1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

HASTANE VEKALETE EMANET

HASTANE VEKALETE EMANET
Bu haber 14 Ağustos 2017 - 10:35 'de eklendi ve 2.117 views kez görüntülendi.
  1. Yıl Pozantı Devlet Hastanesinde Garip Uygulama

HASTANE VEKALETE EMANET

Yapımına 1991 yılı sonrası başlanan, Doğru Yol Partisi Adana Millet Vekillerinden, Merhum Turgut Tekin’inin bizzat ilgilendiği, yapımını kontrol ettiği ve önce, Ortopedi Hastanesi olarak planlanan, daha sonra da, adı Pozantı 80. Yıl Devlet Hastanesi olarak değiştirilen ve bir dönem, yörenin en önemli sağlık merkezi unvanına da kavuşarak, kalite belgesi alan bu sağlık kuruluşunun, başlangıcındaki başarısı her geçen yıl giderek düştü.

Hekim kadrosunun yanı sıra, teknik donanım sistemi de tam oturtulamadı. Pozantı’lı siyasilerin, hastane üzerindeki hakimiyet çekişmesi, sağlık hizmetlerinin kalitesini de düşürdü. Görevlilerin ise, hizmet aşkını engelledi.

2004 Yılında, hizmet vermeye başlayan, Hastanenin Kurucu Başhekimi, Dahiliye Uzmanı Aysel Beyazyıldız idi.Aynı zamanda, Pozantı Kaymakamı Osman Beyazyıldız’ında eşi olması nedeni ile, hekim, sağlık personeli ve teknik donanım da, en üst seviyeye taşıyarak, bu sağlık kuruluşunu, yörenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir niteliğe kavuşturmuştu.

KÜRŞAT AKPINAR NE İSTEDİ?

Hastane üzerinde etkili ve yetkili olmak isteyen, dönemin Ak Parti Pozantı İlçe Başkanı Kürşat Akpınar, buradan bir türlü elini çekmedi. Bu konuyla ilgili gelişmeler, Pozantı kamuoyunda, her geçen gün fazlasıyla yankılanmaya başladı.

Yine o günlerde, konuşulan konuların başında, hastane yöneticisi Aysel Beyazyıldız ile, Ak Parti Pozantı İlçe Başkanı, Kürşat Akpınar arasında, göreve müdahale konusunda, sert çekişmelerin yaşandığı idi. Akpınar’ın, personel alımlarının yanı sıra, ihaleler konusunda etkili olmak istemesi, hastane yöneticisi Aysel Beyazyıldız tarafından “ İdari Personel alımına yardımcı olurum. Ancak ihaleler ve Hekimlerin atanması konusundaki inisiyatifimi, kimseye bırakmam.” şeklindeki tavrı, Kürşat Akpınar’ı oldukça tedirgin etmişti. Yine bu arada, bir Adana Gazetesinde, Pozantı Kaymakamı Osman Beyazyıldız ile, ilgili çıkan bir haber, kamuoyunda büyük bir yankı uyandırmıştı. Beyazyıldız tarafından, yargıya intikal ettirilen, bu haberi yazan gazetede, Beyazyıldız’a tazminata mahkum olmuştu. Ancak gelişmeler bununla da sınırlı kalmıyor kısa bir süre sonrada, Kaymakam Osman Beyazyılıdız’ın bir başka İlçeye tayini çıkarılırken Hastane yöneticisi olan eşi, Aysel Beyazyılıdz’da büyük bir özveri ve titizlikle oluşturduğu Pozantı Devlet Hastanesi yöneticiliğinden ayrılmak zorunda kalıyordu. Böylece, hastane üzerinde hakim konuma geçmek isteyen Kürşat Akpınar da, bu emeline ulaşmış oluyordu. Sonrasındaki gelişmelerde ise, Hastanede düzen bozuluyordu.

Kürşat Akpınar, gerek ilçe başkanlığı ve gerekse de sonrasındaki siyasi döneminde, gazetemizin sütunlarına, en fazla konuk olan isimlerden biridir. Kendisiyle ilgili elimizde, kamuoyunun ilgisini çekeceğini bildiğimiz önemli konular var.

Geçmişi de günümüzle bütünleştirerek, Kürşat Akpınar’ın maddi yükselişi de başta olmak üzere, 2007 yılında Millet Vekilliği sıralamasında seçilemeyecek bir yerden aday gösterilmesi sonrası, elinden kaçırdığı, ilçe başkanlığı ile ilgili hayallerini, bu defa seçilen İlçe başkanları üzerinde otorite kurarak, sürdürmek istemesi Ak Parti içerisinde huzuru bozmaya başlamıştı.

Kendisinden sonra, Ak Parti Pozantı İlçe Başkanı olan, Kamil Erbil ile, çekişmeye yaşamayan, Kürşat Akpınar, daha sonra ilçe başkanlığına seçilen, Sami Demir ve Sonrasında bu görevi devir alan, Ramazan Demir ile, hasmane ilişkiler içeresine giriyor, Ak Partinin Pozantı da, gruplaşmasın da önemli rol oynuyordu. Sonuçta ise, kazanılmasına kesin gözü ile bakılan, 2009 ve 2014 yerel seçimlerini, MHP’nin kazanmasında da Akpınar, çok büyük bir rol de oynamış oluyordu. Kendisiyle ilgili, diğer gelişmeleri ve de arşivimizde bulunan hakkındaki yayınlarımızı da, zaman, zaman, gündeme taşıyarak, kamuoyunun da hatıralarını tazelemeye de böylece başlamış oluyoruz.

AKIN KAYA DÖNEMİ

Pozantı Devlet Hastanesinde, en uzun süre Başhekimlik yapan isim ise, Genel Cerrah Akın Kaya oldu. Sessiz kişiliği ile, Pozantı’daki siyasetçilerle çok iyi geçindi.Ancak, icraatçı olarak o kadar etkili olamadı. Kaya görevde kaldığı sürenin sonlarına doğru, siyasetçilerle girdiği çekişme sonrası yerini, Uzman Doktor Emre Samim Çulha’ya bırakarak, Adana Hastanelerinden birinde görev alarak Pozantı’dan ayrıldı.

OTURDU, OTURDU, GİDERKEN KONUŞTU.

Emre Samim Çulhan’ının da, Başhekimlik dönemi hayli hareketli geçti. 2014 yerel seçimleri, Çulha için bir şansızlık oldu. Özellikle, eleman alımları konusunda, siyasetçiler Emre Samim Çulha’ya, rahat yüzü göstermediler. Bütün bu çalkantıların, en önemli yanı ise, 80. Yıl Pozantı Devlet Hastanesinde, her geçen gün, sağlık hizmetlerindeki aksama büyüyor, bir dönemin örnek olarak gösterildiği bu sağlık kuruluşunda, Akın Kaya döneminde başlamış bulunan istifa ve ayrılma furyası da artarak devam etti. Bundan da, en büyük zararı vatandaşlar gördü. Hastanenin, teknik donanımının yetersizliğinin yanı sıra, sağlık personelinin sayısındaki giderek azalma da, Adana’ya olan hasta sevklerinde de, önemli bir artış gösterdi.

Tayinin çıkacağının kesinleşmesi sonrası, kendisiyle telefon görüşmesi yaptığımız, Hastane Yöneticisi Emre Samim Çulha, konuşmasının satır aralarında, rahat bir şekilde görev yapamadığını, Pozantı dan ayrılmadan önce,  gazetemize gerekli açıklamalarda bulunacağını, bizzat belirtmesine rağmen, sonrasında, kendisinin sesiz sedasız Pozantı dan ayrıldığını öğrendik. Duyumlarımıza göre de, Emre Samim Çulha vedalaşma sırasında, yakın çevresine “ BENİ SİYASİLER GÖNDERDİ” şeklinde bir sitemde bulunarak Pozantı ile ilişkisini kesmiş oluyordu.

HASTANE VEKALETE EMENAT

Çulha’dan boşalan Hastane Yöneticiliği kadrosuna, Gazetemizin yayına hazırlandığı bugüne kadar henüz asaleten bir atama yapılmadı.Hastanenin idaresi, Karaisalı Devlet Hastanesi Başhekimi, Uzman Doktor Akif Küçükcan’a, vekaleten veriliyor, O da ancak, hafta da iki gün Pozantı’ya gelme fırsatını bulabiliyordu.

GARİP UYGULAMALAR

80.Yıl Pozantı Devlet Hastanesinde, halen görev yapmakta olan, bazı uzman doktorların evleri burada, kadroları ise Adana da. Bu uygulamanın, hasta – hekim ilişkisi açısından, hiçte olumlu sonuçlar vermediği bir gerçek. Hastane de halen geçici olarak görev yapan, Çocuk, Kadın Doğum Uzmanları haftalık olarak, Kulak -Burun -Boğaz ve Fizik tedavi doktorları ise, hafta da bir gün Pozantı’ya gelerek görev yapıyorlar. Bunlardan, Kadın Doğum Uzmanın evi Pozantı da iken, her ne hikmetse kadrosu ise, Adana da. Diş ve Genel Cerrah Uzmanları da, yine aynı şekilde, Adana’dan gelen uzman kadro arasında yer alıyor.Akçatekir, Sağlık Ocağındaki durum ise, çokta farklı değil. buraya da yine, Adana’dan iki dahiliye hekimi ile, bir diş doktoru günü birlik geliş gidiş yapıyorlar.

VEKALETİN VEKALETİ

Yıl Pozantı Devlet Hastanesinde, en ilginç uygulamalardan birisi ise, Hastaneye Vekaleten Bakan, Karaisalı Devlet Hastanesi Başhekimi, Doktor Akif Küçükcan’nın haftada ancak, iki gün Pozantı’ya gelebilmesidir. sonucunda acil evraklara imza atan ise, Genel Cerrah olmaktadır.

Yayla sezonunu en kalabalık olduğu şu günlerde, Pozantı Devlet Hastanesinde sürmekte olan, bu uygulamanın, tedavi ve sağlık hizmetlerinin verimliği konusunda, vatandaşların kafasında soru işaretleri oluşmasıdır. Bu sağlık kuruluşuna kalıcı hekimlerin atanmasının ise, ne zaman gerçekleşeceği henüz bilinmemektedir.

 

ÖZEL HABER: Tamer Ünal

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER