1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“GAZETELER BİR BİR KAPANIYOR”

“GAZETELER BİR BİR KAPANIYOR”
Bu haber 03 Haziran 2019 - 10:53 'de eklendi ve 656 views kez görüntülendi.

TGF 58. Başkanlar Konseyi Sonuç Bildirgesi Açıklandı

“GAZETELER BİR BİR KAPANIYOR”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu(TGF) 58.Başkanlar Konseyi Toplantısı, Osmanlı İmparatorluğunun ilk başkenti, hem tarihi yapıları hem de doğal güzellikleri ile bilinen Bursa’nın Gürsu ilçesindeki Adrenalin Park’ta, yurtiçi ve yurt dışından gelen 103 yaygın ve yerel basın temsilcisinin katılımıyla gerçekleşti.
ASGD’nin ev sahipliğinde yapılan ve dört günü kapsayan etkinliğin ilk gününde, katılımcı cemiyet başkanları ve temsilcileri ile yurt dışından gelen genç gazeteciler karşılandı.
İkinci günü sabahı, ASGD 2. Uluslararası Spor ve Turizm Zirvesi paneli yapılırken, öğleden sonraki programda, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Konseyi, Yönetim Kurulu ve Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı toplantıları gerçekleştirildi.Yapılan toplantılar sonrası, TGF 58. Başkanlar Konseyi Sonuç Bildirgesi ise, şu şekilde oluştu:

“GAZETELER BİR BİR KAPANIYOR
Özellikle son yıllarda büyük kan kaybı yaşayan yerel basında, gazete işletmelerinin kapanış haberleri bir biri ardına geliyor ve bu durum Anadolu basını başta olmak üzere, yazılı basın için büyük tehlikenin kapımıza kadar geldiğini ortaya koyuyor. Bilinmelidir ki, Anadolu basını milli mücadele döneminde güzel ülkemizin gözü, kulağı, sesi olmuştur. Bu gözün, göz göre -göre kör olmasına göz yumulması, bu sesin hem de kökünden kesilmesine sessiz kalınması, içinde bulunduğumuz süreçte ülkemizin üzerine çöken kara bulutların, halkımıza doğru dürüst anlatılamaması anlamına gelecektir. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, devletin ilgili birim yöneticilerine düşen tarihi görev ve sorumluluk, adeta kan ağlayan Anadolu basınının maddi manevi sorunlarına ivedi olarak el atmak, derhal çözüm bulmaktır. Her şeye rağmen varını yoğunu seferber ederek yaşama mücadelesi veren basın emekçileri, yetkililerden bu süreçte haklı olarak somut adımlar beklemektedir.

GAZETECİLER GÜVENDE DEĞİL
Ekonomik anlamda zaten herhangi bir güvenceye sahip olmayan gazetecilerin katmerleşen derdine ne yazık ki bir de can güvenliği sorunu eklenmiş durumda. Son tahlilde, gazeteciler kamu görevi ifa eden basın emekçileridirler ve halkın haber alma hakkını yerine getiren demokrasi neferleridirler. O nedenle de devlet tarafından mutlak surette, öncelikle can ve mal emniyeti sağlanması gereken vatandaşların başında basın çalışanları gelmektedir. Gazetecilik mesleğini, zaten bin bir güçlük altında ve her türlü tehdide rağmen icra etmeye çalışan meslektaşlarımız, bugünkü süreçte açık saldırıya uğramakta, acımazsızca darp edilmekte ve öldüresiye dövülmektedir. Basın hürriyeti konusunda güvence arayışı içerisinde olan meslektaşlarımız, şimdilerde de haklı olarak can güvenliği endişesi taşır olmuşlardır. Unutulmamalıdır ki, gazetecilerin tehdit, baskı ve saldırılarla sindirilmesi aslında

“BORCU YOKTUR” YAZISI GAZETELERİ ZORA SOKUYOR
Resmi ilan alma hakkına sahip olan vasıflı gazetelerden, 1 Temmuz’dan itibaren vergi dairesinden almaları istenecek “borcu yoktur” yazısı, geçmişte yaşanan büyük sıkıntıyı yeniden ortaya çıkaracaktır. Bu zorunluluğun kaldırılması veya en azından erteleme süresinin yeniden uzatılması şarttır. Aksi taktirde, zaten zor şartlarda yayınını sürdüren bir çok gazetenin daha da güç duruma düşmesi kaçınılmaz olacaktır.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER