1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI.

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI.
Bu haber 26 Eylül 2022 - 9:00 'de eklendi ve 373 views kez görüntülendi.

Atatürk’e  Mareşallik Ünvanı Verilmişti.

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI.

Tarihimizin ayrılmaz bir parçası olan Şehit ve Gazilerimizi de, Ulusal  törenlerle anarak, şanlı günlerimizi geleceğe taşımaya devam ediyoruz.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921 tarihinde Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasından sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kararı ile, Mustafa Kemal Paşa’ya Gazilik unvanı ve Mareşallik rütbesi verilmiştir. 1934 yılında, Soyadı Kanunu çıkınca Atatürk, bu unvanını adının başına ekleyerek “Gazi Mustafa Kemal” olarak kullanmıştır. Bu onurlu günün yıl dönümü, Pozantı’da 19 Eylül 2022 Pazartesi gün kutlandı.

TÖRENLER

Saat 10.00’da, Kaymakam Vekili  Fatih Karamahmut ile, Belediye Başkan Vekili Murat Kutlu Anıta  Çelenklerini koydular. Törene, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Zafer Koz, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Nuri Dilek, İlçe Emniyet Müdürü Komiser Cem Doğaroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, kamu kurum, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri  ile, öğrenciler, bir kısım vatandaş da katıldı. Törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Sonrası, günle ilgili konuşmayı Jandarma Asb. Çvş.  Murat Törer yaptı. Ve özetle şunları söyledi:

“Bugün egemenlik, bağımsızlık, hürriyet ve vatanın bölünmez bütünlüğü gibi, kutsal değerler uğruna Şanlı tarihimizi oluşturan, destanlar yazdığımız savaşlarda göğsünü siper eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmaz üzere tüm Gazilerimizi, çoğunun adını bile bilmediğimiz isimsiz kahramanları anmak için, burada toplanmış bulunuyoruz. Gaziler günü vesilesiyle, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi, ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmetle anarken, tedavileri devam eden Kahraman Gazilerimize, acil şifalar diliyor, hayatta olan gazilerimizin değerli aile bireylerini, şükran ve minnet ile selamlıyoruz” dedi. Ve tören böylece sona erdi.  Protokol daha sonra,  Arzu Lokantasında, Gazi yakınlarına bir sabah kahvaltısı verdi. ( Haber ve Fotoğraflar: Hayriye Eroğlu)    

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER