum. Tarihimizle birlikte, Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan, bir coğrafyada yaşıyoruz. Bizlerde, şehitlerimizin bu kutsal emanetlerini, en iyi şekilde koruyarak, gelecek nesillere bırakma noktasında, nöbetimizin başındayız. Böyle sergilerimiz sayesinde, vatan topraklarının bedelini, daha iyi özümsemiş olacağız.” dedi.

EMANETLERİ EMANETİMİZ

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yaptığı konuşma da şunları söyledi:

“Bu ülkenin bayrağı için, vatan için, misakı milli sınırları içerisinde, bir bütün olması için, şehadete ermiş şehit kardeşlerimin huzurunda, bir kez daha saygıyla eğiliyor ve onlara rahmet diliyor, ailelerinin acılarını paylaşarak, sabırlar diliyorum. 18 yıl bu vatan toprakların da, terörle mücadele biriminde, polis memuru olarak görev yapmış bir Belediye Başkanıyım. Ekibinde, arkadaşlarını şehit ve gazi vermiş, onların acılarına ortak olmuş, bir kardeşleri olarak bugün burada, böylesine manevi bir atmosferde, Belediye Başkanı olarak, böylesi kutsal bir oluşuma, öncülük etmenin şerefini ve onurunu yaşıyorum” dedi.
Tören sonunda, Pozantılı Şehit Sefa İzbudak’ın teyzesi Hürü Bölge, yeğeninin asker kıyafetine sarılarak, sinir krizi geçirdi. Milli Mücadelenin Kalesi, Pozantı Gazetesi olarak. Geçmişten günümüze devam etmekte olan, Ulusal birliğimize yapılacak olan her türlü, iç ve dış saldırılara karşı, mesleğimiz ve canımız pahasına karşı olduğumuzu, bir kere daha vurguluyor, bu vesile ile, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın, Milli Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarına, devamında Milli ve Ulusal birlikteliğimiz uğruna, geçmişten günümüze kadar, canlarını feda edip, aziz kanları ile, bu vatan topraklarını sulayan, tüm şehitlerimizin ve Gazilerimizin, aziz hatıraları önünde, saygıyla eğiliyor, ailelerinin kutsal acılarını paylaşıyoruz. ÖZEL HABER:  HABER: TAMER ÜNAL

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER