1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

HALKIN VE ÖRGÜTÜN ADAMI : “İBRAHİM ÖZDİŞ”

HALKIN VE ÖRGÜTÜN ADAMI : “İBRAHİM ÖZDİŞ”
Bu haber 07 Ocak 2019 - 11:02 'de eklendi ve 925 views kez görüntülendi.

HALKIN VE ÖRGÜTÜN ADAMI : “İBRAHİM ÖZDİŞ”

Çok az siyasetçiye nasip olan, bazı değerler vardır ki bu özellikler, o kişinin doğasında vardır. Sonradan kazanılmaz. Bu farkındalık, o siyasetçinin davranışları ile, kendisini her zaman ortaya koyar. Hoşgörü, vefa, örgüte bağlılık, ekipçilik ve her zaman halkın içinde olmak, onu vatandaşın gönlünde taçlandırır ve unutulmaz kılar.

Adana siyasetinde, bu özelliklere sahip olanların başında, İbrahim Özdiş gelir.Mert davranışları ile, tam bir Adana’lı, şahsında bütünleştirdiği özellikler ile de, siyasetin vaz geçilmezleri ve sürekliliğini devam ettirenler arasındadır. İnşaat Mühendisliğinin yanı sıra, 1979’da CHP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ile başlattığı siyasi kimliğini, 1989 -1991 yılları arasında, Seyhan Belediye Başkan Yardımcılığı ile devam ettirdi.

VE MİLLET VEKİLLİĞİ

İbrahim Özdiş’in, genç yaşata elde ettiği bu kazanımlar, kendisini 1991-1995 genel seçimlerinde aldığı tercih oylarıyla, Adana 2. Bölgenin tek Millet Vekili olarak, SHP –CHP’den Parlamentoya taşıdı. Hizmeti, örgüt aşkını, gençlik heyecanı ile bütünleştiren İbrahim Özdiş, o dönemde de, Parlamento da ses getiren, Millet Vekillerinden biri oldu.
Parlamentodaki görevinin bitişi sonrası, yaşamını İnşaat Mühendisi olarak, çeşitli kurumlarda sürdürdü.Bu süre zarfında da, CHP’liliğinden, örgütcülüğünden, vefasından, sevgisinde ve ekipçiliğinden, ne taviz verdi, ne de bu değerlerden birini yitirdi.

YENİDEN VEKİLLİK

1 Kasım 2015 seçimleri sonrası ikinci defa yolu tekrar parlamentoya düşen, İbrahim Özdiş, bu süreç içerisinde yine, halkın içerisinde olmayı ve kendisine özgü hasletleri sürdürmeye devam etti.Gün geldi, biber gazı ile gözlerinden yaşlar aktı, Gün geldi, vatandaşın haklı taleplerinin dile getirildiği gösterilerde, onlarla kol -kola, meydanlarda oldu.
Bu dönemdeki millet vekilliğinin sona erdirilmesine alınganlık, kırılganlık, gösteremedi, partisinin her zaman hizmetinde olmayı sürdüren ender siyasilerden biri oldu.

VE POZANTI

İbrahim Özdiş’i, Pozantı’lıların gönlünde taçlandıran, en önemli tavrı ise, 5 Ağustos 2016’da oldu. Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye’nin Ulus Devlet olduğunun, 23 Nisan 1920 sonrası, Pozantı’ya ilk gelişi olan 5 Ağustos 1920’nin, 96. Yıl dönümü törenlerinde kendisine önce konuşma hakkı vereceğini belirten sonrasında da bu kararından dönen, dönemin Pozantı Kaymakamı Bilal Özkan’a karşı, koyduğu tavır oldu. Bununla da yetinmedi. Kaymakamın, bir millet vekiline uyguladığı konuşma ambargosunu, meclis kürsüsünde de dile getirerek, bu tutumu kınadı.

YİNE İLK SIRADA

Geçtiğimiz aylarda, CHP Adana İlçe Örgütünde yapılan, Belediye Başkanlığı aday yoklamasında, İbrahim Özdiş hem Çukurova’da, hem de Seyhan’da partililerin tercihi ile, diğer isimlere büyük fark atarak, her iki liste de ilk sırada yer aldı. İşte, siyasetin en uzun soluklu isimlerinden birisi olan İbrahim Özdiş, kendisiyle bütünleştirdiği bu hasletleri devam ettirmekte olan, bir politikacı olarak sadece CHP örgütünde değil, Adana’nın tüm kesimlerinde de, vatandaşlar tarafından adı sevgi ve saygı ile, anılan bir isim olmayı sürdürüyor. ( ÖZEL HABER: Tamer ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER