1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

FEET BACK

FEET BACK
Bu haber 11 Eylül 2023 - 9:04 'de eklendi ve 360 views kez görüntülendi.

FEET BACK

Gazetecilikte “Feet Back” diye bir kavram vardır. Tüırkçesi “Geri Bildirim”dir.

Kısaca şöyle açıklanabilir.

“İşleyiş ve hizmetler gibi konularda, geri dönüş olarak yapılan yorumlardır. Yani alıcının mesajı algıladıktan sonra, göndericiye vermiş olduğu tepkidir.”

“Geri Bildirim”gazeteciler için çok önemlidir. Çünkü, yaptıkları bir haberin okuyucular arasında nasıl algılandığını bu şekilde tartabilir, ölçebilir ve ona göre devamını getirebilirler.

*****

Durup dururken, neden böyle bir açıklama yapmak ihtiyacı duyduğumu da hemen aktarayım. Geçen haftaki yazımda yayınlanan fotoğraftaki Ahmet Kurtul Çakın, haberin “Facebook” denilen mecrada yayımlanmasının ardından, sayfanın altında teşekkür notu yazmış.  Tabii hoşuma gitti ve gururlandım. Ayrıca, 1968 yılında “Ulus” gazetesinde  başlayan meslek yaşamımda, ilk defa böyle bir “geri bildirim ” aldığım için de çok sevindim.

Ahmet Kurtul Çakın,, “Sevgili Başkanım Erdoğan Varol, ellerinizden öperim.” demiş ben de “Ahmet Kurtul Çakın Sağol, el öpenlerin çok olsun. Sevgiler! Jdiye yanıtladım.

Kurtul, Oğlum Özgür’ün çocuk yuvasından arkadaşıdır. Orada yaptıkları yaramazlıklar da dillere destan idi.

*****

Bugünkü ikinci konum “kısa yazmak” ile ilgili. Malum, sayfaları boş bulunca konuları uzatıyoruz. Bu da yer ısrafına yol açıyor. O nedenle kısa yazmanın esas olması gerekir diye konuşuluyor. Öyle yapmaya çalışacağım. Ancak bazı konuları nasıl kısaltırız bilmiyorum. Bu konuda, “Kısa Kes Aydın Havası Olsun” diye bir deyim biliyorum. Bu deyim ”sözü dallandırıp budaklandırmadan, özünü bozmadan, kısa cümlelerle kısacık anlat” anlamında kullanılıyor. 

Gerçi onu da araştırınca, altından başka anlamlar çıkıyor. Ama, biz lafı fazla uzatmadan burada noktalayalım.

Umarım yazım kısa olmuştur. Ve çok okunur.

Bu kez Mehmet Kulaç adlı bir hemşehrimin, Erol Erk abimizin Gazetesinde çalışırken yaptığı bir karikatürümü yazımın ekinde  gönderiyorum.

Umarım o da ufacık bir yer kaplar!

Bu seferlik de bu kadar.

Kalın Sağlıcakla.

Pozantı Gazetesi’nde beni okumaya devam edin.

ÇGC ESKİ BAŞKANI ERDOĞAN VAROL

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER