1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

HALK EKMEK TARTIŞMASI

HALK EKMEK TARTIŞMASI
Bu haber 10 Şubat 2020 - 8:41 'de eklendi ve 735 views kez görüntülendi.

 HALK EKMEK TARTIŞMASI  

MECLİS’DEN  ŞEHİTLERİMİZE SAYGI DURUŞU

Pozantı Belediye Meclisinin, Şubat Ayı Olağan toplantısı, geçen hafta Perşembe gün yapıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın açış konuşmasında, Ülkemizde son günlerde art- arda meydana gelen olaylarda, şehitlerimiz ve can kayıplarımızın oluşturduğu üzüntünün, yüreklerimizi yaktığını belirtti. Çay, her toplantı öncesinde yaptığı gibi, aylık değerlendirmeleri ile, meclis üyelerini bilgilendirdi. Ve şunları söyledi.

ÇAKIT TAŞTI.

Pozantı’da, 5 Şubat 2020 öğleden sonra başlayan ve 6 Şubat Perşembe gecesine kadar, hiç ara vermeden devam eden, fırtına eşliğinde  yağan yağmur, 80 yıldan bu yana hiç yaşanmamıştır.

Eskikonacık ve Tekir’den aşağı inen korkunç derecedeki sel suları, demir yolu menfezlerini de  aşarak, Çakıt Çayını sele dönüştürmüştür. Körkün Çayın de ise, tehlike büyük olup, Büyükşehir ekipleri  de burada çalışma yapmaktadır. Civar mahallerde de dereler aşırı derece de taşmış olup, Çakıt Çayı da sele dönüşmüştür.Ak Köprü ve Şeker Pınarı da seller altında kalmıştır.

TEŞEKKÜR

Buradan, Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ediyorum.  Pozantı- Belemedik arasında bulunan eski çöplüğün bulunduğu alanın önündeki Çakıt deltasını, taş duvarlarla kontrol aldırmasının, olumlu sonuçlarını, bugün yaşamaktayız. Kaymakamlık ve Belediyenin ortak katkısı, DSİ’nin çalışmaları sonrası yapılan tahkimat, eski çöplük alanını ve orman fidanlığını, sel ve erozyondan korumuştur. Bu vesile ile, Sayın Kaymakamımıza da aynı şekilde teşekkür ediyorum” Dedi.

KÖTÜ GÜNLER YAŞIYORUZ

Belediye Başkanı Mustafa Çay, son günlerde yaşanan Doğal Afetlerle ilgili olarak da,  şunları söyledi:

“Ülke olarak, son günlerde çok kötü doğal afetlerden geçiyoruz.  Devletimize Allah Yardım etsin. Sayın Bakanlarımız, deprem bölgesinde gece -gündüz demeden yerinde durum tespiti yaparak, yardımların dağıtımında ve yerlerine ulaştırılmasının koordinasyonunu sürdürüyorlar.

İlçemizde, kendi imkanları dahilin de deprem bölgesine gerekli yardımları ulaştırmışlardır. Bunlardan, Alpin Su,  Danone Hayat  birer tır su ile,  depremzedelere ilk yetişen ekipler olmuşlardır. Kaymakamlığımızın organizasyonunda da, bir tır gıda  ve benzeri yardımlar yine felaket bölgesine ulaştırılmıştır.”

ŞEHİTLERİMİZE RAHMET

Belediye Başkanı Mustafa Çay, açıklamasının bir diğer bölümünde İdlip ve Van  şehitlerimize de değinerek, şunları söyledi:

 İdlip’de hain ve kalleş saldırı sonrası, Van’da çığ altında  kalanları kurtarmak isterken, şehitlik mertebesine ulaşan askerlerimiz başta  olmak üzere,  diğer sivil vatandaşlarımıza da, Yüce Allah tan Rahmet, kederli ailelerine başsağlığı,  yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Bir başka üzücü olay ise, Sabiha Gökçen hava alanına iniş yapmak isteyen bir uçağımızın üçe bölünerek yanması sonrası, ilk plan da üç şehidimizin ve çok sayıda yaralımızın olması da, yine ülkemiz açısından son derece üzücüdür. Bu olayda da hayatına kaybedenlere, Yüce Allahtan Rahmet yaralananlara ise, geçmiş olsun diyerek, açıklamasına şöyle devam etti:

GÜÇLÜ ÜLKEYİZ

Bütün bu olaylarda, Devletimizin  yardımları ve  her daim yanlarında olmaları, Türkiye Cumhuriyeti olarak güçlü bir ülke olduğumuzu,  yaşadığımız tüm bu olumsuzluklara rağmen, birlik ve beraberliğimizi, sergilemeye devam ediyor olmamız son derece önemli  ve gurur verici bir bütünleşmedir.

Bir başka olayı ise, şiddetle kınıyorum. Avrupa Parlamentosun da bir Yunanlı parlamenterin Bayrağımıza yaptığı hain ve alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetleniyorum. Devamında ise  bu hain parlamenteri, toplantı salonundan çıkaran, Avrupa Birliği  Dönem Başkanı  Alman parlamentere de, teşekkür ediyorum” dedi.

 KORONO VİRİSÜNE DUYARLIYIZ

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, açıklamasının devam bölümünde, korona virüsüne de değinerek, şunları söyledi:

“Pozantı Belediyesi olarak, hijyen konusuna son derece önem vermekteyiz. Tüm kamu- kurum ve okullara, el yıkama dezenfektan maddesi dağıttık. Bu çalışma ile de, korono virüsüne karşı olan, tedbir duyarlılığımızı da, Pozantı Halkı ile paylaşmış olduk.”

ÇÖP ARABASI  

Başkan Çay, yeni alınan çöp arabası ile ilgili olarak da, şunları söyledi:

“Çevre Bakanlığımız tarafından hibe edilen çöp kamyonu, araç filomuza dahil edildi. Bu konuda desteklerini veren, MHP İl Başkanı Bünyamin Avcı ve Ak Parti İl Eski Başkanı Şerif Güler, ve Bakanımız Jülide Sarıeroğlu’na, Pozantı Ak Parti İlçe Teşkilatına, teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

YAŞAM PARKI

Başkan Çay’ Akçatekir de yapımı devam etmekte olan, ancak kış şartları nedeni ile, çalışmaların durdurulduğu Yaşam Parkla ilgili olarak da şunları söyledi:

“İller Bankası aracılığı ile, tahsisi yapılan 500 BİN TL’nin 60 BİN TL’si kaldı. Harcamayı, Belediye olarak biz yapmadık. Alınan malzemelerin fatura karşılığı ödemesi, İller Bankasınca yapıldı. Yine bu konuda, emeği geçen Bakanımız, Ak Parti Genel Başkanı Yardımcısı Sayın Jülide Sarıeroğlu’na ve katkı koyan tüm herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ

Çay Gazetemizin bir önceki nüshasında, geniş bir şekilde haberleştirdiğimiz, Atatürk kültür Merkezi ve Vagon Kafe ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapımını gerçekleştiren önceki Belediye Başkanlarından Şemsettin Ünver ile, Dönemin Kültür Bakanı Timurçin Savaş’a ve sonrasında tadilatını yapan yine Önceki Belediye Başkanların dan Yılmaz Doğan’a teşekkür etti.

EKMEK TARTIŞMASI

Pozantı Belediye Meclisinin Şubat Ayı Olağan Toplantısında, Başkan Çay’ın yaptığı sunum ve açıklama konuşması sonrası, Belediye Meclis Üyelerinden Yusuf Arısoy, söz alarak şunları söyledi:

“Sayın Başkanım. Açıklamalarınız dan ve yaptıklarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ancak, bir önceki toplantı da ben bulunamadım. Halk ekmekle ilgili yaptığınız ve gazetede yayınlanan haberinizdeki son bölümde yer alan “ ALTINDAN KALKAMASSINIZ” ibaresi bizleri üzdü. Çok sayıda telefon aldım” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

EN KÖTÜ EKMEĞİ YİYORUZ

“Pozantı’lı, tarihinde  en kötü ekmeği yiyor. Karadeniz Fırınları Sahibi Adil Çakmakçı, bizim de  sevdiğimiz bir abimiz. Ancak, buna çözüm olarak, halk ekmeğin getirilmesi için, önceki toplantı  da  talepte bulunan, Meclis Üyelerimizden Fatih Yenel’e yaptığınız,  “Bunun altından kalkamazsınız”  şeklinde  gazete de yer alan açıklamanız,  bizi üzdü. Rencide etmek ya da, eleştirmek için söylemiyorum. Bir çok İlçe Belediyesi yeni fırına müsaade ederken, Pozantı Belediyesinin, yeni fırın izni vermeyişi,  bizi rahatsız ediyor. Diğer Belediyeler, uygunluk sağlanması şartı ile  yeni fırın açıyorlar. Sizden bu konuda  kalıcı çözüm bekliyoruz” dedi.

YETKİ BÜYÜKŞEHİR DE

 Başkan Çay,  bu konuyla ilgili yaptığı açıklama da, ekmek fabrikası yapımının, Büyükşehir Belediyesi uhdesin de olduğunu, önceki dönem Belediye Meclis Üyelerinden Hasibe Gültepe’nin de, bu konuda başlattığı  çalışmaların,  bu yasaya takıldığını belirtti. 

 Büyükşehir Ekmek fabrikasının da, zarar ettiğini Söyledi. Çay, kendisinin kanunlara uygun hareket ettiğini dile getirdi.  Bunun dışında, hiçbir tasarrufta bulunamayacağını belirtti. Kayyım Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ın  yaptığı, yasal olmayan bir uygulamanın yarattığı cezai ödemeleri  ise, halen belediyenin yapmakta olduğunu ifade etti.  

Devamında, işten çıkarılan  üç işçinin, kendisi ve belediye hakkındaki yapmış oldukları sanal ortam  açıklamalarının, asala kabul edilemeyeceğini belirtti.  “ Biz kanuna uyar, Kanunu Uygularız”  diyerek konuşmasını noktaladı. 

MALZEME YAPILIYOR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, bazı uygulamaların siyasi malzeme haline getirildiğini, yine bazı meclis üyelerinin, kendisi ile ilgili nerelerde ne konuşulduğunu çok iyi bildiğini belirterek sizlerden destek bekliyorum” dedi.  

Belediye Meclis Üyelerinden  Gumru’ da, kendisinin halk ekmekle ilgili bir araştırma yaptığını Büyükşehrin de,   bu araştırmayı sürdürdüğünü ve  bahara doğru sonucunun alınacağını  belirtti.

ÖNLENEMİYOR

Belediye Meclis Üyelerinden Mehmet Say, Pozantı kaynaklı bir suyun, Konya’ya aktarılma çalışmalarının, artık başladığını, yaptığı araştırmalar sonrası, Pozantı Belediyesi olarak, bu gelişmenin önlenmesinin, mümkün olmadığını krokilerle  dile getirdi.     

 Bir diğer Meclis Üyesi Seyhan İnce’de, bu konuda bir araştırma içeresinde olduğunu, DSİ yetkilerinin, suyun Konya’ya aktarılacağı bölümde, zarar görecek olan üreticilerin, tespitinin yapılma çalışmasının başlatıldığını, ancak bununda, sonucu etkileyecek bir çözüm olmadığını belirtti.

VE GÜNDEM

Altı Maddelik Gündem de, İmar Uygulamaları, komisyonlara havale edildi. Bir parselin satışı için, encümene yetki verildi.  Sözleşmeli personellerin durumu görüşüldü. Gündem dışı olarak  gelen iki madde de,  görüşülerek karara bağlandı. Toplantı daha sonra karşılıklı iyi niyet dilekleri ile sona erdi.  ( Haber Hayriye Eroğlu)

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER