1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ECRİMİSİL BEDELLERİNE 100’DE 100 ZAM YAPILDI.

ECRİMİSİL BEDELLERİNE 100’DE 100 ZAM YAPILDI.
Bu haber 10 Ocak 2022 - 11:54 'de eklendi ve 523 views kez görüntülendi.

Pozantı Belediyesi Yeni Yılın İlk Toplantısını Yaptı.

ECRİMİSİL BEDELLERİNE 100’DE 100 ZAM YAPILDI.

Pozantı Belediye Meclisinin 2022 yılı ilk olağan toplantısı, 6 Ocak 2022 Perşembe Gün Saat 14.00’de yapıldı. Belediye Başkanı Mustafa Çay açış konuşmasında, Aralık Ayı çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.  Sonrasında gündeme geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

TATİL YOK

Meclis toplantılarının, 2022 yılında da her ayın ilk Perşembe gün Saat 14.00’de, toplanılmasına karar verildi. Meclis bu sene de, yaz tatili yapmayacak. Devamında, gündemin diğer maddelerinde yer alan, konular görüşüldü. Meclis ve İhtisas Komisyonu Üyelerinin, huzur hakları belirlendi. Hukuk Müşaviri olarak, bir Avukatın çalıştırılması kararı, Encümene gönderildi.

EVLENME ÜCRETİ

Evlendirme ücretlerine 50 TL zam yapıldı. Kadastro çalışmaları ile ilgili olarak, Zafer, Kurtuluş, Yazıcak ve Yağlıtaş Mahallerini bilen vatandaşlardan, altışar kişinin bilirkişi olarak değerlendirilmesi karara bağlandı. Alpu Mahallesinin bir ada ve parseli için istenen İmar Plan Tanzimi, Komisyondan geldiği şekilde kabul edildi. Akçatekir- Bürücek Mahallesinde yine 1/1000’lik İmar Plan isteği tadilatı, ret edildi.

HAREKETLİLİK

Pozantı Belediye Meclisinin, 2022 Ocak Ayı toplantısında, iki madde dikkat çekici oldu.

Bunlardan ilki, bir yıllığına seçilen Denetleme Kurulu Üyeliklerinde yaşandı.

Yasa gereği her partiden bir kişi olmak üzere, toplam üç meclis üyesinin seçileceği ve gizli oyla yapılan, Denetleme Kurulu için, partiler aday gösterdi. Başkan Çay, aday gösterilmesi öncesi yaptığı konuşmada,  MHP ve Ak Parti İlçe Başkanları ile görüştüğünü, Cumhur İttifakından  Zeki Bülbül ile, Kamil Erbil’in aday gösterileceğini söyledi.

OYLAMA

Bu açıklama sonrası MHP Zeki Bülbül’ü, AKP Kamil Ebril’i  CHP Ahmet Sarıaslan’ı aday gösterdi. Ancak, Ak Partili Meclis Üyelerinden  ve gurup sözcüsü Yusuf Arısoy adayının,  Fatih Yenel olduğunu söyledi.  Bu duruma göre de, oylama yapıldı. Ahmet Sarısalan 14, Zekil Bülbül 13, Fatih Yenel 13 oy aldı.

İTİRAZ

Sonucun bu şekilde açıklanası üzerine, Ak Parti Meclis üyesi Kamil Erbil söz aldı. Kendisinin da aday olduğunu,  Ak Parti Pozantı İlçe Başkanlığında yapılan gurup toplantısında da, böyle bir karar alındığını ancak seçim sonucunun ise,  belirlendiği şekilde çıkmadığını söyleyerek, itiraz etti.  

HABERİM YOK

Bu açıklama üzerine, Ak Parti  Meclis Üyesi  ve Gurup Sözcüsü Yusuf Arısoy, İlçe Binasında alınan böyle bir karardan haberi olmadığı için, kendisinin adayı olarak Fatih Yenel’i gösterdiğini söyledi.

YENİLENDİ

Kamil Erbil’in bu itirazı üzerine, Belediye Başkanı Mustafa Çay  seçimin yenilenmesi kararını meclisle paylaştı. Ve mecliste bu yönde karar aldı. Yapılan ikinci oylama da, Fatih Yenel aday olmadı. Sonuçta CHP’li Ahmet Sarıaslan 14, MHP’li Zeki Bülbül 13, AKP’li Kamil Erbil 13 oy alarak Denetleme Kurulu Üyesi oldular.

100’DE 100 ZAM

Belediye Meclisinde, dikkat çeken ikinci gündem maddesi ise, Belediye ye ait parseller üzerinde, işgalci konumunda bulunanlar için, metre kare üzerinden alınan, ecrimisil bedelleri oldu. Metrekare başına 7 Lira olan işgal ücreti, 100’de 100’ü geçen bir artışla 15 TL’ye çıkarıldı.

ARALIK AYI

Başkan Çay, Ocak ayı toplantısında da rutin olduğu üzere,  Aralık Ayı çalışmaları ile ilgili bilgi verdi ve şunları söyledi:

“Aşçıbekirli Kültür Merkezi inşaatı devam ediyor. Üç köye kapalı kamelya verildi.  Belediye Çay Bahçesinin yanına, Sebze  ve Meyve Kurutma Ürünleri için, bir satış ofisi yapılacak. Belemedik’teki Restoranı genişleteceğiz. Akçatekir Restorana bir Mescit yapacağız. Parke Taşı Alım İhalesi sonrası, Mahalle aralarının sokaklarının yapımına  başlayacağız. 

Akçatekirdeki, yabani atların bakımı için, belli bir alanı çeviriyoruz. Bu atların  beslenmesi Adana Jokey Kulübü, tarafından karşılanacak. Biz de Pozantı Belediyesi olarak, 12.500 TL vererek, bakım alanının etrafını telle çevirdik.  

MTA ÇALIŞIYOR

Makine Tetkik Arama Enstitüsü  Mühendisleri Kamışlı Boğazında, termal su aramasına başlayacaklar. Ve olumlu sonuç alınacağına inanıyorum.  

Büyükşehirden istediğimiz  ve Zeydan Başkan tarafından de verilmesi için,  bürokratlarına emir verdiği otobüsü,  çok hurda olduğu için almadık. Ancak, görüşmelerimiz devam ediyor.  Büyük bir olasılıkla da kullanılabilir bir otobüsü alacağız.  

Yukarıbelemedik’e bir tuvalet yaptırıyoruz.  11 ve 12. Sınıflar için, 249 öğrenciye dijital  dershane kartı dağıttık. Hamidiye Köy Okuluna, kalorifer tesisatı  döşenmesi için,  bir hayır hayırseverin başlattığı  kampanyaya,  yeterli para toplanmadığını öğrendim. Pozantı’lı

Hayırseverleri arayarak, sağladığımız maddi destek ile, toplanan miktar 33 BİN TL’ye ulaştı.

Bunun da yetmediğini öğrendim. İhtiyaç olan 15 BİN TL’yi, Belediye olarak biz karşılayacağız.

HASTA NAKİL ARACI

Belediye Başkanı Mustafa Çay, Ankara’da yaptığı temaslar sonrası Pozantı Belediyesine, yeni bir hasta nakil aracı verileceğini söyledi.  Çay’ın bir diğer açıklaması ise, daha önce kararı alınan ancak zaman aşımına uğrayan, Akçatekir iki ayrı mahalleye bölünmesi kararını da,  yenileyeceklerini belirtti. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER