1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

GÜNAN: “DESTEK OLMAYANLAR KARŞILIĞINI GÖRECEKTİR”

GÜNAN: “DESTEK OLMAYANLAR  KARŞILIĞINI GÖRECEKTİR”
Bu haber 07 Mart 2022 - 11:17 'de eklendi ve 603 views kez görüntülendi.

Başkan Çay’dan “AKÇATUR’un” İsteklerine “RED”

GÜNAN: “DESTEK OLMAYANLAR KARŞILIĞINI GÖRECEKTİR”

Akaryakıt fiyatlarına nerede ise, günlük yapılır hale gelen zamlardan, en fazla etkilenen  sektörlerin başında,  taşıma firmaları gelmektedir.

KÜLFET

Adana -Akçatekir -Pozantı ve Boğaz Mahalleri arasında, yaklaşık 25 yıldan beri Minibüsle Yolcu Taşımacılığı yapan Akçatur Taşıyıcılar Kooperatifi, bu zamlardan en fazla etkilenen firmaların başında yer alıyor.

Daha önceleri, 70 Minibüsle yolcu taşımacılığı yapan Akçatur Kooperatifinde, zamlar nedeni ile, yolcu ve sefer sayısında çok büyük düşüşler oldu. Günlük olarak sadece 8 araç ile ve  çok az sayıda  yolcu  ile hizmet veriyor  hale gelmesinin yanı sıra,  Sabah ilk, Akşam ise son araçların, yolcu da dahi olmasa  seferlerini yapma mecburiyeti, ek bir maddi  külfet olmaya devam etmektedir.

 ZİYARET

Bu sona doğru gidişe çare arayan, Akçatur Kooperatif Başkanı ve Dağdibi Muhtarı Refik Günan, geçtiğimiz hafta içerisinde, beraberinde bir gurup minibüs sahibi ile birlikte, Pozantı  Belediye Başkanı Mustafa Çay’a bir ziyarette bulunarak, katkı ve destek istediler.

KİRA İNDİRİMİ

Kooperatif Başkanı Refik Günan, Belediye Başkanı Çay’dan, kooperatif araçlarına yakıt ve maddi destekte bulunmasının, çok önemli olacağını belirtti.  Kooperatif olarak kendilerinin, yıllardır yolcu taşımacılığı ile, Pozantı ekonomisine büyük katkıda bulunduklarını şimdi ise,  kendilerinin desteğe muhtaç hale geldiklerini söyledi.  Yanı sıra da, Belediyenin Devlet Demir Yollarından ucuz olarak kiraladığı  ve kendilerine aylık 2.600 TL’ye kiraya verdiği, durak binası ve garajı için de, kira indirim isteğinde bulunarak, soruna çözüm getirmesi talebinde bulundular.  

YAPAMAM

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın makamında yapılan bu karşılıklı konuşmada, tarafların ses tonu giderek yükseldi. Çay, bu isteklerini yerine getiremeyeceğini, nedenin ise,  zamları kendisinin değil,  tefe -tüfe oranında  mecburen yapıldığını, bu bakımdan da herhangi bir kira  indiriminde bulunamayacağını söyledi. Akaryakıt desteği konusun da ise, sadece belli sayıdaki öğrenci servis araçlarına, katkısını devam ettireceğini söyledi.

GERİLDİ

Çay’ın bu olumsuz cevabı, Kooperatifi  Başkanı Refik Günan ve beraberindeki minibüs sahipleri arasında da, gerginliği başlattı. Konuşmaların ses tonu, giderek yükseldi. Başkan Refik Günan’ının, Çay’a hitaben yaptığı “ Bizim bu sıkıntılı günlerimizde sırt çevirip, bize destek vermeyenlere, bizden da  zamanı geldiğinde, aynı karşılığı fazlasıyla görecektir.’ şeklindeki  cevabı  ortamı daha da gerdi. Çay bu sözler üzerine, aşağıdaki cevabi konuşmayı yaptı:

TERK ETTİLER

“Bir Belediye Başkanı olarak, ben sana en büyük desteği verdim. Daha ne istiyorsun? şeklindeki konuşması üzerine, Başkan Günan’ının cevabı şöyle oldu:

“Siz bana, şahsi ve özel bir destekte bulunmadınız.  Zaten Benimde böyle bir talebim olamaz. Siz bir başkan olarak da, Dağdibi Köyüne yaptığınız hizmet, zaten görevinizdir. Onun dışında da, hiçbir katkı da bulunmadınız.” Şeklindeki cevap sonrası, beraberindeki minibüs sahipleri ile birlikte, biraz da sert bir şekilde, Başkan Çay’ın odasını terk ettiler. Günan, çevresindekilere yaptığı konuşma da seçilmiş bulunan, Pozantı Belediye  Meclis Üyelerinin de, Başkan Çay kadar bu olumsuzlukta, pay sahibi olduklarını da söyledi.   

  ZAM İSTEĞİ

Kooperatif Başkanı Refik Günan, geçtiğimiz Cuma gün Adana’ya giderek, UKAME toplantısında hazır bulundu. Adana’dan Karakışlakçı’ya gidiş- geliş yapan bir minibüsün, sadece akaryakıt giderinin 750 TL olduğunu, hiç olmazsa bunun bir bölümünü karşılaya bilmek için, istemiş oldukları zamla ilgili gelişmeleri izledi.

KARALAR’A TEKLİF     

Akçatur Kooperatif Başkanı ve Dağdibi Muhtarı  Refik Günan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a, daha önceden yaptıkları bir teklif ile ilgili olarak da, şu açıklamayı yaptı:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’a, bir teklifte bulunduk. Araçlarımızı Belediyeye verelim. Yolcu taşımacılığını siz yapın. Sadece, bizim araç şoförlerinin maaşını verin ve  sigortasını yapın. Bizde, Belediyenin bünyesinde çalışmış olalım. Böylece vatandaşlarda mağdur olmaz. Bizlerde  bu geçiş dönemini, Büyükşehrin desteği ile,  birlikte atlatmış oluruz . Ve hiçbir zamanda, biz ve çevremiz bu iyiliğin, altında kalmayız” dedi.

NE OLACAK?

Akçatur Taşıyıcılar Kooperatifi ile, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay arasındaki gerginlik, bu son gelişme ile, ortaya çıkmış oldu. Tarafların, bundan sonraki alacakları tavır da, Pozantı kamuoyunda merakla, beklenmeye başlamış oldu.  ( Özel Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER