1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Hasan Yüksel Hançerli

Hasan Yüksel Hançerli
Bu haber 15 Haziran 2023 - 15:04 'de eklendi ve 543 views kez görüntülendi.

    Hasan Yüksel Hançerli

TRT Bölge Haber Müdürlüğü’nün Adana Bürosunda, yıllarca beraber çalıştüığımız bir arkadaşımızdan, Yüksel Hançerli’den söz etmek istiyorum.

Hançerli, TRT Çukurova Bölge Müdürlüğününün ilk resmi kameramanıdır. Adana’da 1948 yılında doğdu. Babası İbrahim Hançerli, Adana’nın en eski fotoğrafçılarındandır.

O nedenle Hançerli, “Ne zaman fotoğraf makinasıyla tanıştım, hatırlamıyorm.” der. Gazeteciliğe 1966 lılında, Çukurova Gazetesinde başladı. 1968’de yüksek tahsil için gittiği İstanbul’da, Akşam Gazetesinde mesleğini sürdürdü. Polis-Adliye,  Spor ve Magazin dalları olmak üzere, mesleğin her dalında çalıştı.

Askerliğini yaptıktan sonra, girdiği sınavları kazanarak TRT kameramanı olmuştur. Adana’ya atandıktan sonra da, Akdeniz’in ilk resmi kameramanı ünvanını aldı. Bu arada Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Rauf Denktaş ve Meclis Başkanlarının yurtiçi ve yurtdışı gezilerini izledi ve görüntüledi. 1980 Olmimpiyatlarında, TRT Kameramanı olarak görev yaptı.

Türkiye’de ilk defa, TRT istasyonlarından link aracılğıı ile görüntü aktararak, kurumdan taktirname alırken, Günaydın Gazetesi’nden TV Özel ödülüne layık görüldü. Birçok kez Çukurova Gazeteciler Cemiyeti tarafından da, yılın kameramanı seçildi.

Hançerli, 1990 yılında Çukurova Bölge Haber Müdür Yardımcısı oldu. 1997’de emekliye ayrıldı. Evli olan Hançerli’nin bir kız bir erkek iki evladı bulunuyor. H. Yüksel Hançerli’nin, edötürlüğünü yaptığım 10 Adet kibabı bulunuyor: 

İsimleri ise şöyle:

– 1930-50 Adana Fotoğrafları-1

– Yüksel Hançerlinin Objektifinden 1970 İstanbul

– Giritli Mübadillerin Son Durağı Çukurova-Parçalanmış Ailelerin Öyküleri -1

– 1930’dan Günümüze Adana Fotoğrafları-2

– Adana’dan Eğitim Manzaraları

– Girit Mutfağının Çukurovadaki İzleri

– Babam ve Amcam, Giritli Öksüzler-Parçalanmış Ailelerin Öyküsü-2

– H. Yüksel Hançeli’nin Objektifinden İstanbul 1968

– Bitmeyen Aşk Girit – ParçalanmışAilelerin Öyküsü-3

– Giritli Mübadil Torunları Buluşuyor.

Oğlumun da kirvesi olan Hasan Yüksel Hançerli, şu anda emekliliğin tadını çıkarıyor.

Arkadaşımı özlemle anıyor ve kendisine sevdikleriyle birlikte geçireceği, uzun ve sağlıklı bir ömür diliyor, bu arada yeniden eline kalem almasını bekliyorum!

Bu seferlik de bu kadar.

Kalın Sağlıcakla.

Pozantı Gazetesi’nde beni okumaya devam edin.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER