1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ESNAF, YİNE YUNUS AYTEKİN DEDİ.

ESNAF, YİNE YUNUS AYTEKİN DEDİ.
Bu haber 12 Mart 2018 - 13:23 'de eklendi ve 1.168 views kez görüntülendi.

736 Üyeden, “91’i” Oy Kullandı.

ESNAF, YİNE YUNUS AYTEKİN DEDİ.

Pozantı Esnaf ve Sanatkarlar Odasının, 15. Olağan Genel Kurulu, 11 Mart 2018 Pazar gün, Atatürk Kültür Merkezinde,736 Üyeden sadece 91’nin katılımı ile yapıldı.

DİKKAT ÇEKTİ

Çoğunluk aranmaksızın yapılan, 2. Toplantı da, esnafın kendi oda seçimine karşı gösterdiği, duyarsızlık ve ilgisizlik, hem Adana’dan gelen Üst Birlik Yöneticilerince hem de, Oda Başkanlığına tek liste ile seçilen, Yunus Aytekin tarafından, sitemkar ifadelerle dile getirildi.

AÇILIŞI GÖKTAŞ YAPTI.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Yardımcısı, Mustafa Göktaş’ın açılış konuşması sonrası, Divan Başkanlığına, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, Başkan Yardımcılığına İlhami Uygunsözlü, Katipliklere ise, Mustafa Gökay Karakuş, Nuri Zengin, Ünal Perçim seçildiler. Bakanlık Temsilciliğin de ise, Adana İl Ticaret Müdürü, Adnan Ekiz de divan da yer aldı.

DUALARIMIZ, “ZEYTİNDALI” İÇİN

Başkan Sözütek, konuşmasının önemli bir bölümünü, Zeytindalı Operasyonuna ayırdı.Afrin de, canı pahasına, savaşmakta ve şehit düşmekte olan, Mehmetçiklerimiz için Dualarımızın devamlı olmasını diledi. Ve özetle şunları söyledi:

POZANTI HER ZAMAN ÖNCÜ.

Afrin, Ulusal bir Kurtuluş Savaşıdır. Pozantı’mız da, Ulusal Kurtuluş Savaşımızda, öncülük yapmış bir yerimizdir. Bu bakımdan, sizlerin yeri ayrıdır.Afrin de mücadele eden, Kahramanlarımızın hep destekçisiyiz. Emperyalistler, Siyonistler, Kapitalistler ve Sosyalistler, ağızlarını açmıyorlar. Ama, Kahraman Mehmetçiğimiz, her savaştan olduğu gibi, bundan da galip ayrılarak dünyaya ve ağzını açmayan, milletlere, bir onur dersi verecektir.Yanı sıra, Odanızın ve Başkanınızın yaptığı başarılı çalışmalar da, devamlı takdirlerimizi toplamaktadır. Bu seçimin de, sizlere hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İBRA EDİLDİ.

Sonrasında, tekrar söz alan Birlik Başkan Yardımcısı Mustafa Göktaş, Yönetim ve Denetim Kurulu Raporlarını okudu. En ilgi çeken yönü, odanın öğrenci bursu vermesinin yanı sıra, yangın ve sel gibi afetlere maruz kalan, üyelerine de destek olması idi.Yine bir başka önemli konu da, AVM’lerin şehir dışına taşınma konusunda, verilen mücadelenin belirtilmesi oldu. Her iki raporda, üyelerce ibra edildi. Bu arada yeni dönem raporunda, Yönetim Kuruluna, Gayri Menkul ve taşıt alımı, ödünç para alınması konusunda, Dört yıllığına yetki verildi.

BAYSAL: YANINIZDAYIM.

Pozantı Belediye Başkanı, Mahmut Sami Baysal söz alarak, Pozantı Esnafının, yasalara riayet eden, insanlardan oluştuğunu, Belediye olarak, esnaflarla aralarında hiç bir sorun olmadığını, destekçileri olmaya devam edeceğini, söyledi. Seçilecek olanlara başarılar diledi. Sonrasında, Esnaf Odasında 18 yıl görev yaparak, Emekli olan Funda Özgür’e, Plaketi Başkan Baysal tarafından verildi.

AYTEKİN: BİRLİK OLMALIYIZ

Kongrenin son konuşmacısı ise, Başkan Yunus Aytekin oldu. Birlik Başkanı Nihat Sözütek’in, her konuşmasında, Mehmetçiklerimiz, Şehitlerimiz ve Afirin’e olan desteğinin, kendisini çok duygulandırdığını, şahsının da, aynı düşünce ve icraat içerisinde olduğunu belirterek, Gazilerimize ve Şehitlerimize, Dualarımızı eksik etmemiz konusunda, telkin bulundu.

Zeytindalı Operasyonun, Ülkemize karşı emperyalistlerin, büyük bir oyunu olduğunu, buna Türk Milleti olarak, düşmeyeceğimizi, Milletçe Birlik ve Beraberlik içerisinde olmamızın, şu günlerde çok daha önemli olduğunu vurguladı.

VURGULADI.

Aytekin, 730 aşkın esnaftan, çok az bir bölümünün, kendileri için çok önemli olan, böyle bir kongreye katılmadıklarından dolayı, “ HERKES ODASINA SAHİP ÇIKMALI” diyerek sitemini belirtti. Dört yıl için yapılan, bu seçime esnafların, dört saat bile, dükkanlarını kapatıp gelmemeleri karşısında, “ Böyle bir durumda, benim artık söyleyecek hiç bir sözüm yok” diyerek, üzüntüsünü vurguladı.

AVM’LERE, KARŞI BİRLİK

Aytekin, AVM’lerin her gecen yıl sayılarının arttığını, yasal olarak, bir önlem alınmasının, mümkün olmadığını belirti. Ve Kongreyi izleyen, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’a, hitaben şu konuşmayı yaptı:

“ Ben ve bazı üyelerim, araştırdık. Balıkesir’in, Dursunbey İlçesi Belediyesi, Nüfusu 50 Bin den az olan yerleşim yerlerine, AVM’ler için müsaade etmemiş. Ceyhan Belediyesi de, Trafiği tıkıyor şeklinde, aldığı bir meclis kararı ile, yine AVM’lerin açılışını engellemiş. Ben, geçtiğimiz haftalarda, trafik sorunun çözümlenmesi için, Belediye Başkanına bir dilekçe verdim. AVM’ler konusunda da, yine bir dilekçe vererek, Meclis Üyelerinin, “Ne Kadar Dik Duracağını da, Görmüş Olacağız” dedi. Ve katılan üyelere teşekkür etti.

SÖZÜTÜK: CEVAPLADI

Esnaf Odası Başkanı, Yunus Aytekin’nin bu konuşmasını, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, dinlemekle yetindi. Birlik Başkanı Nihat Sözütek ise, kendilerinin Adana da, yaptıkları çalışmaları şöyle özetledi:

“Biz, Büyükşehir Belediyesi ile, Ticaret Gümrük Bakanlığına yaptığımız müracaatlarda, AVM’lerin, Saat 10.30 da açılıp, 19.30 da kapatılmaları konusunda, dilekçe verdik. Cevap bekliyoruz” şeklinde konuştu. Tek liste ile halinde yapılacak olan, seçim sonucuna göre, tekrar görev verilecek olan, Yunus Aytekin’nin yanı sıra, Yönetim ve Denetim Kurulunu da kutladı.

91 OY

736 Üyesi bulunmasına rağmen, sadece 91 esnafın katıldığı, Pozantı Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçiminin sonucunda, Yunus Aytekin, oyların tamamını alarak yeniden başkan seçildi.

Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine, Mustafa Bulat, İmdat Ünal, Doğan Türkyılmaz, Mahmut Delibaş, Abdurrahim Konuk, AbdulHakim Aktaş, Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine ise, Hasan Abacı, Bülent Tekin, serpil Doğan seçildiler. Başkan Yunus Aytekin, seçim sonucu yaptığı konuşmada, başta konuklar olmak üzere, esnaflara da kendilerini seçtikleri için teşekkür etti.

FOTOĞRAF HABER: HAYRİYE EROĞLU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER