1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

HASİBE GÜLTEPE: “ARSA SATILARAK YAPILACAK PARK HALKI MUTLU ETMEZ”

HASİBE GÜLTEPE: “ARSA SATILARAK  YAPILACAK PARK HALKI MUTLU ETMEZ”
Bu haber 21 Ağustos 2023 - 8:49 'de eklendi ve 357 views kez görüntülendi.

İmar Komisyonu Kısmi Satışa “EVET” dedi.

HASİBE GÜLTEPE: “ARSA SATILARAK YAPILACAK PARK HALKI MUTLU ETMEZ”

Pozantı’nın Alpu  Mahallesin de  sosyal amaçla kullanılması için, köy tüzel kişiliğine  bağışlanan ve 2014 yılından itibaren de yürürlüğü giren Bütünşehir Yasası ile, Pozantı Belediyesi uhdesine geçen,  607 ve 608 adadaki toplam 13 parselin satılması konusu, Pozantı Belediye Başkanı Çay tarafından, Meclisin 2023  Ağustos Ayı Olağan Toplantısına getirildi. Madde görüşülmek üzere, Meclis Üyelerince İmar Komisyonuna sevk edildi.

TOPLANDI

Öğrendiğimiz kadarıyla,  Pozantı Belediyesi İmar Komisyonu  Zeki Bülbül Başkanlığında, Aziz Şen, Fatih Yenel, Kamil Erbil ve Ahmet Sarıaslan’dan oluşan üyelerin katılımı ile, 18 Ağustos 2023 Cuma gün Saat 14.00’de toplandı.

GÖRÜŞMELER

İmar Komisyonunda yapılan uzun süren görüşmeler sonrası, 608 Adadaki 7 parselin satışına oy çokluğu ile karar verildiğini, CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Sarıaslan’nın, bu satışa onay vermeyerek satılmaması konusunda  şerh koyduğunu öğrendik. Yine edindiğimiz bilgilere göre alınan bu satış kararının, Pozantı Belediye Meclisinin Eylül 2023 Aylık Olağan toplantısına, getirileceği bekleniyor. Öte yandan  607 adadaki diğer 6 parselle ilgili olarak,  satış kararı alınmayarak , Belediye İmar Müdürlüğüne iadesinin ise, oy birliği ile kabul edildiği şeklinde olduğunu öğrendik

ALINAMADI

Alpu Mahallesi Halkını, bu arsaların kendilerine dedelerinden kaldığı ve satılmaması için koydukları tepki, Pozantı da gündem konusu oldu. Ve Alpu mahallesi Muhtarı Arif Yavuz, Gazetemizden de seslerinin duyurulması için, yayın desteği istedi.

TAKİPÇİSİ OLDUK

Gazetemiz de  bu konudaki yayınları ile, gelişmelerin takipçisi oldu. Alpu Mahallesi Muhtarı Arif Yavuz, Azalar, Belediye Meclis  Eski Üyelerinden Hasibe Gültepe ve Alpu Halkı da,  bu  satışın yapılmamasıyla ilgili olarak, harekete geçtiler. Satılacak arsaları yerinde görmek üzere Alpu’ya gelen İmar Komisyonu Üyelerine, satış kararı almamaları konusunda görüşlerini belirttiler.

MUHTAR YAVUZ KENDİ TAKDİRLERİ

İmar Komisyonun yaptığı toplantı sonrası, 608 ada üzerinde bulunan 7 parselin satılması konusunda alınan karar üzerine, görüşlerini açıklayan Alpu Mahallesi Muhtarı Arif Yavuz şunları söyledi:

“Biz Alpu Halkı olarak, Halkın lehinde bir karar çıkacağını bekliyorduk. Buraya gelen İmar Komisyonu Üyelerine de, satışın yapılmaması konusundaki görüşlerimizi  topluca belirttik. Ancak kısmi satış kararı alındığını  öğrendik. Takdir kendilerinindir. Ancak, topraklarımızla ilgili mücadelemize, yasal yollardan devam edeceğiz”  dedi.

GÜLTEPE: “ YANILDIK”

Pozantı Belediyesi Eski Meclis Üyelerinden Alpu’lu Hasibe Gültepe, 608 adadaki 7 parselin alınan satış kararı ilgili olarak, şunları söyledi:

“Halkın seçtiği Belediye Meclis Üyelerinin, Halkın yanın da olmasını bekliyordum. Yanıldık. Alpu Mahallesine yapılacak olan parkın, Halkın mutluluğu için yapılacağı  söyleniyor. Ancak, Halk kendi arsalarının  satılarak, park yapılacak olmasından asla mutlu değil. Biz Alpu Halkı olarak, bu arsaların satılarak, mahallemize park yapılmasını asla istemiyoruz. Bu karar bizi çok üzdü. Elimizden geldiğince de, yasal haklarımız için mücadeleye devam edeceğiz.” Dedi.  HABER: SÖZ UÇAR YAZI KALIR. TAMER ÜNAL

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER