1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

EROĞLU: “ AYDINLARIMIZIN DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATACAĞIZ”

EROĞLU: “ AYDINLARIMIZIN DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATACAĞIZ”
Bu haber 02 Şubat 2020 - 15:50 'de eklendi ve 665 views kez görüntülendi.

POZANTI CHP’DEN UĞUR MUMCU ETKİNLİĞİ

EROĞLU: “ AYDINLARIMIZIN DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATACAĞIZ”

Gazeteci Uğur Mumcu’nun, hala bulunamayan katilleri tarafından, arabasına bomba konularak öldürülmesinin üzerinden, 27 yıl geçti.

CHP Örgütü Uğur Mumcu’yu, ölümünün her yıl dönümünde, çeşitli etkinliklerle anarak, bu değerli isimin, hafızalarda yaşatılmasını devam ettiriyor. Pozantı CHP Örgütü de, her yıl olduğu gibi, Gazeteci, Yazar ve Düşünür Uğur Mumcu için, anı etkinliği düzenledi. Partinin, yeni hizmete sokulan ilçe binasında düzenlenen anı törenine, İlçe Örgütünün yanı sıra, vatandaşlarla da katıldılar.

EROĞLU: YAŞATACAĞIZ

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, anı töreni dolayısıyla Uğur Mumcu ile ilgili yaptığı konuşmada, özetle şunları söyledi:

“Laik Türkiye’nin ve Cumhuriyetimizin devamı konusunda, yazıları ile halkı bilgilendirme yolunda, canlarını seve- seve verenlerin hepsi, ayrı birer değerimizdir.

Uğur Mumcu’lar, Bahriye Üçok’lar, Muammer Aksoy’lar, Ahmet Taner Kışlalı ve Nejat Hablemitoğulu gibi, bir daha yetişmeleri çok zor olan bu isimler, aydınlık Türkiye için ayrı -ayrı birer fikir ve düşünce önderleridir.

Ülkemiz, sıkıntılı ve zor dönemlerden geçmektedir. Emperyalizm, uluslararası dev tekellerden oluşan soygun ağı ile, sömürü yapmakta, silah sanayi için, petrol enerji madene olan ihtiyacı da, sürekli olarak artmakta olup, bu ihtiyaçlarını geri kalmış ülkelerden “Yeni Sömürgecilik Metodu’ ile sağlamaktadırlar.

Dünyanın her yerini, “Zehirli Sarmaşık” gibi sarmış olan finans kurumları, borsaları, yüzer- gezer kayıt dışı sermayeleri ve uluslararası pazarlama ağ ve bankaları ile, ülkeleri soyup kendilerine bağımlı kılmaktadırlar.

İLK BAŞ KALDIRI ATATÜRK’DEN

Bu yağmaya, ülkeleri parçalama düzenine, ilk baş kaldıran ise, Mustafa Kemal Atatürk olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, emperyalizmin yerli uşaklarını yenmiş ve sonuçta bunlar Kurtuluş Savaşı ile, gitmişler idi.

Ancak, emperyalist parçalama tehlikesi, zayıf kaldığımız heran, ülkemizin gündeminde  sürekli kalmıştır. Bu güçler, kaynaklarını sömürecekleri ülkelerin, siyasetine el atmış çıkarlarına uygun, siyasi yapıları, etnik yapıları desteklemiş, toplum mühendisleri projeleri ile, bu partilerin kadrolarını yönlendirmişlerdir.

 Bu oluşumlar, zaman- zaman da iktidar olmuşlardır.  Yukarıda anlatılan nedenlerden dolayı emperyalizm, gelişmekte olan ülkelerdeki oynattıkları oyunların farkında olup, bunları deşifre eden, ülke ve kamuoyunu bilinçlenmesi için, çaba harcayan her aydını, hedef seçmiş ve onları çeşitli yöntemlerle susturmuştur. Rahmetli Uğur Mumcu, bu aydınlardan en önemli önemli bir isim olup, ölümünün 27. Yılında, kendisini bir kere daha rahmet ve saygı ile, anıyoruz” dedi. ( Haber : Pozantı Gazetesi )

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER