1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Fiyatlar Yüksek, Alım Gücü Düşük

Fiyatlar Yüksek, Alım Gücü Düşük
Bu haber 03 Mayıs 2021 - 10:26 'de eklendi ve 1.699 views kez görüntülendi.

Fiyatlar Yüksek, Alım Gücü Düşük

PAZAR YERİNDE  ALIŞVERİŞ DURGUNLUĞU

Tam kapanmaya bir gün kala, 29 Nisan 2021 Perşembe gün, Pozantı’da Pazar karmaşası yaşandı. Alay yolunda Pazartesi gün, İlçe Merkezinde ise Cuma günleri kurulan semt pazarların da,  Cuma Pazarı, tam kapanma nedeni ile, bir gün önceye çekildi.

Çarşamba gün, belediye hoparlörden yapılan anonslara rağmen, pazarcıların büyük bir bölümünün, gelmemiş olmaması nedeni ile, vatandaşlar sebze, meyve ve diğer gıda maddeleri alımında, önemli sıkıntılar yaşadıkları gözlendi.  

YETERSİZ TEZGAHLAR

Cuma Pazarının devamlı esnaflarından biri olan Esat İpek adlı pazarcı ile, yaptığımız ayak üstü sohbette, bize şunları söyledi:

“Öncelikli olarak, sebze- meyve ve gıda fiyatları yüksek olup, vatandaşların alım güçlerinin çok üstünde. Bundan dolayı da, pazarcılar getirdikleri sebze ve diğer gıda maddelerini satmakta çok zorlanıyorlar. Yanı sıra, pazarın bir gün önceye, Perşembe gününe alınmış olmasında, yeteri kadar duyurulamadı.

ALIM GÜCÜ DÜŞÜK

Sabah saatlerinde kısa bir süre, yoğunluk yaşanmasına rağmen, vatandaşın alım gücünün yeterli olmayışı, alışverişi de olumsuz etkiledi.

Başta domates, biber, salatalık gibi, mutfakların vazgeçilmezi olan, diğer sebze ve meyvelerin yanı sıra, kuru gıda  maddelerinde de, satışlar oldukça düşük oldu. Bundan dolayı da, pazar erken kapanmaya başladı.  Biz de biraz sonra, tezgahı toplayacağız” dedi. ( Haber: Hayriye Eroğlu)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER