1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“ÇOCUKLARA SABAH KAHVALTISI VERİLMELİ”

“ÇOCUKLARA SABAH KAHVALTISI VERİLMELİ”
Bu haber 17 Ekim 2022 - 10:09 'de eklendi ve 782 views kez görüntülendi.

Eğitimci- Araştırmacı Kemal Önal’dan Öneri:

“ÇOCUKLARA SABAH KAHVALTISI VERİLMELİ”

Araştırmacı -Eğitimci Kemal Önal, Pozantı Kaymakamlığına verdiği bir dilekçe de,  “Öğrencilere ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği verilmesi” görüşünü önererek, aşağıdaki açıklamalarda bulundu:

“Ülkemizde çok sayıda dar gelirli aile, okula giden çocuklarının eğitim ve gıda ihtiyacını karşılamakta zorlanıyor.  Okula giden öğrencilerden önemli bir bölümü, okula aç gidiyor.

Öğrencilerin, yeterli ve dengeli beslenememesi, okuldaki başarılarının yanı sıra bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişimlerini de olumsuz etkiliyor.  Çocukların temel besin kaynakları olan süt, peynir, et, sebze ve meyve gibi gıdaların, giderek pahalanıyor olması da ailelerin bütçelerini fazlası ile zorluyor.  Sağlıksız ve yetersiz beslenme, gelişme çağındaki çocuklarımızın geleceğini tehdit ediyor. Bu nedenlerden dolayı, Pozantı okullarındaki tüm çocuklara ücretsiz sabah kahvaltısı verilmesi, onların sağlıklı yaşaması açısından son derece önemlidir.

Kaymakamlık, Belediye, Milli Eğitim, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile, maddi durumu yerinde olan Pozantı’lılar, bu konuda işbirliği yapabilirler.

Bunu örneklemek gerekirse, İstanbul Beylikdüzü Belediyesi, Ankara’nın Çankaya Belediyesi,  bu konu da örnek çalışmalar yapmaktadır. Kahvaltı da peynirli- domatesli sandviç, öğlen ise tavuklu pilav  ve yoğurt verilebilir.  Çocukların yeterli dengeli beslenmesi, onların Anayasal hakkıdır. Bu hak, evrensel çocuk hakları beyannamesinde de açıklanmış olup, Pozantı’da da uygulama safhasına konulacağına inanıyorum” dedi. ( Haber: Hayriye Eroğlu)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER