1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

FINDIKLI’NIN “SU” ÇIĞLIĞI

FINDIKLI’NIN “SU” ÇIĞLIĞI
Bu haber 10 Temmuz 2017 - 10:24 'de eklendi ve 975 views kez görüntülendi.

ASKİ Bürosunu Bastılar. Kadınlar Boş Damacanalarla Tepki Koydu.

FINDIKLI’NIN “SU” ÇIĞLIĞI

Geçtiğimiz hafta, 03 Temmuz 2017 Pazartesi gün Saat 11.00 sularında, dağıtılan gazetemizi kontrol etmek üzere, dışarı çıktık.

Yayla sezonu dolayısıyla Pozantı, hayli kalabalık idi. Ancak dikkatimizi çeken bir başka kalabalık ise, ASKİ İrtibat Bürosunun önündeki, tansiyonu yüksek seslerin oluşturduğu, bir başka topluluk oldu. Olası, bir haber düşüncesi ile, kalabalığa karıştığımızda, insanların hayli sinirli tempodaki davranışlarından, önemli bir şey olduğu ortadaydı. Bizi tanıyanlar, “ AHA” işte gazeteci de geldi. Şimdi, derdimizi ona anlatalım. Şeklindeki toplu bir istekle karşılaştık.

Her kafadan bir ses çıkıyordu. Herkes, “benim söylediklerimi de yaz” diyordu. Ama, biz bu kargaşada, neyi yazacağımız konusunda kararsızdık.Gerilerden bir bayanın sesi kulağımızda çınladı. “ YIKANAMIYORUZ BİLE.” Karşımızdaki guruptan bir başka ses yükseldi. “ ÇAMAŞIRLARIMIZI YIKANMASI İÇİN, ADANA’YA GÖNDERİYORUZ.” Bir başkası ise, “ ELİMİZİ YÜZÜMÜZÜ BİLE YIKAYAMIYORUZ.”   İki boş Su Damacasını yukarı kaldıran bir kadın, “ ALLAH RIZASI İÇİN, BİZE İÇECEK SU”   feryadının yanı sıra, yüksek sesli tepkilerin nedenin, “ SUSUZLUK” olduğunu anladık.

Yaylacılar ağırlıklı Fındıklı köyü sakinleri, değil içecek su, ihtiyaçlarını gidere bilecek, su bile bulamadıkları için, soluğu topluca Pozantı ASKİ İrtibat Bürosunun, önünde almışlardı.Büronun, içi ve dışı ana baba günü idi. Bizim ise, her ağızdan çıkan isteği not almamız, mümkün bile olamıyordu. Susuz köyün, su arayıcılarının isteklerini yansıtacak olan bir kişinin, mutlaka olması gerektiğini düşündük. Muhtarı sorduk. İÇERDE, dediler. Çağırın gelsin dedik. Bu arada, yüksek sesle konuşanlardan, aldığımız notlar arasında, öğrendiklerimiz ise, şöyle oldu:

“Suyun geldiği yerdeki eski depo, dolduktan sonra su boşa akıyor. Bu depo küçük olması dolayısıyla, Fındıklıya yetmiyor. Depoların büyütülmesi, su ishale hatlarının yenilenmesi gerekiyor. Çeşmelerden su yerine, hava akıyor dolayısıyla da bizde havaya para ödemiş oluyoruz.” Ve notlarımızdan öğrendiklerimiz devam ediyor:

“ASKİ, değiştirecek borumuz yok demiş. Su, eskiden köy tüzel kişiliğinde idi. O zaman, biz parayı kendi aramızda toplayarak, su sorunumuzu hallediyor idik. Şimdi bundan yoksunuz. Köy ileri gelenleri ise, bizden iki yıl su parası almayın. Biz kendi aramızda toplayacağımız paralarla, 20 yıllık su sorunumuzu hallederiz.”

Biz bu notları alırken, Fındıklı köylülerinden bir gurubun, ASKİ binasına girmesini polis engellerken, yine bir başka gurubun ise, Atatürk Caddesini trafiğe kapatma başlangıcı da, yine Polis tarafından önleniyordu.

BAŞKAN BAYSAL GELDİ

Fındıklı köyü sakinlerinin başlattıkları, “SU ÇAĞLIĞI” ve onun yarattığı izdiham da, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ın çağırılarak, soruna müdahil olması istendi. Ve bir süre sonrada Başkan Baysal, Fındıklı köyü sakinleri ile, bir araya gelerek, çözümü için görüşmeye başladı. Kalabalığa giderek, sakinlik hakim oldu. Sesler kesildi. Ve köy muhtarı ile, fındıklı sakinlerinden bazıları, dertlerini anlatmaya başladılar.

“Başkanım, suyun geldiği yerden itibaren, borunun yetmezliği nedeni ile, su boşa akıyor. Ayrıca, köy içerisinde de ishale hattının yetersizliği nedeni ile, bazı yerlerde boru patlıyor. Bazı yerlerde ise, sel ve benzeri doğa olayları nedeni ile, borular eğilip, bükülüyor. Tıkanıyor. Ve tüm bunlar, suyun akışına mani oluyor.İshale hattının mutlaka değiştirilmesi gerekiyor. Ben, 2014 yılında tüm bunların değiştirilmesi için, dilekçe verdim. Projeyi çizdirdim. Suyun gözünü açtırdım. Yolunu yaptırdım. Tüm bunları, kendi imkanlarımızla gerçekleştirdim. Fakat tüm bunlardan sonra, hiç bir çalışma olmadı. Halen tek boru üzerinden su veriliyor. O’da patlıyor. Su boşa akıyor dedi.

BÖYLE SUSUZLUK GÖRMEDİM.

Bir başka köy sakini ise, 15 yıldır Fındıklı’ya, yaylacı olarak geldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Ben, böyle bir SU SIKINTISINI ilk defa yaşadım. Başkanım, sorunumuz sizle değil, Sistemle. Beş ASKİ görevlisi, Sekiz köye bakıyormuş. Fındıklı da, ise çalışan iki tanesi var. Diğerleri ise, kazma kürek ellerinde, sadece seyrediyorlar. Hiç olmazsa bunları, başka köylerde çalıştırmak için gönderin” şeklindeki taleplerini, dile getirdiler,Başkan Baysal ise, kendisine yapılan, “Fındıklı’ya gidelim. Yerinde görün.” şeklindeki istekler üzerine, köylülerle birlikte, davul zurna eşliğinde Fındıklı’ya doğru yola çıktı.

Haber: Tamer Ünal

Fotoğraflar: Hayriye EROĞLU

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER