1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Eğitimci Önal’dan: “İKLİM FELAKETİNİ ÖNLEME” PROJESİ

Eğitimci Önal’dan: “İKLİM FELAKETİNİ ÖNLEME” PROJESİ
Bu haber 13 Eylül 2021 - 9:44 'de eklendi ve 588 views kez görüntülendi.

Eğitimci Önal’dan: “İKLİM FELAKETİNİ ÖNLEME” PROJESİ 

Almanya’dan emekli, eğitimci hemşerimiz Kemal Önal, Milli ve Dini değerlerimizle birlikte, Atatürk İlke ve Devrimlerinin yılmaz bir savunucudur. 

Kendisi  bir kitap kurdudur. Okuduklarıyla da yetinmez, Pozantı’nın bazı işyerlerine rica ederek satın aldığı kitapları, oralara bırakır, öğrencilere ve gençlere, ücretsiz verilerek kitap okuma alışkanlığına önemli katkı sağlar.

Kemal Önal’ın Çevre ve Doğa ağırlıklı yayınlardan aldığı notlardan oluşturduğu haberleri de, zaman- zaman gazetemiz aracılığı ile, kamuoyuyla paylaşmayı sürdürüyoruz.

Önal geçtiğimiz hafta içerisinde, yine büromuzun konuğu oldu.  Ve çeşitli kitaplardan aldığı alıntılarla oluşturduğu, “İklim Felaketini Nasıl Önleriz” başlığı altında yaptığı  haber özetini, okurlarımızla aşağıdaki şekilde paylaşıyoruz:

“Fosil yakıtların kullanımı, çevre kirliliği ve orman yangınları, ülkemizde ve dünyada kuraklığa, çölleşmeye, kıtlığa, açlığa ve göçlere neden olacaktır.

Önlem almak için, felaketlerin yaşanması mı gerekiyor? En iyi önlem, öğrendiklerimizi günlük hayatımızda uygulamaktır. İnsanlığın ve dünyanın, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği, iklim felaketi ile yapacağımız mücadelemizdeki başarımıza bağlıdır.  İklim felaketini önlemek almak için, Pozantı’da bir Halk Eğitimi projesi başlatabiliriz. Bu çalışma da, Türkiye de bir ilk olur.  Bu projeyi uygulamak için, aşağıdaki tedbirlerin alınması gerekir:

TEDBİRLER

“Okul, camii ve Kahvehanelere “İklim Felaketini Nasıl Önleriz” panosu konulmalıdır. Konuyla ilgili olarak seçilen fotoğraf, resim, özlü söz, karikatür ve kitaplar, bu panolarda sergilenir.  Bu projenin uygulanabilmesi için Kaymakamlık, Belediye, Milli Eğitim, Halk Eğitim Müftülük, Orman İşletmesi, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Meslek Yüksek Okulu, Yerel Gazeteler ve  konuya ilgi duyanların, görüş ve önerileriyle  projenin uygulanmasına yardımcı olabilirler.

Panolardaki eğitim malzemeleri, her iki haftada bir yeni seçilenlerle değiştirilir. Konunun öneminin  iyi anlaşılması için, okullarda kompozisyon yarışmaları düzenlenir. Çevre Koruma Dernekleri, bu konuda konferanslar verebilir. Ben şahsen,  bu projenin uygulanması için,   danışmanlık da yapabilir ve yukarıdaki kurumlarla birlikte çalışabilirim” şeklinde  açıkladı.

Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER