1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

GAZETECİLİK

GAZETECİLİK
Bu haber 06 Kasım 2023 - 9:56 'de eklendi ve 660 views kez görüntülendi.

     GAZETECİLİK

İki üç gündür kötü nezleyim. Kolum kanadım kırık. Başımı yastıktan kaldıramıyorum. Burnum çeşme gibi akıyor. İnsanlarımızın “Paçavra hastalığı” dediği bu illet, beni fena etkiledi. Sanıyorum bu olayda, kafa kağıdımın eskimiş olmasının da etkisi var. Neyse, lafı fazla uzatmadan konumuza dönelim.

Bu kez yine mesleğimizden bahseceğim. Bunu yaparken, Ceyhan’da yayınlanan “İLERİ Gazetesinden” söz edeceğim. Bir çok defa anlattım. Yazmaya başlamadan önce, araştırma yapıyorum. Bugün Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin Üyelerini tanıtmaya başlayacaktım. Ancak bilgisayarımda bu konuda araştırma yaparken, “İleri Gazetesi” ile ilgili bir bilgi geçti elime. Ve tabii ki önceliği bu bilgi aldı.

*****

İleri Gazetesi Adana’nın Ceyhan ilçesin’nde yayınlanıyor. Tam bir “yerel medya” örneği. 1949 yılında yayın hayatına başlamış. Yani şu anda 74 yaşında.  Gazete kendini şöyle tanımlıyor:

“Ülkeni ve insanlarını sevmeye, doğru-dürüst olmaya, garip gurebanın hakkını savunmaya, Kamu malına, yetimin hakkına göz dikenlerle mücadele etmeye, söz vereceksin. Ondan sonra gazeteciyim diyeceksin… Bu vasıfların üstüne bir de YÜREKLİ olacaksın….
Değerli okuyucular. Sizlere 1949 yılında yayın hayatına başlamış ve başladığı günkü heyecan ve kararlılığından hiçbir zaman taviz vermemiş İLERİ GAZETESİ’nden bahsedeceğim… 
Kurtuluş Savaşında, Toros Dağlarının eteklerinde, tren vagonlarında, yağlı kağıda basılarak, İstiklal Mücadelesine destek veren YENİ ADANA Gazetesinden sonra, yayın hayatını hiç ara vermeden sürdüren ve Adana’da en eski yaşayan gazete olma özelliğini de elinde bulunduran İLERİ GAZETESİ, 74. yılını kutlamanın heyecanını yaşıyor.. 
Verimli toprakların, sıcak insanların yaşadığı Adana’mıza bağlı Ceyhan ilçemizde, İLERİ GAZETESİ’ni 1949 yılında Mehmet Selçuk kuruyor… Şimdi ise Halit Selçuk gazetenin yayın hayatını sürdürüyor.
Dile kolay… 65 yıl… Her türlü ekonomik sıkıntıya göğüs gereceksin, baskılara, menfaat çetelerine boyun eğmeyecek, dik duracaksın… Kamu yararını herşeyin üstünde tutacak ve yayın hayatına hiç ara vermeden devam edeceksin.. 
İşte bunu başaran İLERİ GAZETESİ, her yeni günü yeni bir heyecan ve yeni bir başlagıç olarak kabul ediyor ve okuyucularıyla yayın hayatında 74.yılı geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyor.

Ekonomik ve sosyal açıdan, hergün biraz daha büyüyen ve gelişen Ceyhan’ın kalkınmasına, elinden geldiği kadar katkı koymaya çalışan İLERİ GAZETESİ, gücünü okuyucularından alıyor.. Abone usulü ve gazete bayileri aracılığı ile de, okuyucularına ulaşıyor..
32 yıldır Adana’da gazetecilik yapıyorum… Mesleğin her alanında görev yaptım… Boya kokusunu da, makine sesini de, en üst düzey yöneticilerle yapılan basın toplantılarını, röportajları, haber yazarken gösterilen titizliği de iyi bilirim.. 
Ne zaman bir yerel gazete hakkında yazı yazmak istesem heyecanlanırım.. Bir gazetenin ne zor şartlarda hazırlandığını, verilen emeğin büyüklüğünü, okuyucunun eline ulaşıncaya kadar geçen evreleri düşünürüm… Ve bu emeği veren insanlara da hep saygı duyarım…. 
İLERİ GAZETESİ’nin sahip ve çalışanlarını kutluyor ,  nice 74. yaşlara diyorum…”

*****

Bu açıklamaların üstüne söz üretmenin, bir anlamı yok. Biz de “İLERİ Gazetesi”ni kutluyoruz. Köşe yazılarımızı okumakta olduğunuz Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesinin de, aynı titizlik ve aynı heyecanla, doğruların peşinde koştuğunu, söylemeden edemeyeceğim.

Bu seferlik de bu kadar.

Kalın Sağlıcakla.

Pozantı Gazetesi’nde beni okumaya devam edin.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER