1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

GECİKEN BORU HATTI DÖŞENMESİ ADANA BÜYÜKŞEHRİ YAKIYOR

GECİKEN BORU HATTI DÖŞENMESİ  ADANA BÜYÜKŞEHRİ YAKIYOR
Bu haber 28 Ağustos 2023 - 9:18 'de eklendi ve 341 views kez görüntülendi.

Artan Şikayetler, Çalışmaları Hızlandırdı.

GECİKEN BORU HATTI DÖŞENMESİ  ADANA BÜYÜKŞEHRİ YAKIYOR

Pozantı’ya sefa getireceği sözü ile, 10 ay önce AKSAGAZ tarafından başlatılan, taşımalı doğalgaz boru hattı döşeme çalışmalarının son etabında, fatura Adana Büyükşehir Belediyesine kesiliyor. Pozantı’lı da cefasını çekiyor.  

ÖNCESİ

Hastaneler mevkiin de, önce taşımalı doğalgaz depo tesislerinin kurulması ve sonrasında da Hastane, Alay ve Atatürk Caddesin de  döşenmeye başlanan doğalgaz boru hattı çalışmaları, deprem felaketi dolayısıyla ilgili firmanın çalışmalarını bu bölgelere kaydırmasıyla, aksaklıklar da başladı. Ana caddeler üzerinde, boru hattı döşenmesi sonrası oluşan çukurlar, mıcırla kapanmak istense de, yeterli olmadı. Bu yollar üzerinde, araçlar büyük hasar gördü. Zaman -zaman da,  trafik kazalarına sebep oldu.     

ATATÜRK CADDESİ

AKSAGAZ Firması Haziran ayı sonunda Büyükşehre iş bitimi teslimi yaptı. Yapılan kazılar nedeni ile, bu çalışmalardan en fazla etkilenen bölüm ise, Atatürk Caddesi oldu. Buradaki esnaf iş yapamadı. Vatandaşlar toz ve çamurdan adım atamaz  hale geldiler. Kaldırımlarında, taş ve molazlarla dolu olarak bırakılmasının yanı sıra, yazlıkçılarında gelmesiyle birlikte Atatürk Caddesinde, yürümek ve araç kullanmak imkansız hale geldi. Ara sokaklarda, yine boru hattı döşenmesinden önemli ölçüde etkilendiler.

TAKİPÇİSİ OLDUK

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, Doğalgaz boru hattı döşenmesi çalışmalarının her etabındaki oluşan aksaklıkları, sık -sık sütunlarımızdan dile getirdik. Yetkililer yetersiz, vatandaşlarda duyarsız kalarak haklarına sahiplenmediler.  Ancak aradan geçen uzunca bir süre sonra, şikayetler baş gösterdi. Fakat, çözümleyici hiçbir tedbir getirilmedi.  

İHALELER

Atatürk Caddesinin alt yapısının yapılarak, asfalt dökülmesinin muhatabı olan Adana Büyükşehri Belediyesi, yaptığı ilk asfalt ihalesinin artan zamlara takılması sonrası, ikinci ihaleyi yapmak zorunda kaldı. Bu ihaleyi alan firmanın, işi bırakması ile çalışmalar bir süreliğine durdu. Bu olumsuzluklar başta vatandaşlar, yaylacılar ve esnaflar tarafından yüksek sesle dilendirilmeye ve siyasi faturası da, Adana Büyükşehir Belediyesine  kesilmeye başlandı.  İşi yeni alan firmanın, kaldırımlar ve kanalizasyonları düzenlenmesi sonrası,  kaldırımlara bordür ve  kilitli parke taşı döşenmeye başlandı.  Ancak bu firmanın da henüz personel ve araç bakımından, yeterli ekipmanları Pozantı’ya getirmemiş olması ise  eleştirilerin devam etmesine neden oluyor.

ÖZÜR DİLİYORUZ  

Büyükşehir Belediyesi ile ilgili eleştirilerin sürdüğü bu çalışmalarla ilgili olarak,  kilitli parke taşı döşenen yerlerde bir inceleme yaptık. İlgili firma yetkilisi, bu gecikmenin kendilerinden kaynaklanmadığını, bir önceki şirketin işi bırakıp gitmesinin vebalinin, kendilerine yüklenmek istediğini belirttiler. Aksaklıkların ve gecikmenin muhatabının kendilerine olmamasına rağmen, Pozantı Halkından özür dilediklerini, kaldırım çalışmalarının bitmesi sonrası, asfalt dökümüne  geçileceğini belirttiler. Bunun da muhtemelen 10 gün içeresinde bitirileceğinin planlandığını söylediler. ( Özel Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER