1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

GAZETELER ZOR DURUMDA

GAZETELER ZOR DURUMDA
Bu haber 20 Mayıs 2019 - 9:36 'de eklendi ve 761 views kez görüntülendi.

Yatırımlar Durdu. İhaleler Yapılamıyor

GAZETELER ZOR DURUMDA

Yorum Haber: Tamer ÜNAL

Ülkemizin, 23 Haziran 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine kitlenmiş olması, darboğazda olan ekonomiyi de, adeta çıkmaza doğru sürüklemeye devam ediyor. Her kesimin, bu ekonomik gidişattan olumsuz etkilenmesi ile, yaşam şartları da her geçen gün, giderek ağırlaşıyor. Bu endişe verici gidişattan, başta yerel gazeteler olmak üzere, yaygın basın organları da nasibini alıyor.

YATIRIM YOK

Devlet yatırımlarının, kamuoyuna duyurucusu olan ve Basın İlan Kurumu Müdürlükleri aracılığı ile dağıtılan, resmi ilanlarda, son derece azalmış durumda. Geçmiş yıllarda, Nisan ve Mayıs aylarının yatırımların başladığı, sezon olması dolayısıyla, özellikle yerel gazetelerin yaşam kaynağı olan resmi ilanlar, bu sene ise, yok denecek kadar azaldı. Dolayısıyla da, dağıtımı da yapılmayan bu resmi ilanlar, özellikle yerel gazeteler için, sonun başlangıcı olma durumuna geldi.

HIZLA ARTIYOR

Üretim girdilerinin, tamamı ithal olan gazeteler, doların artışının bir türlü önlenemeyişi sonrası, gazetelerin baskı maliyetleri de, günlük olarak artış gösteriyor.Başta kağıt olmak üzere boya, kalıp ve benzeri maddelerin ithal ve dolar kuruna bağlı olması nedeni ile giderlerin, her geçen gün artmasının yanı sıra, belli sayıda sigortalı çalıştırma zorunluluğunun da, masraf hanesine eklenmesinin yanı sıra, sigorta, stopaj, kdv gibi diğer giderleri de, basının sırtında kambur olmaya devam ediyor. Bu aşırı giderler ve maliyet artışları sonrası da yerel basın, yayın hayatını devam ettirememe tehlikesi ile, karşı -karşıya kalmıştır.

SES YOK

Basın çalışanlarını temsil eden, mesleki kuruluş temsilcilerinin ise, bu olumsuz gidişat karşısında, yeteri kadar tepki koyamayıp, seslerini duyuramıyor olmaları da, tenkit konusu olmayı sürdürüyor.

İKİ GAZETE KAPANDI.

Basın İlan Kurumu aracılığı ile dağıtılan, resmi ilanların yok denecek kadar azalması da, olumsuz etkilerini göstermeye başladı.  Adana’nın Ceyhan İlçesinde, 20 yıldır yayınlarını günlük olarak sürdürmekte olan iki gazete, artışı devam etmekte olan, maliyetler sonrası, yayınlarına son vererek, gazetelerini kapattılar. Baskı tesislerini de satarak, yayın hayatından çekildiler.Adana da, diğer bir çok yerel gazetenin de, bu hazin sona doğru gidiyor olması, basın çalışanları arasında da, büyük bir tedirginlik yaratıyor. Kamuoyunun, gözü -kulağı -sesi ve nefesi olan yerel gazetelerin, mecburen yayın hayatlarından çekiliyor olması da, ülkenin geleceği açısından hiçte umut verici olmuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER