1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“ENCÜMENİN VERDİĞİ YIKIM KARARINI POZANTI BELEDİYESİ UYGULAMIYOR”

“ENCÜMENİN VERDİĞİ YIKIM KARARINI POZANTI BELEDİYESİ UYGULAMIYOR”
Bu haber 29 Ağustos 2022 - 9:37 'de eklendi ve 554 views kez görüntülendi.

İbrahim Tekin’den İddia ve İsyan:

“ENCÜMENİN VERDİĞİ YIKIM KARARINI POZANTI BELEDİYESİ UYGULAMIYOR”

Pozantı’nın Akçatekir Mahallesinde yaşayan İbrahim Tekin, evinin yan tarafından bulanan, 381 ada 42 nolu parsel de, Ferit Yelmiş adlı bir şahısın evinin üst katına kaçak, ruhsatsız ve imara aykırı olarak bina yaptığını, mevzuata uymayacak şekilde bir de pencere açtığını iddia ederek, Pozantı Belediyesine ve CİMER’e, bu yapının yıkılması ile ilgili olarak, dilekçe verdiğini  belirten belgelerle, gazetemize geldi.  İbrahim Tekin açıklamasında, Belediye Encümenin yıkım kararı vermesine rağmen, Pozantı Belediyesinin bu kararı neden uygulamadığını anlayamadığını, bu yıkımın biran önce yapılmasını beklediğini açıkladı.

İNCELEDİK

Şikayetçi İbrahim Tekin’inin, elindeki belgeleri inceleyerek, konuyu aşağıdaki şekilde haberleştirdik. Pozantı Belediyesi, Tekin’inin verdiği dilekçeyi inceleyerek, sonucu Belediye Encümenine taşımış. Encümen bu dilekçeyi uygulamaya geçirerek, yaptığı toplantı ve inceleme sonrası,  25. 02. 2021 tarih ve 2021/ 60 sayı ile, aşağıdaki kararı almıştır:

DURDURMA VE CEZA

“Belediyemiz, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Teknik Elamanlarınca yapılan incelemede, Ferit Yelmiş tarafından yapılan ruhsatsız inşaatın, 3194 sayılı imar kanunun 32. Maddesi doğrultusunda 06.11. 2021 tarihinde, inşaat mahallinde yaptı tatil tutanağı ile durdurulmuş olup, aynı kanunun 42. Maddesi gereğince 12. 11. 2020 tarih ve 2020/ 296 sayılı encümen kararı ile de, 9.772.24 lira idari para cezası verildiği gibi, yapının da mühürlenerek inşaatın durdurulmasını talep etmiştir.”

 YIKIM

Pozantı Belediyesi bina sahibine, durdurma tarihinden itibaren bir ay süre tanınmış bu süre içerisinde, bina sahibi ruhsat alarak mührü kaldırmadığı, anlaşılmış olup,  3194 sayılı imar kanunun 32. Maddesi gereğince de, söz konusu ruhsatsız inşaatın yıktırılmasının uygun bulunduğunu, gereği içinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğüne bu yazının gönderilmesine karar vermiş ayrıca, Pozantı Cumhuriyet Savcılığına da, 16.11.2020 tarihinde  TCK’nın 184. Maddesinin uygulanması istemi ile de, bina sahibinin Belediyenin kararlarına uymadığını belirterek, şikayetçi olmuştur.

CİMER

Şikayetçi İbrahim Tekin, Pozantı Belediyesine verdiği dilekçenin yanı sıra, CİMER’ede aynı isteği belirten bir dilekçeyi 30.06.2021 tarihinde vererek, kaçak inşaatın yıkılmasını talep etmiştir.

CİMER tarafından Pozantı Belediyesine ulaştırılan bu şikayete, Belediyenin cevabı ise, yasal işlemlerin 16.11. 2020 tarihinde başlatıldığını, verilen yasal süre içerisinde inşaatın ruhsata bağlanmadığı tespit edilerek, 25.02. 2020 tarih ve 2021-60 sayılı encümen kararı ile yıkım kararı verildiği şeklinde olmuştur.

TEKRAR ŞİKAYET

Şikayetçi İbrahim Tekin, Pozantı Belediyesinin kendi encümenin verdiği yıkım kararını, yerine getirmediğini belirten bir şikayet dilekçesini, tekrar CİMER’e vermiştir.

Pozantı Belediyesi, CİMER’e yapılan bu şikayete verdiği cevapta ise, kaçak yapının yıkım işlemenin yapılması talebinin, belediyece incelendiğini, yıkımın yapılabilmesi için 2022 yıkım ihale sürecinin devam ettiğini, yıkım ihalesi sonuçlandığında, ilgili adres içerisindeki kaçak yapının yıkım işlemi için yasal işlemlerin yürütüleceğini belirtmiştir. Ancak, aradan yaklaşık üç aya yakın bir zaman geçmesine rağmen, yıkımın hala gerçekleştirilmediği dikkat çekmektedir.  

ENDİŞE

 İddia ve şikayet Sahibi  İbrahim Tekin,  verdiği dilekçenin, ardan iki yıl geçmesine rağmen, Pozantı Belediyesinin bu kaçak yapı ile ilgili olarak aldığı yıkım kararını, neden uygulamadığını bir türlü anlayamadığı gibi hiçbir cevap da almadığını söyledi.  İbrahim Tekin ayrıca, bu kaçak yapının yeni çıkan imar yasasına dahil edileceği konusunda da, büyük endişelerinin olduğunu iddia ederek, isyan etti.  ( Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER