1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

EMEKLİ OLDUM DEYİP BİR KENARA ÇEKİLMEYİN.

EMEKLİ OLDUM DEYİP  BİR KENARA ÇEKİLMEYİN.
Bu haber 21 Ağustos 2023 - 8:46 'de eklendi ve 320 views kez görüntülendi.

EMEKLİ OLDUM DEYİP BİR KENARA ÇEKİLMEYİN.

 Emeklilik her çalışanın hayalindeki bir gelecektir. Ancak emekli oldum diyerek bir kenara çekilmek ise, bu hayallerin yaşanmışlığı değil, bazen de ömür törpüsü olur. Bu konuda bilim insanları değişik görüşler öne sürmektedirler.

Araştırmalara göre, emeklilik sonrası birden- bire çalışmayı bırakıp, hayattan elini ayağını çeken kişilerin,  bunamaya daha çok yakalandıkları belirtilmiştir. Bu nedenle emekli olsanız bile, bedeninizi ve zihninizi asla emekli etmeyin. Emeklilik dönemini sağlıklı geçirebilmeniz içinde, aşağıdaki önerileri yaşamınızda uygulaya bilirsiniz.

Emekliliğin psikolojik endişelerini giderebilmeniz için, başkalarına bağımlı olma korkusunu yenin.  Hareketsiz bir yaşam, sağlık üzerinde olumsuz etkilere depresyona ve kaygıya neden olabilir.  Bir çok insan belirli bir yaşa kadar çalıştıktan sonra, artık köşeye çekilip dinlenmeye ve meydanı gençlere bırakma  vaktinin geldiğini düşünür. Ancak uzun süre dinlenmek ise,  paslanmaktır.  Beynin işleme hızındaki düşüş, hafızayı ve düşünme hızını olumsuz etkiliyor.

Bunama ve unutma türleri ortaya çıkıyor. Emekli olduktan sonra da, mutlaka bir amacınız ve düzeniniz olmalıdır.  Emekli olduktan sonra da, belirli bir saatte kalkın. Bir şeyler yapın. Kendinize bir amaç belirleyin. Yeni uğraşılar ve hobiler edinin. Emekli olduktan sonra, tam zamanlı çalışabileceğiniz projeler  ve alternatif iş imkanları yaratın.  Emeklilikten sonraki yaşam için yapılan araştırmalarda, erken emekli olan kişilerin  daha uzun süre çalışanlara göre, bunama riski daha yüksektir. Bunu önlemek için, beyin sürekli meşgul tutulmalıdır. Beyin hücreleri kullanılmazsa, işlevlerini kaybederler. 

Gönüllü veya ücretli çalışma, fiziksel ve zihinsel sağlığı olumlu etkiler.  Emeklilikte hiçbir şey  yapılmazsa, sözel hafıza ve diğer yetenekler yaklaşık %40 oranında azalır.  Emeklilikte, hafıza kaybının önlenmesinin en kolay yollarından birisi ise, kitap ve gazete okumanın yanı sıra, bulmaca çözmekte zihni devamlı zinde ve dinç tutar. Araştırmacı Eğitimci Kemal Önal

  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER