1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

SELAM DA – KELAM DA KALMIYOR

SELAM DA – KELAM DA KALMIYOR
Bu haber 04 Eylül 2023 - 8:41 'de eklendi ve 504 views kez görüntülendi.

POZANTI KONUŞUYOR

SELAM DA – KELAM DA KALMIYOR

İnsanlar arasındaki toplumsal birliktelik, her geçen süre içerisinde giderek zayıflıyor.  Duygular köreliyor. Hisler kayboluyor. İnsanlar arasındaki sosyal ilişkiler ve sohbetler azalıyor. Kısacası selam da -kelam da kalmıyor.  

Kaybolmaya başlayan bu insani duygular, yaşamda da yalnızlığa sebep oluyor. Sadece dostlar arasında değil, aile bireyleri arasındaki ilişkilerde de, soğukluk ve çıkar hesapları ön planda yer alıyor.  Evlatlar aile bireylerini giderek daha az arıyorlar. Analar- babaların gözleri ve  kulakları telefon ekranlarına kilitlenip kalıyor. Umut olarak beklenen aramalar ise, çoğu zaman karşılıksız kalıyor.  Dijital buluşmalar ise, adet yerini bulsun diye yapılıyor. Yapılan kısa konuşmalarda duygu değil, maddiyat ön plana çıkıyor. Giderek artan bu duyarsızlığın tek nedeni ise, her geçen gün zorlaşan hayat şartlarıdır.

İnsanlar yaşamalarını devam ettirebilmek ve ihtiyaçların giderebilmek için, daha çok çalışmaya mecbur kalıyorlar. Gündelik yaşamlarının önemli bir bölümü, ulaşım araçlarında geçiyor. İşlerine yetişebilmek için, sabahın çok erken saatlerinde yollara düşenler otobüs, tren ve metrolarda sohbet yerine, uyumayı tercih ediyorlar. Bir zamanların vazgeçilmezi olan selam verene de, alana da artık pek rastlanmıyor.  Gülmeyi unutan bir toplum haline geliyoruz. Asık suratların giderek artıyor olması, toplumda da  önemli bir moral bozukluğu yaratıyor. Uyuşturucu bağımlılığını artırıyor. Sonu hüsran ve ölüm olan şiddete sebep oluyor.  

Günlük  yaşam ise, işe gidiş- geliş uyumaktan öteye geçmiyor.  Giderek artan ekonomik sıkıntılar, toplumu her geçen gün daha da karamsar hale getiriyor.  Umutları törpülüyor,  hayalleri öldürüyor.  İşte böyle bir ortam içerisinde, mutlu olmak ve mutluğu aramak ise, artık hayal bile edilemiyor. Bütün hayatımız ise, esiri olduğumuz telefon ekranlarını izlemekten öteye gidemiyor. Bu gidişatın sonunu tahmin etmek bile, ürkütücü bir hal alıyor.   İşte böyle mutsuz, umutsuz ve çıkar odaklı bir ortam içerisinde, yerel seçimlere  günler sayılmaya başlandı.

HAREKETLİ BİR HAFTA YAŞANACAK.

Eylül Ayının başlaması ile birlikte, yerel seçimlere 180 gün kaldı. Belediye Meclislerinin ise  6 Aylık  Olağan toplantıları kaldı. 31 Mart 2024 sonu itibarıyla da, siyasi dengeler değişecek. Ve bazı Meclis Üyeleri başta olmak üzere, Belediye Başkanlarıyla muhtarların bazıları da, siyasi hayattan elini eteğini çekip, köşelerine çekilecekler. Bir başkaları da, yine “Hizmet Sevdalısıyım” diyerek yola çıkacaklar. Vicdanları ile mi hareket edip,  yoksa cüzdanlarını mı doldurup sonrasında, mevcut  siyasetçiler gibi siyasi mevta olacaklar. Onu da zaman gösterecek. Siyasetteki en önemli gelişme ise, Pozantı da Millet İttifakının yereldeki bazı temsilcilerinin, İttifak arayışı içerisinde oldukları da konuşulmakta.

POZANTI

Eylül Ayı Pozantı’da da hareketli başladı.  Belediye İmar Komisyonunca, Alpu da kısmi satışına karar verilen 6 parselle ilgili, son satış kararının gündeme alınarak, Belediye Meclis toplantısına getirilip- getirilemeyeceği henüz belli değil. Bir başka olasılık ise, meclis gündemine alınmayıp meclis toplantı öncesi, bu satış kararının gündeme alınması için bazı üyeler tarafından teklif verilebileceği de, ihtimaller dahilinde gözüküyor.

 Ata yadigarı arsalarının, belediyece satılarak mahallerine park yapılması kararına karşı çıkan Alpu Halkı, Muhtar Arif Yavuz ve Belediye Eski Meclis Üyelerinden Hasibe  Gültepe öncülüğünde, bir tepki hareketi başlattılar.  Bu hareketliliği, Belediye Meclisinin Eylül Ayı Olağan toplantısına da taşıyacakları konusunda, önemli gelişmeler olduğu da  kamuoyunda konuşuluyor.

YOLLAR

Pozantı’lının, halen çilesi olmaya devam etmekte olan Atatürk Caddesinin kaldırımlarının yapılarak, yollarının ise sıcak asfaltla kaplanması konusundaki  çalışmalar,  tatmin edici bir şekilde  devam etmiyor.

Bu olumsuzluk ise,  Pozantı da CHP’ye oy kaybına sebep oluyor. İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun, bu konuda herhangi bir açıklama yapmaması da ayrıca  dikkat çekiyor. 

Öte yandan ara sokaklardaki kaldırım ve bozulan yolların onarımı konusunda, Pozantı Belediyesinin yaptığı çalışmalar da, henüz  yeterli olamıyor.  Öte yandan, AKSAGAZ’ın mahalle aralarına boru  döşemesi esnasında, su borularının patlayarak mahallerin susuz kalmasına da, ASKİ’nin  müdahalelerinin yeterli olmayışı eleştiri konusu olmayı sürdürüyor. Bu eksiklik ve aksaklığın giderilmemesi halinde ise, kış mevsiminde Pozantı’lıların büyük eziyetler yaşayacağı da  şimdiden belli oluyor.

OKULLAR  

Okullar 11 Eylül tarihinde açılacak.  Yeni eğitim öğretim yılı başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi’ni paylaştı. Buna göre, ilk ders zili 11 Eylül’de çalacak. Takvime göre, ilk ara tatil 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

ZORLANDILAR

Veliler, çocuklarının okul ihtiyaçlarını gidermede büyük sıkıntılar çekiyorlar. Birden fazla okula giden çocuklar için almaları zorunlu olan kitap, kırtasiye ve defter teminin de ise önemli ölçüde zorlanıyorlar. Öğrenci servis ücretlerinin de aşrı şekilde artmış olması, velilere çok büyük ölçüde mali külfet getiriyor.  Bazı devlet okullarında yöneticilerin, velilerden yüksek miktarlarda katkı payı istiyor iddiaları ise,  hat safhaya ulaştı. Pozantı okullarından  öğrenci velilerinden böyle bir talep olup olmadığı konusunda da,  henüz yeterli bir bilgiye sahip değiliz.

SALÇA BİBERE GÜÇ YETMİYOR

Mutfaklarımızın vazgeçilmezi olan salçalık biber fiyatlarına güç yetmediği gibi, pazarlar da ise,  biber bulmak adeta imkansız halde. Adana’da salça biber pazarındaki fiyatlar 22- 25 TL arasında değişiyor. Hazır salçalık biberin  kilosu ise, 130.00 TL ile 150.00 TL arasında değişiyor. Domates salçası yapmak için ise,  kilosu 10.00 TL’den aşağı domates bulunamıyor.  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER