1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

EROĞLU: “CHP KIRSAL KESİMİN UMUDU OLUYOR”

EROĞLU: “CHP KIRSAL KESİMİN UMUDU OLUYOR”
Bu haber 28 Haziran 2021 - 10:28 'de eklendi ve 595 views kez görüntülendi.

Zeydan Karalar 16 Temmuz’da Açılışlar İçin Pozantı’da

EROĞLU: “CHP KIRSAL KESİMİN UMUDU OLUYOR”

Son yerel seçimler sonrası, nüfusu kalabalık olan yerleşim yerlerinde, Cumhuriyet Halk Partisinin başarılı olması, Belediyecilik anlayışına da, değişik bir vizyon kazandırmaya başladı.

Bütünşehir yasasının, yürürlüğe girmesinden sonraki ikinci dönemde, önemli kentleri kazanan, Büyükşehir Belediyelerinin Başkanlarının kısa sürede, ilçe belediyeleri ile oluşturduğu hizmet birlikteliği, 2019 yerel seçiminin, üçüncü yılından itibaren, işlerlik kazanmaya başladı.

AÇIKLADI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, tarımsal, zirai ve ekonomik belediyecilik anlayışını, artık  ürünlerini vermeye başlamış olması, kırsal kesimdeki üreticilerin ve vatandaşların da, takdirini kazanıyor.

Bu gelişmeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Hayriye Eroğlu’na açıklayarak, şu görüşlere yer verdi:

TEMMUZ’DA GELİYOR.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar  önceden, Pozantı Merkez ve Kırsal Mahallerine yaptığı ziyaretlerde tespit ettiği eksikliklerin, çalışmalarını tamamlayarak 16 Temmuz 2021’de, Pozantı’ya gelerek açılışlarını da yapacak.

KOOPERATİFLEŞME

Bu amaçla Beldetaş A.Ş  ve Tarım Hayvancılık Dairesi yetkileri ile, iki toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantılarda, Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’ın, üreticiye verdiği sözlerden biri olan, Kooperatifleşmenin ilk adımını atarak, ön görüşmeyi kiraz üreticileri ile yaptık.

İkinci görüşmemiz ise, kiraz alıcıları ile oldu. Bu gelişmenin sonucu olarak, bu kiraz sezonunda, aracıyı artık ortadan kaldırdık. İhracatçılar ve kiraz alıcıları direk olarak, kiraz üreticileri ile, muhatap olacaklar. Ürünlerini de,  değeri üzerinden alacaklar. Önümüzdeki sezondan itibaren de, Kamışlı’da Tarımsal Kalkınma Kooperatifini, üreticilerimizle birlikte hayata geçireceğiz.

 Büyükşehir Belediyemizin, ekonomik getirisi fazla olan hizmetlerden bir başkası ise, kırsal kesimlere kanatlı hayvan dağıtımı ve arıcılığı teşvik edici desteklerdir. Bunlardan bir  bölümünün ise,  diğer kırsal ilçelerin bazılarında, uygulanmasına başlandı. Pozantı’nın, Boğaz Mahallerinden de, bu uygulamanın başlatılması için, çalışmalar sürdürülüyor” dedi.

SOĞUK HAVA DEPOSU

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Büyükşehir Belediyesinin, yöre üreticilerine bir diğer önemli hizmetinin ise, soğuk hava deposunu kiralayarak kendilerine tahsis etmesi olduğunu belirterek, bu konuda da şunları söyledi:

“Soğuk hava deposu, Büyükşehir tarafından kiralanarak, üreticilerimize ücretsiz olarak tahsis edildi. Böylece, meyve ve sebzelerin bozulmadan uzun bir süre muhafaza edilmesine, imkan tanındı.

Dolayısıyla da üreticilerimiz, artık ürünlerini erken ve ucuza verme yerine, bekleterek değeri üzerinden, satma imkanına da kavuştular.  Üreticilerimiz de, bu gelişmelerden dolayı, Başkanımız Zeydan Karalar’a,  teşekkürlerini belirttiler.

KURAKLIK

Bilindiği gibi, bu sene iklimsel açıdan, kurak bir mevsim geçiriyoruz. Yörede yaygın olan damlama sulama için, ASKİ’ye ait araçlar plastik havuzlara, devamlı su taşıyarak, su sıkıntısını önlemiş oldular.  Bu da,  tarımsal ve zira açıdan Büyükşehir Belediyemizin önemli bir başarısı oldu” Dedi.  

KARALAR GELİYOR

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, 16 Temmuz 2021 Cuma gün, Pozantı’ya gelerek bir gününü açılış, ziyaret ve incelemelere ayıracağını belirterek,  şunları söyledi:

“Pozantı Merkez de bulunan Kurtuluş Mahallesinin, yıllar süren kanalizasyon sorununu çözen, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar oldu. Kısa bir süre içerisinde,  ASKİ’nin bitirdiği çalışmalar sonrası, atık ve pis sular, bu kanalizasyon aracılığı ile, Çakıt Çayına taşındı. Böylece mahalle halkı, pis kokudan ve salgın hastalıklardan sinekten de kurtulmuş oldu.

ANIT ÇEVRESİ

Atatürk Anıtı çevresinde bulunan, kent meydanımız da, restore edilerek, toplantı ve anma törenleri için, daha uygun hale getirilecek.  Çevresi asfaltlanacak. İleriye dönük olarak da nasıl daha fazla genişletileceğinin  ön çalışmalarını da yapıyoruz”           

YOLLAR

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, su ishale hatları ve açılan yollarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında da, şunları söyledi:

ARMUTOLUĞU VE GAVURDAĞI

“Armutoluğu mevkiinde, 17 kilometreyi bulan, su ishale hattı çalışmasını, ASKİ aralıksız olarak sürdürmektedir. Aynı şekilde, Gavurdağı mevkiindeki 8 kilometre olan su ishale hattı çalışmaları da, yine ASKİ tarafından devam ettirilmektedir.

Büyükşehir Belediyemizin, bir diğer önemli kuruluşu olan Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı, kuraklığın önlenmesi için, yöre üreticilerimizle, çok sıkı bir diyalog içerisinde olup,  kendilerine taşıma su desteği konusunda,  kolaylık sağlama çabası içerisindeler. Bunun için, arozözler kiralanarak, tarımsal sulama ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda, önemli çabalar sarf etmektedirler.” dedi.   

ÇAMUR AKIYORDU

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, yıllardır çamurlu su içme ve kullanma zorunda kalan, Yağlıtaş’larla ilgili olarak da, şunları söyledi.

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar, daha önce yöreye yaptığı ziyaret ve ihtiyaç tespitinde, muhtarlarla yaptığı toplantı da, Yağlıtaş Köyünün bu önemli sorunu gündeme gelmiş idi. Başkanımız, Muhtar aracılığı ile, Yağlıtaş’a verdiği sözü tuttu. Ve ASKİ tarafından, bu köye 193 metre derinlikten, sağlıklı içme suyu çıkarılarak, vatandaşların kullanımına verdi.”

 FİDE DESTEĞİ

CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, çilek fidesi dağıtımı ile ilgili olarak da, şunları söyledi:

“Adana Büyükşehir Belediyemiz, Pozantı Merkezinde,  6.5 dönümlük bir alanda, çilek fidesi yetiştiriciliğine başladı. Bununla da ilgili olarak, bir müteşebbise maddi destek sağladı. Fide ekimi yaptırdı. Bu yıl ki çilek ekim sezonun da da, üreticilerimize düşük bir ücret karşılığı, çilek fidesi verecek olmayı  garantiledi.  Böylece, Büyükşehir Belediyemizin fide temini için artık aracılara ihtiyacı kalmadığı gibi büyük meblağlar ödemekten de kurtulmuş oldu” dedi.

Başkan Şenol Eroğlu, Adana Büyükşehir Belediyesinin üreticilere kazandırdığı bu önemli ekonomik getirisi büyük olan bu hizmet ve desteklerin, artırılarak sürdürüleceğini de sözlerine ekledi. ( Özel Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER