1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

HALK EĞİTİMİN MUHTEŞEM SERGİSİ

HALK EĞİTİMİN MUHTEŞEM SERGİSİ
Bu haber 17 Haziran 2019 - 10:56 'de eklendi ve 638 views kez görüntülendi.

Üretimden Ekonomiye Dönüşen Başarı

HALK EĞİTİMİN MUHTEŞEM SERGİSİ

Özel Haber: Hayriye Eroğlu

Pozantı İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, başarılı çalışmalara imza atan çok önemli bir, sosyal kurumdur. Müdürlük görevini yürütmekte olan İbrahim Taytaş’ın, yenilikçi- girişimci ve kararlı tutumu, Halk Eğitimi her geçen yıl üst sıralara taşırken, toplumla olan ilişkisini de artırarak, eğitimi üretime ve ekonomik getiriye dönüştürmüştür.

COŞKULU SUNUM
Pozantı İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nün, yıl sonu sergileri, eğitmenlerin ve kursiyerlerin, el becerilerinin ve ürünlerinin sunumu şeklinde geçerdi.Tören de , rutin olarak yetkililer konuşur, sonra stantlar gezilir ve bir ikram ile sonlandırılırdı.Pozantı İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nün, 2018- 2019 yıl sonu töreni ise, bu sene çok muhteşem geçti. Atatürk Kültür Merkezindeki düzenlenen törenin açılışını, Kaymakam Muammer Sarıdoğan, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Ak Parti İlçe Başkanı Doğan Türkyılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, yaptılar.
Diğer protokol mensuplarının yanı sıra, CHP Pozantı Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu başta olmak üzere, Ak Parti İlçe Başkanı Doğan Türkyılmaz, MHP İlçe Başkanı Şeref Dinç, Belediye Meclis Üyelerinden sadece Ebru Doğucu ve Selçuk Coşkun’nun katıldığı sergiye, kursiyerlerin ve eğitici hocaların yanı sıra, kalabalık bir davetli topluluğu da, katıldı.

MÜZİKLİ SUNUM

Halk Eğitimin, bu seneki yıl sonu sergisi sunumunda, en dikkat ve takdir çeken bölüm ise, müzikli gösterilerin beden dili ile tasvirleri oldu. Bu yenilik yıl sonu sergisine de heyecan kattı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, Halk Eğitimi İlçe Müdürü İbrahim Taytaş, büyük takdir gören konuşmasında, özetle şunları söyledi:

KONUŞMA

“ Pozantı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2018-2019 eğitim öğretim yılı yıl sonu sergimize, hoş geldiniz. Şeref verdiniz. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün, “Beşikten Mezara Kadar Eğitim” ilkesi doğrultusunda, tüm bireylere hizmet vermeyi, Halk Eğitimi Merkezi olarak, kendimize amaç edindik.

7’DEN 70’E EĞİTİM

Kurumumuzda, 7’den 70’e kadar, her yaştan insanımıza bilgi, yetenek ve ihtiyaçları doğrultusunda, çeşitli eğitimler vermeyi amaçladık. El sanatları- giyim üretimle ilgili, kültürel ve sanatsal kurslara da ağırlık verdik.

EKONOMİK KALKINMA
Kadınlarımızın, ekonomik anlamda kendilerine ve ailelerine, katkı sağlamalarına vesile olduk. Onların, sosyal yönlerini güçlendirerek, aynı zamanda unutulmaya yüz tutan değerlerimizi, canlandırmayı ilke kıldık. Kırsal kalkınmaya, destek olmak amacıyla, köylerde yaşayan vatandaşlarımıza yönelik, kursların açılmasına vesile olduk.

MESLEK EDİNDİRME

Bunun yanında, İŞKUR ile imzalanan protokoller çerçevesinde, meslek edindirme kursları düzenliyoruz.
İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, İlçe Tarım Müdürlüğü, 80. Yıl Devlet Hastanesi ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde, farklı alanlarda kurslar açtık.İlçemiz okullarında, öğrenim görmekte olan Suriyeli öğrencilerimize, Türk eğitim sistemine entegre olabilmeleri adına, Türkçe Öğretimi kursları düzenledik.

SONUÇ VE TEŞEKKÜR

Pozantı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak, 2018-2019 eğitim öğretim yılında, 141 adet kurs açarak, 2110 vatandaşımıza eğitim verdik.
Yaptığımız tüm çalışmalarda, desteklerini bizlerden esirgemeyen, bizi her zaman cesaretlendiren, Sayın Kaymakamımız Muammer Sarıdoğan’a Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Çay’a, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüdaverdi Yıldız’a, öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize, kursiyerlerimize ve çalışmalarımızda katkısı bulunan herkese, huzurlarınızda teşekkür eder, sergimizin ilçemize hayırlı olmasını dilerim” dedi. Devamında Kaymakam Sarıdoğan , Belediye Başkanı Mustafa Çay beraberindekilerle birlikte yaklaşık iki saat süre ile, her satandı tek- tek ziyaret etti. Eğitmen ve kursiyerlerden bilgi aldı. Kendilerini tebrik etti. Destek olacaklarını söyledi.

VE İKRAM

Sergi daha sonra, yine kursiyerlerin hazırlamış olduğu, nefis yaprak sarması başta olmak üzere, diğer çeşitli ikramlarla sona erdi.
Kaymakam Muammer Sarıdoğan, bu ikram sırasında yaptığı konuşmada, Halk Eğitim Merkezine bir overlok makinası alınacağını, acil ihtiyaç hissedilen tüm teknik malzeme desteğinin de sağlanacağını, ekonomik ve iş istihdamı sağlayan bu çalışmalara, sınırsız katkı sağlanıyor olmasının bir devlet politikası olduğunu belirterek, İlçe Halk Eğitim Müdürü İbrahim Taytaş başta olmak üzere, eğitmenlere, kursiyerlere ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER