1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“GAZETEMİZ GÜNDEME GETİRDİ GÖKBEZ OKULU AÇILMA AŞAMASINDA”

“GAZETEMİZ GÜNDEME GETİRDİ  GÖKBEZ OKULU AÇILMA AŞAMASINDA”
Bu haber 20 Eylül 2021 - 10:50 'de eklendi ve 767 views kez görüntülendi.

Milli Eğitim Müfettişi Velilerle Görüşüyor…

“GAZETEMİZ GÜNDEME GETİRDİ GÖKBEZ OKULU AÇILMA AŞAMASINDA”

Gazetemizin Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı’nın, iki haftadır yayınları arasın da yer alan,“Gökbez İlkokulunun kapalı tutuluyor olmasının yanı sıra, Pozantı da eğitim görmekte olan Ortaokul ve Lise Öğrencilerinin de, servis sorunlarının çözümü konusunda, önemli gelişmeler olmaya başladı.

MÜFETTİŞ GELDİ.

Bu gelişmelerle ilgili olarak, Adana’dan gelen İl Milli Eğitim Müfettişlerinden bir görevli, Gökbez Mahallesine geldi. Velilerle tek- tek Gökbez okulunun durumunu görüşmeye başladı.  

Müfettiş,  okulun açılıp açılmama konusu ile ilgili olarak tutacağı raporu, Adana Valiliğine verecek. Valilikte bu raporu, Milli Eğitim Bakanlığına gönderecek. Bakanlığın da alacağı karar sonrası, Gökbez Okulunun eğitim kaderi belli olacak.

İSTEMİYORLAR…

Yaklaşık 1.5 yıldır, virüs salgını nedeni ile yapılamayan yüz -yüze eğitimin, bu öğretim yılında başlaması ile birlikte, salgının eğitim alanında yarattığı sıkıntılar da, tek- tek ortaya çıkmaya başladı.

Bu olumsuzluklardan en önemlisi, ilkokul öğrencilerinin uzaktan eğitimden yeteri kadar faydalanamamasına rağmen, hepsinin bir üst sınıfa geçirilmiş olması, öğretmen ve öğrenciler arasındaki uyumsuzluğu da, beraberinde getirdi.

Pek çok öğrenci bu olumsuzlardan dolayı da, okula gitmeme konusunda, velilerini sıkıntıya sokmaya başladılar. Bu konuyla ilgili olarak,  İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince de, öğrenci velilerine yapılan sınıf tercihi duyurusunun, Temmuz ayında sonlandırılması ile birlikte,  pek çok veli bu  başvuru süresini kaçırdıkları için, çocukları mecburen bir üst sınıftan, yüz- yüze eğitim almaya  başladılar.

TAŞIMA SIKINTISI

Yüz- yüze eğitimin başlaması ile birlikte, ortaya çıkan bir diğer sorun ise, öğrencilerin okula taşınması ile ilgili oldu. Bir buçuk yıldır okula gidemeyen öğrencilere, bu eğitim sezonun da, okula gitme konusundaki ulaşım sıkıntısı da, velilerin üzerine kaldı.

Gökbez Mahallesi bu taşımalı eğitimden, en fazla etkilenen yerleşim yerlerinden biri oldu. Yasa gereği, merkeze uzaklıkları 2 kilometre mesafeyi aşmayan yerel için,  Milli Eğitim Müdürlüklerince öğrencilere servis tahsisi yapılamıyor. Bu nedenle de  öğrenci servisinden mahrum kalan  Gökbezli veliler, mecburen  kendi özel imkanları ile çocuklarını, Pozantı’daki okullara götürülüp getirilmesi zorunluğu ile, karşı- karşıya kaldılar. Yanı sıra, eğitimin tam gün olması dolayısıyla, veliler çocuklarına, öğle yemeği götürme konusunda da, önemli sıkıntılar çekmeye başladılar.

KALDIRILDI.

Daha önceki yıllar da, Pozantı Belediyesinin tahsis ettiği servis otobüsleriyle, okullarına gidiş -geliş yapan öğrencilere, bir acı sürprizde Belediye den geldi.

Belediyenin, öğrenciler için kullanmakta olduğu, toplu taşım otobüsünün  yasal kullanım süresinin dolması ve sigorta şirketlerinin, bu  otobüsü sigorta yapmamaları üzerine,  Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’da, olası  üzücü  bir kazanın meydana gelmemesi için, bu otobüsü servis dışı bıraktı.

GÖREVİ

İller de ve İlçelerde, vatandaşların ve öğrencilerinde arasında bulunduğu, toplu taşım  ihtiyacını karşılamak, Belediyelerin ana görevlerinden biridir.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, öğrenci servis otobüsünü yukarıda belirtilen nedenlerle kaldırması sonrası, alternatif olarak yerine, öğrencilerin toplu taşıma ihtiyacını karşılayacak, bir başka araçta koymamıştır. Gökbez’li öğrenci velilerinin, okullarının tekrar açılması, veya taşımalı eğitim için, çocuklarına servis tahsis edilmesi konusunda,  kalabalık bir katılımla yapılan toplantıya, Ak Parti İlçe Başkanı Necati Şen ile, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, hazır bulunurken, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise, hazır bulunmadığı gibi, yerine bir temsilci bile göndermedi. Daha da ötesi, böylesi önemli bir konuyu, sanal ortamından bile paylaşmadı. Gazetemizin yayını sonrası da,  aşağıdaki okuyacağınız sanal ortam paylaşımını yaptı.    

HAREKETE GEÇİRDİ

Yayınları ile, halkın hakkının takipçisi olmayı sürdürmekte olan, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesinin,  yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte,  öğrenci ve velilerin  yaşamaya başladıkları  sorunları  gündem yaparak, eksiklikleri kamuoyuyla paylaşması sonrası, yetkililerin çözüm arayışına yönlendirdi.

AÇIKLAMA

Geçen hafta gazetemiz manşetinde yer alan, “ GÖKBEZ’İN OKUL SORUNU MÜFETTİŞ RAPORUNA BAĞLI” başlıklı haber üzerine, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Sanal ortamından aşağıdaki paylaşımı yaparak, kendince haklılığını savundu. Bu paylaşımı noktasına virgülüne dokunmadan, aynen yayınlıyoruz:  

PAYLAŞIM

“Pozantı Gökbez Mahallemizin yeterli öğrenci olmaması sebebiyle, okullarının kapanması nedeniyle, taşımalı eğitimden yararlanmak için geldikleri Pozantı Merkez okullarına 2010 yılından bu yıla kadar taşımalarını geçmiş yıllarda Adana Büyükşehir Belediyesinden Pozantı Belediyesi olarak aldığımız otobüs ile sağlıyorduk. Ancak bu yıl sigorta şirketlerinin yaşı ve kullanım mahsurları nedeniyle aracın sigortasını yapmadıkları için servis hizmeti veremedik. Mağdur olduğunu ifade eden Gökbez sakinlerinin durumu ile ilgili yaptığım açıklamamdır. Siyasi Şov değil, Çözüm Haktır.”

MERAKLA BEKLENİYOR

Gökbez Okulunun açılıp açılmayacağı, öğrencilerin eğitimlerinin ne şekilde devam ettirileceği kendileri ile birlikte, Pozantı Merkezindeki Ortaokul ve Lise öğrencilerini de kapsayan, öğrenci servis sorunun nasıl çözüme kavuşturulacağı, merakla beklenmekte olup, bizde bu sorunların takipçisi olmayı sürdüreceğiz. (Özel Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER