1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

GAZİLER GÜNÜ KUTLANIYOR

GAZİLER GÜNÜ KUTLANIYOR
Bu haber 18 Eylül 2017 - 11:07 'de eklendi ve 1.180 views kez görüntülendi.

GAZİLER GÜNÜ KUTLANIYOR

Tarihimizin ayrılmaz bir parçası olan. Gaziler Günü Pozantı da da kutlanacak. 13 Eylül 1921′ de  kazanılan Sakarya Zaferi’nin hemen ardından, 14/15 Eylül gecesi, Batı Cephesi Kumandanı İsmet Paşa ile  Genelkurmay Başkanı Fevzi Paşa, Edirne ve Kozan Milletvekilleri sıfatıyla  Büyük Millet Meclisi Reisliği’ne cepheden telgrafla gönderilen önerge sonrası, Sakarya Meydan Muhaberesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM’since Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e, “MAREŞAL” rütbesi ile “GAZİ” ünvanı verilmiştir.

1984 yılından itibaren İstiklal Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri Türkiye Muharip Gaziler Derneği çatısı altında birleşmişler ve Osmanlı Devleti’nin son savaşları olan; Balkan ve Birinci Dünya Savaşı çok sayıda vatan evladının şehit olmasına, yaralanıp sakat kalmasına neden olmuştur. Yaralı, sakat, yorgun ve hasta olarak dönen askerlerin çoğu açlık ve yoksulluk nedenleri ile

sefalete düşmüşler bir kısmı da bu sefalete dayanamayarak hayatlarını kaybetmişlerdir. Cephelerden dönen ve aylarca maaş alamayan savaşın mağrur subayları da bu sefaletin bir parçası olurken, Savaş sonrası bütün bu olumsuz koşullar, askerleri sosyal ve ekonomik yönden birlik ve beraberlik içinde olmalarını, bir çatı altında birleşmeleri düşüncesinden yola çıkarak 19 Eylül’ün Gaziler günü olarak kutlanmasına karar verilmiş oldu.

Pozantı’daki Proğram aynen şöyle:

19 Eylül 2017 Salı Gün Saat 11.00’de Atatürk Büstü önünde yapılacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayacak olan kutlama töreninde, Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal Atatürk anıta çelenk koyacaklar. Günle ilgili konuşmayı ise, İlçe Jandarma Komutanlığından Asb. Kıdemli Çvş. Mustafa İçli yapacak. Akabinde, Pozantı Anadolu İmam Hatip Orta Okulu Örğencisi, Fatıma Nur Esen Şiir okuyacak olup, gün daha sonra, Şehit Aileleri ve Gaziler ile yemek orğanizasyonu ile son bulacak.

Haber: Hayriye EROĞLU

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER