1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

GAZETECİLERE BU SENE BÜYÜK İLGİ

GAZETECİLERE BU SENE BÜYÜK İLGİ
Bu haber 14 Ocak 2019 - 10:45 'de eklendi ve 630 views kez görüntülendi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlandı.

GAZETECİLERE BU SENE BÜYÜK İLGİ

Gazetecilerin çalışma haklarında, önemli iyileştirmeler getiren,1961 yılında yürürlüğe giren, 212 sayılı yasanın yıl dönümü olan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramının 58. Yıl Dönümünde, başta siyasiler olmak üzere, diğer sivil toplum örgütleri de Gazetecilere, bu sene çok büyük ilgi gösterdiler. Yayınladıkları bildirilerle, Basın Özgürlüğüne değindiler. Gazetecilerin, Özgür ortamda görev yapmaları gerektiğini savundular. Sırf, mesleklerini yaptıklarından dolayı, çeşitli baskılara maruz kalarak, cezaevlerinde bulunan, basın çalışanlarının serbest bırakılması, veya tutuksuz olarak yargılanması gerektiğini, savundular.

DESTEKLER

Pozantı’da, yaklaşık 20 yıldan beri, haftalık olarak yayın hayatını sürdürmekte olan, Milli Mücadelenin Kalesi POZANTI GAZETESİNEDE bu sene gösterilen ilgi ve destek, geçmiş yıllara göre çok farklı oldu. Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’ı arayarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günün Kutladı. İlçe de, sürdürmekte olduğu yayınlarından dolayı da, tebrik etti.

Siyasi çalışmalar nedeni ile, Ankara’da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’da, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’ı bizzat arayarak, 10 Ocak Bayramı dolayısıyla, tebrik ettiler. Başarılar dilediler. CHP Pozantı İlçe Başkanı ve Millet İttifakının Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu ile, eşi CHP Kurultay Delegesi Pelin Eroğlu’da, Gazetemiz Bürosuna gelerek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla, İmtiyaz sahibimiz Tamer Ünal şahsında, çalışanlarına başarılar dilediler. Yayınlarımızda sürdürmekte olduğumuz, tarafsızlık ilkesinin de, takdirle karşılandığını belirttiler.

ÇAY’DAN BAYRAK

Ankara dönüşü,11 Ocak 2019 Cuma gün sabah, büromuza ayrıca birde nezaket ziyaretinde bulunan, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, tekrar 10 Ocak gününü kutladı. Ve büyük bir jest yaparak, kendisinin özel olarak hazırlattığı, simli çerçeveli ve aynı şekilde simli Ay yıldız motifli, Şanlı Bayrağımızı hediye ederek, büyük bir farkındalık yarattı.

DİĞER KUTLAMALAR

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti tarafından bir dizi etkinlikle kutlandı.
“Basını özgür olmayan toplum özgür olamaz”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti tarafından bir dizi etkinlikle kutlandı. Gün nedeniyle ilk olarak ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleri Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Basın Anıtı’na geçildi. Atatürk Anıtı’ndaki törene CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Baro Başkanı Av.Veli Küçük, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP İl Başkanı Emrah Kozay, CHP eski Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Sarıçam Basın Danışmanı Şükrü Gedik, Yüreğir Basın Danışmanı Ramazan Uçuk, Adana ASKF Genel Başkanı Ahmet Bozan, TSYD Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın, ASGD Adana Şube Başkanı Mustafa Boz ile gazeteciler katıldı.

Basın Anıtı’na Başkan Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter Ömer Üney, Mali Sekreter Mutlu Mete, Yönetim Kurulu üyeleri Süreyya Uri Aksoy, Sefa Saygıdeğer, Hüseyin Arat çelenk koyup saygı duruşunda bulunduktan sonra İletişim Meslek Lisesi’nden bir öğrenci Basın Özgürlüğü meşalesini yaktı.Basın Anıtı’nda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ÇGC Başkanı Cafer Esendemir yaptı. Esendemir konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Geçmişte bayram olarak kutladığımız 10 Ocak artık bayram olmaktan çıktı. Her geçen gün daha da ağırlaşan koşullarda görev yapmaya çalışan gazeteciler, çeşitli baskı, yıldırma ve tehditlerle karşı karşıya kalmaktadır. Demokrasilerde 4.kuvvet olan basın; yapıcı, objektif ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla hareket ederek aslında yönetenler ile vatandaş arasında köprü görevi görmektedir. Meslek onurunu ve etik değerleri koruyan basın emekçileri, insan hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi, halkın haber alma hakkının kullanılması, doğru ve objektif habercilik anlayışından hareketle görevlerini yerine getirirken bir dizi sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Gazetecinin editöryal bağımsızlığının korunması, halkın bilgi edinme hakkının yanı sıra ifade Kalite Derneği Başkanı Zeynep Kırılmış, İletişim Meslek Lisesi öğrencileri ile gazeteciler katıldı. İletişim Meslek Lisesi öğrencileri törene katılan gazetecilere karanfil dağıtıp 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Bu yıl ki, 10 Ocak çalışan Gazeteciler Bayramına, başta siyasiler olmak üzere, sivil toplum örgütü temsilcilerinin gösterdiği, bu yoğun ilgi ve destek son derece, dikkat çekici oldu. Özellikle, yerel seçim çalışmalarının başladığı günümüzde, Basın -Yayın organlarının yayınlarının, seçim sonuçlarını, önemli ölçüde etkileyeceğinin de, bir işareti olarak değerlendirildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER